Cookie- og Privatlivspolitik

A Bug's Life (1998)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Bug's Life
|

Pixars animationsfilm, 'A Bug's Life' (Græsrødderne), handler om myren Flik, der lever i en koloni, som afpresses af en bande græshoppere.

Da Flik kommer til at ødelægge græshoppernes særlige offersten, må myren drage ud for at hente hjælp.

'A Bug's Life' er den anden Pixar-film i rækken.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
3.4
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En begyndelse på noget nyt inden for tegnefilm, og det er en ganske fint start.
Havde dog en lidt mer fidus til filmen, men flot er den sød film trods alt.

Rasmus/Musen

Og dengang vil jeg altid huske. For Græsrødderne har virkelig været min yndlingsfilm helt siden jeg var nok omkring 2 år, (sådan som jeg husker historien i hvert fald, :D).

...Nårh ja, til filmen, selvfølgelig.

-Vi har en myre ved navn Flik, som skal ud på et stort eventyr og bevise, at han kan hente en rigtig flok krigere. De skal nemlig bruges i kampen mod de fæle græshoppere, der kommer efter føden hos myrere. Desværre er Flik så uheldig, så han ved et uheld har væltet alt føden, som myrene har samlet til græshopperne ud over en kant, og alt høsten er borte. Den føde skal så indsamles igen inden græshopperne kommer tilbage til myrenes Ø for at samle deres føde ind, og det har myrene meget kort tid til at nå at få reddet op på igen.

Heldigvis får vores hovedkarakter Flik rent faktisk samlet en form for flok af krigere (Cirkusinsekter) med tilbage til øen, som skal hjælpe med at besejre græshopperne, når de vender tilbage dertil. Der går dog ikke længe, før de nye "krigere" skal vende tilbage til deres liv i cirkusset igen, og det er myrene ikke glade for. Flik vil så få dem tilbage igen, før de forlader dem helt- hvilket så resulterer i, at de sammen ender i en stor flugt fra en "kæmpe" fugl(Altså "kæmpe" som i, at den er meget større end insekterne, der bliver jaget I filmen). De flygter til sidst fra den, og cirkus-insekterne bliver hyldet og tilbedt som helte hos myrene nu.

Pludselig får Flik en idé om at bygge en fugl imens gæsterne stadigvæk er der, som kan skræmme græshopperne væk. Han får så kontaktet cirkus-insekterne, og de er med på planen.
De får bygget fuglen i fællesskab med myrene også ud af en masse blade og pinde, og de har det største våben nogensinde, som kan skabe frygt og rædsel hos græshopperne.

Senere kommer græshopperne igen til myrenes Ø for at indsamle deres længere end ventet føde. Da de så opdager, at føden ikke er indsamlet, er der først ballade. Heldigvis er hjælpen hjemme, da Cirkusset med Cirkus-insekterne i kommer og optræder med lidt show for gæsterne på Øen. Der går dog ikke meget længe, før det show ikke er sjovt længere, og de skal til at gå imod dem alle igen.
Men her kommer Flik (Sammen med en børne-myrebande) med den frygtindgydende fugl, og skræmmer så græshopperne væk. Det varer dog heller ikke længe, før den fugl styrter ned, og planen er gået helt i vask. Dette ser græshoppernes leder så (Hopper), og her får Flik rigtig mange tæv af ham. Det skal dog ikke stoppe lige her, fordi Flik får overbevist om, at myrene ikke er tjenere for græshopperne, og det får han alle de andre myrer med på. De går til angreb på græshopperne, som er væsentligt færre end dem.

Men så kommer regnen også (Insekters værste fjende), og de løber alle for livet. Hopper stopper dog ikke her, for han VIL have fat på og dræbt Flik. Han får da også taget Flik med sig, og flyver væk med ham. Men Cirkus-insekterne (Og myrenes prinsesse) stopper heller ikke, og de flyver så også med på jagten for at få Flik tilbage.
Endelig får myrene (og Cirkus-insekterne) i sidste ende besejret Hopper, og myrenes sejr er hjemme igen. Alle er lykkelige.
...

Jeg må sige, at det nok er en af de mest "barske" film, som Pixar har lavet igennem tiden. For hvis der er noget, som man kan blive bange for, så er det græshopperne. Jeg forstår slet ikke, hvordan det kunne være, at jeg virkelig skulle se det som så lille et barn. Det er vist godt, at myrene er så stort et antal imod græshopperne, fordi ellers ville jeg godt nok ikke turde se filmen flere gange igen.
-Og så kommer der heldigvis lidt af en hjælpende hånd fra Cirkus-insekterne. De er altså underholdende kan jeg love for, og dem holder man mere og mere af som filmen går fremad.

Men jeg vælger alligevel til sidst at give filmen 6/6 stjerner. Simpelthen på grund af den oplevelse, som jeg havde med den i mine helt "små" dage. Faktisk tror jeg næsten, at det er skæbnen, at jeg skulle blive så vild med Pixar´s værker, som jeg er i dag. Det kan næsten ikke være andet. Pixar-studiet er virkelig fantastiske i deres film. Både i forhold til, hvad det gælder underholdning, men helt bestemt bestemt også deres udvikling igennem årene.

Jeg er vild med Pixar- og Græsrødderne er helt sikkert ikke en undtagelse. Den må man bare se, fordi det også var et værk, som er værd at huske dem for. Ikke et af de allerstørste, men stadigvæk et godt arbejde fra dem.

Jeg tror på Pixar- For de kan gøre det!

Wayne

Fedt at du skriver så meget - og godt at du er gået igang med det.

Når det er sagt, så er alt hvad du skriver indtil ... ikke en anmeldelse, det er det man kalder et resumé.

Man skal passe på med at skrive et resumé i en anmeldelse - der afslører man jo alt hvad der sker i filmen. Og dem som læser, vil netop ikke vide noget om selve handlingen (ikke i detaljer) - for så er der jo ingen overraskelser, når de selv skal se den.

Hvis du skulle vælge at skrive om en bestemt scene, så skriv;

SPOILER

Så ved andre, at det er med eget ansvar at de læser videre.

Den sidste del - efter ...

Er din virkelige anmeldelse - og den synes jeg du slipper fint afsted med. Træn mere på det, så skal du nok blive en mester til det. Anmeldelser behøver ikke at være lange, hver gang - det er vigtigere at du skriver mange, så du får trænet i det.

Så kommer det helt af sig selv, at de bliver længere - hvis det er gode film.

Jeg holder øje med dig. Flot arbejde.

Rasmus/Musen

-Altså for det første skal det siges, at jeg bare Virkelig havde haft den her film på mine tanker i rigtig lang tid. Jeg tror helt sikkert at det er derfor, jeg har skrevet så meget til den. Faktisk brugte jeg rigtig lang tid på at skrive den, (længere end forventet i hvert fald).
Jeg regner ikke med at min næste anmeldelse bliver nær så lang igen.

Men jeg har faktisk lige været inde og se LEGO Batman-Filmen i dag, og den tænker jeg ville være meget mere relevant at anmelde (Fordi den trods alt stadigvæk er aktuel i biograferne).

I hvert fald, så tror jeg nok det skal gå med skrivningen, når først jeg lige sætter mig ind i det. Jeg er vel stadigvæk nybegynder, ikke også?
Nå, men jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang med den næste anmeldelse, så jeg slutter herfra nu.

P.S:
TAK FOR BESVARELSEN! (Jeg øver mig jo meget på det, så jeg tror på det!)
;-)

Nikolaj

Har aldrig været helt vild med filmen, men jeg kan godt se ideen i at lave den her film.

S. Rico

Kom næsten samtidig med Antz, som havde mere kant og mere dramatik. De blå myrer i A Bug’s life er da nuttede, men ikke særlig interessante.

Wayne

for alle de andre - storslået film om småkryb.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.