Cookie- og Privatlivspolitik

007: Die Another Day (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Die Another Day
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

40-års-jubilæumsfilmen “Die Another Day” citerer flittigt fra alle de foregående nitten i serien, men går også nye veje i sin flirt med computereffekter. Synet af James Bond, der kitesurfer slalom mellem isbjergene på en kæmpe flodbølge, glemmer man sent!

Anything goes i Pierce Brosnans fjerde og sidste omgang, der starter med agent 007 i nordkoreansk torturfængsel til tonerne af Madonnas techno-tema og kulminerer med en usynlig Aston Martin, der kører smadder i et smeltende ispalads. Publikumssuccesen var hjemme, skønt filmens meritter, ligesom “Moonraker”, forbliver omdiskuterede blandt Bond-fans.

Toby Stephens (der har indlæst mange Bond-lydbøger) er skurken Gustav Graves. Rosamund Pike (“Gone Girl”) debuterer med manér som kølig istap, og den i 2002 nyslåede oscarvinder Halle Berry var tæt på at få sin egen sideserie som den kække amerikanske agent Jinx Johnson.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
3.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nicole

Med hensyn til handling er du min allerbedste favorit Bond. Endnu en fantastisk film.

Rasmus

God nok Bond. Jeg er utilfreds med at Pience Brosnan stopper. Og jeg syntes at de skulle have stoppet med at lave flere efter denne her.

laurits

"Die another day" er klart en af de værste Bondfilm til dato. Actionscenerne er alt for urealistiske, plottet er elendigt og skurken er virkelig vattet og forglemmelig. GoldenEye var den eneste gode Bondfilm med Pierce Brosnan, hvilket er en skam, da Brosnan ellers var meget god.

CINEMANDRUP

Pierce Brosnans sidste Bond stempel er sat i Bond universet og det er et blandet bolsje et sutte på, for selvom filmen til tider ser ud til at behage smagsløgene, så er der gemt små overraskelser, som ikke lige var i min smag. Lad os dø en anden dag i selskab med Die Another Day:

Filmen har en ganske udmærket åbningsscene med smæk for skillingen og en heftig Hover Craft (svævebåds) jagt, som straks fører os over I Madonnas sang univers. Hun leverer titelsangen og det er en ret frisk en af slagsen og sikke et liv hun pustede i franchisen med hendes særlige stil. Udover hun også gæsteoptræder i filmen som fægte instruktør er hun nærmest en Bond Babe i sig selv.

Diamantsmugler og et helt særligt våben i sin besiddelse. Hmmmmmm det lyder som en opskrift vi har set før i Bond universet. Gustav Graves er vores hovedskurk og han gemmer på en hemmelighed om hvem han virkelig er. Han ledsages af håndlangeren Zao som mildest talt har et funklende ansigt, grundet de diamanter som blev sprængt ind i hans ansigt. Vores bad guys rammer nogle gange i filmen gode toner og rå stil, men leveringsdygtigt minde som består efter filmen følte jeg de leverede.

Pierce Brosnan er tilbage i 007 jakkesættet for sidste gang og jeg må ærligt indrømme at det er jeg faktisk ret glad for. Filmen er for mig ikke Brosnans bedste selvom han fortsat gør det godt, så føler jeg bare han har leveret noget som er meget bedre Bond materiale. Det er til dels også instruktørens skyld for denne Bond film bliver lige lovlig urealistisk nok så mange gange. En ros til Bond for at vise sig for sin menneskelige side efter at have vært holdt i fangenskab og så efterfølgende reagere med en naturlig menneskelig tilgang til sin agent rolle, med fuldskæg, mistillid til kollegaer mm.
Vi får en ny Bond babe på listen og hun er bestemt en smuk en af slagsen: Halle Berry. Hun gør sin intro for at hylde første Bond film Dr. No, hvor Ursula første gang trådte op af vandet i bikini og med en kniv og det samme gør Halle Berry. Hun er bestemt leveringsdygtig med nogle snappy, sexede one liners og så kan hun også slå fra sig.

Filmen har sit særlige tema i snedækkede landskaber, is klare palæer og ikke mindst i diamant branchen. Jeg elsker når en film gør sit til at skabe et særligt tema, men temaet alene spiller jo ingen rolle hvis skuespillerne, effekterne, action mm ikke også fungerer.

