120 slag i minuttet

Censur 15
08. Mar 2018
140 min
Camera Film
120 battements par minute
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
4.8 / 6
Medier (4)
Bedøm selv filmen:

Dramaet '120 slag i minuttet' følger den aktivistiske gruppe ACT UP i Paris, der i starten af 1990'erne kæmpede for bedre rettigheder, mere opmærksomhed og bedre vilkår for AIDS-ramte i en tid præget af stor frygt og en regulær sygdomsepidemi.

Desperationen spreder sig i gruppen, hvor flere føler, at de ramte ikke bliver hørt. Det skaber både intern splittelse og en gradvis intensivering af de drastiske metoder, som aktivisterne tager i brug.

Sideløbende kæmper flere af gruppens smittede med deres privatliv, hvor både op- og nedture præger deres (måske) sidste tid. Især forholdet mellem det homoseksuelle par, den selvbevidste Sean og den følsomme Nathan, blomstrer i en ellers håbløs situation. 

'120 slag i minuttet' er baseret på de virkelige hændelser omkring den franske ACT UP-bevægelse og skildrer den tunge og sorgfyldte periode med masser af humor og livsglæde.

Filmen vandt fire priser til Cannes filmfestivalen i 2017, og tog hele 6 priser ved den franske Cesar Awards, bl.a. for bedste film og manuskript. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: