Cookie- og Privatlivspolitik

10 Cloverfield Lane

Tilladt for børn over 15 år
Grundstemningen i filmen er gennemgående utryg og urovækkende. Der er flere gyser- og angstprægede scener, der involverer en ung kvinde, som holdes indespærret. I én scene ser man en kvinde, som hvirvles længe og voldsomt rundt i en forulykket bil. I en anden ubehagelig scene ser man en uhyggelig, desperat kvinde med sår i hele ansigtet, som prøver at trænge ind gennem en rude til hovedfigurerne. I en tredje scene jagtes en kvindelig hovedperson af en mand, hvis ansigt og andre dele af kroppen er ætset væk. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
10.03.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
10 Cloverfield Lane
|
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Særvisning
|

'10 Cloverfield Lane' er en science fiction-film om den unge kvinde Michelle, der vågner op i en fremmed kælder efter et biluheld.

Kælderen ejes af en mand, som påstår at have reddet hendes liv fra et farligt kemisk angreb, der har gjort det umuligt at bo udenfor. Michelle er usikker på, hvad hun skal tro, så hun beslutter sig for at flygte, selvom hun ikke aner, hvad der venter udenfor.

Matt Reeves' Cloverfield fra 2008 skabte med found footage-stilen en film i den bugnende Youtube-generations ånd, og '10 Cloverfield Lane' er en slægtning til filmen om invaderende rumvæsner. Star Wars-instruktøren, J.J. Abrams, er igen producer, og i modsætning til, hvad man normalt forventer af lange marketingforløb op til nye film, er '10 Cloverfield Lane' nærmest kommet ud af det blå, efter den blev offentliggjort tidligere på året.

'10 Cloverfield Lane' er instrueret af debutanten Dan Trachtenberg, og på rollelisten ses bl.a. Mary Elizabeth Winstead, John Goodman og John Gallagher Jr.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (196 votes)
4.4
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "... den stramt komponerede, særdeles opfindsomme og uhyggeligt klaustrofobiske gyserfilm skal absolut ses så uspoleret som muligt." (Jacob Wendt Jensen)

  • Ekstra Bladet

    "Det er ikke hver dag, at man sidder så uroligt i sædet i biografen. Måske ikke vanvittig dyb, men nervepirrende og konstant overraskende fra første til sidste sekund." (Henrik Queitsch)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Lige lovlig forudsigelig, men ellers en ok lille spændingsfilm.

Antaeus

Nu har jeg set tre Cloverfield film de sidste tre dage og her er endelig en af dem som fungerer. Skuespillet er godt, det er mystisk, uhyggeligt og overraskende :)

Wayne

Jeg kunne sagtens forestille mig "10 Cloverfield Lane" overført til en teaterscene.

Vi har en enkelt væsentlig lokation, og tre skuespillere - resten kunne fortælles om i replikkerne.

Historien er glimrende, og man er konstant i vildrede om hvor den vil bringe os hen.

Er der bare tale om sindsyg mand, som har bortført en ung kvinde - i værste østrigske stil, og har placeret hende i kælderen med påstand om noget frygteligt som er sket for verden, uden bund i virkeligheden?

Eller er det verdens undergang, som han har reddet hende og en anden fra?

Vi bliver fodret med modstridende informationer, og det bærer filmen frem mod en konklusion - og et uundgåeligt opgør med ejeren af kælderen, som holder de to andre fanget i et uoverskueligt spil.

Slutningen skal man selvfølgelig selv opleve, men for en Sci-Fi nørd er der fine ting at hente.

Nogen egentlig sammenhæng med Bad Robot's oprindelige Cloverfield, er der ikke - men fælles for den efterlades vi med noget helt andet, end vi forventede undervejs - og uden en reel slutning. Og det kan der somme tider være en tilfredsstillelse ved.

Ziegler

Lad være med at læs om denne her film, bare se den; så er den langt federe.

Mads

Det hjælper altid på det, at man benytter sig af skuespillere, der kan andet end blot at se bange ud.

jeanette

Mega cool film :) jeg blev helt bange sådan :)

Peter

Denne film er så banebrydende at den ikke kan beskrives ved hjælp af andre film, den fortjener sin egen genre.
Plottet er interessant og viser hvordan en film med begrænset antal karakterer og begrænset lokation alligevel kan opnå en nervepirrende spændende niveau.
Plottwistet til sidst er interresant og nytænkende og gør i sig selv hele filmen værd at se. Filmen er tæt på at være et kunstværk

GiwizZeni

Det her er en af de film man gør vel i ikke at vide for meget om, inden man går ind og ser den. Så måske skulle jeg ikke skrive dette eller også burde du ikke læse det. Anyway… Lidt info skal du have. For det første, forvent ikke en ”Cloverfield 2” for det er det bestemt ikke. Hvorfor de to film kædes sammen hvad angår titlen ved jeg faktisk ikke, for det er en meget anderledes film i både tone, stil og historie. Måske er det et reklametrick, for at træde ud af mængden, få noget mere omtale og skabe ”buzz” på nettet. Men det er egentlig lidt synd, for falsk markedsføring kan føre til falske forventninger og potentiel skuffelse. Noget helt andet er at ’10 Cloverfield Lane’ slet ikke behøver at læne sig op af tidligere filmsucceser, den kan nemlig sagtens stå selv.

’10 Cloverfield Lane’ er nemlig en lille perle af en thriller. Klaustrofobisk, uhyggelig, medrivende, underholdende og uforudsigelig. Et fortættet kammerspil, dybt nede under jorden i et beskyttelsesrum. Filmens lyddesign og score er ualmindelig effektiv i opbygning af den klaustrofobiske og knugende stemning filmen igennem. Men det er især et skarpt og velskrevet trekantsdrama, hvor vi som tilskuere hele tiden kun ved det vores hovedperson ved. Hver en replik, hver en oplysning man får, hver en udvikling i plottet, er som små brikker i et puslespil. Men hvor skal brikken ligge? Hvor passer den ind? Hvad er op og ned? Og hvad er det egentlig der foregår? Vores tiltro og sympati flyttes hele tiden frem og tilbage og man holdes i bedste Hitchcock-stil tvivlende og gættende næsten hele vejen. De tre hovedkarakterer gør det også rigtig godt, specielt John Goodman er dejlig tvetydig. Men også Mary Elizabeth Winstead er meget nærværende og ressourcestærk. En skøn forandring i forhold til så mange andre unge kvinder i horrorfilm, hvor man som iagttager gang på gang har lyst til at skrige imod skærmen i frustration over hvor tåbeligt de agerer i situationen.

Filmens afslutning skal selvfølgelig ikke afsløres, der skal i det hele taget ikke siges mere, for jeg vil ikke være skyld i spoilere. Jeg vil kun på det kraftigste anbefale dig at se ’10 Cloverfield Lane’. Måske nok en ”lille” film, men en stor og positiv overraskelse!

k45p

see den film

Hakan

filmen er super god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.