Cookie- og Privatlivspolitik

A Cure for Wellness

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående skæbnesvanger og truende stemning. Flere scener har karakter af mareridt om bl.a. indespærring og drukning. Andre scener beskriver fastspændte personer, der udsættes for torturlignende behandling. I en del scener ses makabre objekter: Vanskabte fostre og afskårne ansigter opbevaret i præparatglas. Nøgne mennesker med stirrende øjne flyder i tanke med vand. Der er talrige voldsomme scener, hvoraf nogle kan nævnes: Personer slås på en bar. En person falder om og dør af et hjerteanfald. En person begår selvmord for øjnene af sit barn. Dyr lider – bl.a. ses en levende ko få sprættet maven op. En person river sit ansigt af og åbenbarer udseende som et monster. En kvinde bindes fast for at blive voldtaget. En person kløver en andens hoved med en spade. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
16.02.2017
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Cure for Wellness
|
Versioner: se alle
2D, Babybio 2D
|

I gyseren ’A Cure for Wellness’ bliver den unge og ambitiøse Lockhart sendt til et afsides kurhotel i de Schweiziske Alper af firmaet han arbejder for.

Her skal han finde direktøren, og tage ham med tilbage. Lockhart brækker dog benet og bliver selv en patient. Efter indlæggelsen begynder han at opdage mystiske ting om den - efter sigende - mirakuløse kur spahotellet tilbyder. 

Men hans fornuft kommer på en hård prøve, da diagnosen er klar og han har den samme gådefyldte sygdom som resten af gæsterne lider af.

Stilistisk ligner ’A Cure for Wellness’ en hyldest til Stanley Kubricks gyserklassiker The Shining, hvor hotellet er fokus, og følelsen af at været fanget udnyttes til fulde. Gore Verbinski, der stod bag den amerikanske udgave af Japans helt store gyserfænomen, ’The Ring’ (2002), er i instruktørsædet, og Dane DeHaan har hovedrollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (153 votes)
4
2.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... det udarter sig til en klodset blanding af gotik og psykologisk thriller med en stadig større og kedeligere ophobning af bøh-, åh- og uh-effekter." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Ekstra Bladet

  "... sært fascinerende, og så er det befriende med en gyser, der satser på det uheldsvangert stemningsfulde frem for de nemme chokeffekter." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'A Cure for Wellness' er ekstremt flot iscenesat og filmet, og det gotiske præg forlener filmen med en gysende aura. Men den er alt, alt for lang." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... Verbinski farer vild i sine egne gåder, og tyr til klicheer ..." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeavenOfHorror.dk

A Cure for Wellness er en fantastisk flot film, men desværre også mere form end indhold. Det betyder på ingen måde, at det er en dårlig film. Den kunne dog have været langt bedre.

Det er desværre den lange spilletid, der skader helheden. Der er simpelthen for meget fokus på at dvæle ved elementer, der ikke bidrager til historien. Eller rettere, ikke bidrager i en sådan grad, at vi behøver så meget tid på dem. I hvert fald ikke, når vi er ude i en film, der ellers spiller på uhygge og mystik.

Når A Cure for Wellness alligevel formår at komme op på fire stjerner herfra, er det dog fordi, der er en god historie. Trods alt. Og det resulterer i en god film, men den kunne have været meget bedre.

Kristianeuser/10650

Fantastisk smukt filmet, moderne Frankenstein-historie. Overraskende og gennemarbejdet.

petergabriel.dkuser/544015

A Cure for Wellness er en rendyrket genrefilm. Et gotisk gys der trækker tråde til de mest uhyggelige folkefortællinger, hvor onde baroner og mystiske slotte spøger fra fortiden.

Desværre formår filmen ikke at bygge mysteriet omkring kurstedets skumle planer særligt godt op. Det hele virker ganske vist mærkeligt, og den gennemførte billedside med kæmpemaskinel, groteske apparater og mørke, dystre gange, er både fascinerende og væmmelig. Det er historien der halter.

