Cookie- og Privatlivspolitik

007: Dr. No (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Dr. No
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Filmen, der startede det hele. “Dr. No” lancerede den relativt ukendte skotte Sean Connery som James Bond 007, superagenten, der parrede den engelske gentlemans stilsans med den amerikanske krimihelts slagkraft. Connery gav Ian Flemings romanfigur sin helt egen blanding af charme, selvironi, sexappeal og farlighed. Resultatet virkede “som en bombe” på biografgængerne i 1962 (citat: Timothy Dalton).

På mission i eksotiske Jamaica møder 007 sin første superskurk (Joseph Wiseman), en ildspyende “drage”, en væmmelig fugleedderkop og Ursula Andress, der stiger op af havet i en uforglemmelig hvid bikini.

Budgettet og forventningerne var beskedne til denne knaldperle af en detektivfilm, som blev et uventet hit i biograferne. Succesen grundlagde en franchise med indtil videre 24 efterfølgere, gjorde Connery til superstjerne og leverede med Monty Normans “James Bond Theme” det indre soundtrack til alle mænd, der siden har iført sig en smoking foran spejlet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Udemærket film til at starte en franchise.

Lars Michael

En kanon start for Bond, det er bare starten på noget stort, og resten af historie omkring Bond.

CINEMANDRUP

James Bond har et kært sted i vores alles hjerter. Det er noget vi alle sammen er vokset op med og har sin helt særlige betydning for hver enkelte. Ian Flemmings helt specielle karakter – agent 007 – lægger hårdt ud med en klassisk agent film for sin tid, som til den dag i dag føles helt unik at opleve. Lad os begynde en anmeldelses maraton af vores alles elskelige agent i hans første film, som opvarmning til det helt nye og store brag af Bond 24: SPECTRE

James Bond får sin helt særlige åbning i denne film og her taler vi ikke en eksplosionsmæssig introduktion med vilde action scener, men en stilsikker en af slagsen, hvor det handler om gentleman ship, hvor vi får den helt rette stemning sat, da vi første gang kaster dagens lys over vores helt rundt om pokerbordet. Super sej åbning, som passer perfekt og fanger essensen af James Bond, hvor Sean Connery introducerer sig selv som agent 007. Det kan ikke gøres mere overlegent. Dette er en mand som er synonym med 007 og oser af sex og agent attitude fra første gang du høre ham tale.

Alle har deres helt særlige mening om hvem der er den bedste James Bond og det handler meget om hvornår du første gang er blevet introduceret for film serien. For mit vedkommende findes der en som gør det ekstraordinært bedre end de andre og det er i al sin herlighed Sean Connery. Sean Connery giver os i denne film - Dr. No – en træfsikker præstation som du uden tvivl husker ham for. Der er så mange ikoniske øjeblikke i filmen har været banebrydende for mange videre tiltag i filmserien. Sean Connery giver dig en agent oplevelse af old school karakter og han scorer højt på denne konto.

En Bond film er intet uden en god Bond skurk. Jeg må tage hatten af for måden at introducere vores skurk Dr. No, som ikke optræder meget i filmen personligt, men hans rygte igennem hele filmen gør, at han bliver gjort decideret skræmmende, så du glæder dig til at se ham og det skuffer ikke. Han er unik i al sin karakter og bestemt en skurk du husker. At vores nyeste Bond film nr. 24 hedder Spectre kan spores helt tilbage til første film Dr. No, idet han også var medlem af denne organisation kaldet Spectre.

Filmens historie er klassisk for en Bond film. Der er ikke så meget fokus på de vilde actionscener, men derimod i de stilsikre små øjeblikke, hvor det handler om at tænke et skridt længere frem end fjenderne gør og det er der gjort meget ud af, hvilket jeg elsker, for det er de helt særlige øjeblikke ved brug af klassisk detektiv arbejde, agent tricks eller velformulerede argumentationer som giver Sean Connery så meget karakter. Han har karismaen på sin side og filmen ved hvor den bevæger sig hen. En ond fjende skal stoppes og der er en mand, som skal klare opgaven: Agent 007.

Denne milepæl i agentfilm genren er et lille es at smide på pokerbordet, for den vinder hver gang med sin klassiske stil. Selvom jeg ikke syntes at det er den bedste af filmserien, så er den helt sikker blandt de bedre af slagsen og fortjener hver en stjerne den får. Varm op med Bond……James Bond og nyd denne franchise for hvad den er: Unik, underholdende og sublim agent/spion film for alle aldre.

Nikolaj

Allerede i den første James Bond film er man underholdt, det er et simpelt plot Strangways død, Bond tager til Jamaica for at undersøge sagen. Her for han hjælp af Felix Leiter(CIA agent) og Quarrel. Vi får også mødt den første Bond pige(Honey Ryder) som dukker op på stranden i en hvid bikini. Det er måske ikke den bedste Bond film, der er lavet. Men jeg er egentlig meget imponeret over filmen, geniale replikker, og en ganske simpelt historie.

Bond

Bond kom godt fra start med denne.

S. Rico

Den første i rækken indeholder ikke så meget action, men til gengæld masser af mostalgisk charme.

Wayne

Tydeligt at se at den ikke havde fundet sin form endnu.

casperuser/934483

Connerys karisma bærer ikke denne første Bond-film alene. Kulisserne gør, at den ser dyrere ud end den egentlig er. 1 million dollars, hvis du skulle undre dig over hvad den kostede at lave i 1962.
"Den-der-der-den-den" musikken er også på plads, ligeså de tre piger, som 007 skulle nedlægge pr. film. Og en superskurk med jernhænder, og en science fiktiv radiostråle rettet mod USAs raketprogram. M, Moneypenny - ja selv en våbenmester, der kan forsyne hvor helt med avanceret iscenkram er der tænkt på. Samt en hjælper, der dør undervejs. Og i Felix Leiter en amerikansk agent, der slet ikke er ligeså skrap som Englands udsendte mesterspion. Glemte jeg Ursula Andress, i den dér bikini? Næh, jeg gemte bare det bedste til sidst. Den første Bond-film gav en hel aktion-branche noget at leve op til. Men "Dr. No" er en årgangs Dom Perignon - 1962. Og nye aktion slultne generationer ville være dumme, hvis de slog den i stykker uden først at smage på den. For det er en nydelse.

Nogenuser/12232

super bond film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.