Cookie- og Privatlivspolitik

120 slag i minuttet

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en konfliktfyldt grundstemning, og den indeholder flere dramatiske scener og flere scener med eksplicitte skildringer af voksenseksualitet. I én scene ser man et detaljeret fotografi, hvor der er zoomet ind på penetrering. I en mindre detaljeret, men langvarig scene har to mænd sex og giver bl.a. hinanden blowjobs. Hertil kommer dramatiske scener med voldsomme demonstrationer, hvor mennesker kommer lettere til skade, og i flere scener ses også en ulykkelig, syg og døende mand. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
08.03.2018
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
120 battements par minute
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dramaet '120 slag i minuttet' følger den aktivistiske gruppe ACT UP i Paris, der i starten af 1990'erne kæmpede for bedre rettigheder, mere opmærksomhed og bedre vilkår for AIDS-ramte i en tid præget af stor frygt og en regulær sygdomsepidemi.

Desperationen spreder sig i gruppen, hvor flere føler, at de ramte ikke bliver hørt. Det skaber både intern splittelse og en gradvis intensivering af de drastiske metoder, som aktivisterne tager i brug.

Sideløbende kæmper flere af gruppens smittede med deres privatliv, hvor både op- og nedture præger deres (måske) sidste tid. Især forholdet mellem det homoseksuelle par, den selvbevidste Sean og den følsomme Nathan, blomstrer i en ellers håbløs situation. 

'120 slag i minuttet' er baseret på de virkelige hændelser omkring den franske ACT UP-bevægelse og skildrer den tunge og sorgfyldte periode med masser af humor og livsglæde.

Filmen vandt fire priser til Cannes filmfestivalen i 2017, og tog hele 6 priser ved den franske Cesar Awards, bl.a. for bedste film og manuskript. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (31 votes)
3.8
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'120 slag i minuttet' skifter umærkeligt fra gruppens kamp til individets, og selv om kontrasten mellem gruppens kamp og individets er stor [...] rummer filmen mange af de facetter, man kan forestille sig var på spil i tiden og de situationer, den førte med sig. Filmen er kort sagt troværdig." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Der bliver talt og diskuteret meget [...] men det er en vigtig film om en tid, hvor hiv fyldte dit korte liv" (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "’120 slag i minuttet’ er et ambitiøst portræt af en gruppes nødvendige og desperate arbejde i en tid, da magthavere og centrale private aktører ikke lyttede." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Tragedien er der, og den føles både virkelig og som sådan virkelig gribende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bent

Jeg må sige at jeg elsker at se denne film, kan kun anbefales.

Marta

Jeg kendte intet til ACT UP! inden filmen, derfor var det meget interessant for mig at se den.
Jeg savner lidt mere detaljeret billede af hovedpersonerne, det var svært for mig at holde af dem, da jeg dårlig kendte dem.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.