Filmen giver os endelig den elskede Aston Martin Vanquish og sikke en introduktion den får i et særdeles smukt ”forsvindingsnummer” grundet sin camouflage. Kors hvor er det bare en lækker lækker bil og selve jagt scenen på isen er visuelt ret så smukt at se og generelt når køretøjet står i så stærk kontrast til den hvide snefarve gør det bestemt ikke filmen dårligere.

Filmens action er middelmådig vil jeg sige. Nogle steder er det ret så flot og intenst og andre gange er det bare for overdrevet og urealistisk. Biljagten som nævnt før er ret så god og kampscenerne er også udemærkede. Ros til fægtescenen med Gustav Graves og Bond, for den er særlig intens og det virker oprigtigt til at de vil slå hinanden ihjel, for der slåes sku igennem i denne scene. Åbningsscenen er en særlig god en af slagsen, men når noget er godt vil der som udgangspunkt også figurerer noget som er dårligt. Her træder så vores afslutningsscene ind med det gigantiske fly. Undskyld mig, men hvor længe kan et fly lige være om at falde fra hinanden.

Filmens kritiske punkter er der en smule af for selvom filmen har en masse gode tinge kørende for sig hvor nogle af effekterne er ret så gode og imponerende, så undres man over at noget kan blive så dårligt. Her har vi nok at gøre med en af de dårligste effekter i Bond franchisen. Alle der har set filmen ved lige hvilken scene der er tale om. Jeg vil til hver en tid hellere have en green screen bag og jeg ville være mere tilfreds. MEN scenen er jo den uundgåelige, krumme-tæer-agtige, gåsehudsfremkaldende paraglidning scene ved at snyde dødens isbjerg som fremmaner en bølge af bibelske dimensioner, hvor Bond rolig svæver/glider/surfer i sikkerhed. Fy skamme hvor er det skidt nas. Og så er der hele afslutningsscenen med det store fly som nok er det mest robuste/stærke fly nogensinde bygget for selvom det nærmest går i opløsning flyver det stadig.

Filmen er Brosnans sidste Bond aftryk. Ikke hans bedste, men et ganske udmærket aftryk af slutte på. Filmen har sine gode stunder, men du må finde dig i vildt overdrevne og urealistiske scenarier. Hvis du kan klare det er du faktisk godt underholdt hele filmen igennem, men forbered dig mentalt på virkelig dårlig brug af CGI effekter.

joan

Absolut den bedste med pierce brosnan, her sker der en masse,- masser af det hele. Endelig fandt pierce stilen.

Nikolaj

Der er selvfølgelig lige scenen på Island, hvor effekterne ikke fungere så godt. Men ellers er det måske en af de mest underholdende i serien. Super plot, lækre Bond piger, og Bond når han er bedst. Elsker scenen, hvor han kommer med fuldskæg ind i et hotel. Og ligner en hulemand, og ikke lang tid senere kører han et helt andet sted i verden. Med en lækker bil, og cool solbriller.

Simon

Klart at Brosnan ikke fik flere. Den var mega dårlig. Urealistisk, dårlig Bond pige og dårlig skurk. Blev Lee Tamahori inspireret af Lord of the Rings? Blev det virkelig Brosnan's død? Det har altid kørt gennem mit hoved. Der er action i filmen, men det var utradionel Bond action. Filmen blev desværre Brosan's sidste, takket være Tamahori. Han skulle havde haft mange flere film. Mindst én, højest to. Elendig film.

Lars Michael

En af de bedste bond film der er lavet,især oppe i island hvor det kører der ud af

S. Rico

Super super Bond film. Især elsker jeg starten hvor Bond ender med at komme i fængsel, og vi ser ham med fuldskæg i en helt realistisk og menneskelig tilgang til rollen. Meget langt fra Moores useriøse Bond.

Wayne

Med Halle Berry og Madonna blev der sparket nyt liv i serien, og teknologien fik lige et ekstra tryk. Bestemt en af de bedre Bond film, og det er svært at forstå at Brosnan ikke fik tilbudt en tur mere i karrusellen. Men måske var det et spørgsmål om penge. Eller var producenterne bange for at vente en film for meget?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.