Læs evt. flere anmeldelser på filmkorn.dk

KK

det undre mig at sådan en fed film bliver taget af alle cinemaxxs biografer allerede efter en uge! og at der ikke er flere der vil se den. ved ikke om det er filmens længde. Fed film minder lidt om shutter island, der er dog ikke så uhyggelig som jeg havde håbet men stadig god! :)

MarkusStepH

Jeg elsket Shutter Island og håbet den mindet om den, det gjorde den også lidt men den har sin egen unikke stil.

Den er ikke for sarte sjæle selvom den mere er en thriller ind gyser. Det er en lang film men tiden flyver afsted.

Man skal være opmærksom for spor så man kan følge med den meget spændende slutning. Filmen kan anbefales hvis du eksempelvis elsker Shutter Island

Pernille

Super Duper

The Womanuser/8031

Der er kun én urealistisk ting ved denne film. Og det er at den rent faktisk er original.. I den grad ikke noget vi ser ofte i dag, ihvertfald ikke fra Hollywood. Allerede på dette punkt fortjente filmen mine penge.

Det andet stærke ved den, er ambitionen der er lagt i handlingen. Beundre instruktøren for hans mod på at fortælle en historie, på så lang en tid han havde lyst til at fortælle den på. Synes personligt godt et par 20 minutter kunne være trimmet af, og så alligevel ikle, for jeg kan sagtens se at dette univers og filmens budskab fortjener en del tid at udfolde sig på, da det er en meget besynderlig film.

Men jeg var overrasket. Glad for at se Mia Goth få nogle vigtigere roller i film, for hun er i den grad en glimrende skuespiller og en mindeværdig person. Dane Dehaan gør det godt, men synes godt de kunne have valgt en anden skuespiller til lige præcis den rolle.
Glæder mig til at se den en gang til, for virkeligt at kunne ligge brikkerne sammen på hvad der lige foregik da jeg brugte mere tid på at tænke "wtf" over de meget besynderlige ( dog meget flotte ) scener.

Synes et originalt værk, og en gyser med mere fokus på at fortælle en uhyggelig gyser frem fra en million jumpscares fortjener bedre en hvad anmelderne har givet den. Måske forstod de den bare ikke.

TheDayDreamer

Var inde at se den igår, og jeg synes i DEN grad den levede op til mine forventninger! Jeg fik en fantastisk flot stillistisk, scenisk oplevelse (optagelserne af slottet Hohenzollern er ekseptienelt flotte), med en konstant underliggende følelse af uro - som om der lå noget og ulmede i baggrunden - noget dystert som filmen langsomt bevægede sig hen imod. Denne følelse skyldtes dels det skuespil jeg var vidne til, men i den grad også hele den atmosfære filmen leverede og musikken der stille og roligt krøb sig ind på en (et element som gav det hele en meget Hitchkockpræget stemning). Jeg vil næsten gå så langt som til at kalde den for en "eventyrgyser" på grund af den gotiske filmstil, and I liked it a lot! Historien starter som et psykologisk gys, men drejer sig langsomt over i en mere klassisk horrorfilm - en ting jeg sjældent har oplevet før, men blot noget der var med til at gøre det hele mere interessant for mig. Musikken er også et element som er med til, ikke blot at skabe atmosfære, men også være en rød tråd igennem historien.

Dog skal man være opmærksom at en af de ting som jeg selv synes er en af denne films dyder - den langsomme opbygning - godt kan få dem som ikke er til den slags til at opfatte filmen som langtrukken og kedelig. Det er ikke en film for alle, en "Acquired taste" som man ville kalde den på engelsk, og måske vil nogle mene at den bliver for urealistisk til sidst - men er du til et eventyragtigt stilrent gys, så gør dig selv en tjeneste og tag ind og se den :)

DJT

ser meget interessant ud.

MEN....!! Er jeg den eneste, der er sygt træt af den BWAAAAAAM BWAAAAAM lyd der snart skal være i alle trailers der er anten sci-fi, action, eller thrillers? Lige så snart jeg hører den, bliver jeg revet fuldstændig ud af stemningen og mindet om, at det kun er fiktion.
Lad den /¤(/#)"/)(& lyd dø NU!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.