Ulrich Thomsen er den nye Carl Mørck: "Jeg stjal, hvad jeg kunne fra Nikolaj Lie Kaas"

Vi har mødt Afdeling Q's nye frontfigur
Marco effekten / Journal 64
(© Nordisk Film Production A/S / Henrik Ohsten - Zentropa Entertainment)

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Når den næste Afdeling Q-film, Marco effekten, rammer biograferne den 27. maj, bliver det med et helt nyt mandskab, både foran og bag kameraet.

Mest bemærkelsesværdigt er nok, at hovedpersonen Carl Mørck, der denne gang skal opklare en sag om en forsvundet, pædofilianklaget erhvervsmand, ikke længere spilles af den folkekære Nikolaj Lie Kaas, men derimod den lige så prominent skuespiller Ulrich Thomsen.

Læs også: Bekræftet - 6 film på vej med Jussi Adler-Olsens Afdeling Q

Udover aldersforskellen på ni år er der naturligvis andre forskelle mellem de to danske stjerner. Vi fangede Ulrich Thomsen på en Zoom-forbindelse fra Færøerne, hvor han er ved at indspille en ny tv-serie.

Du kan se hele interviewet foroven eller læse uddrag herunder.

Stjal fra Lie Kaas

Det oplagte spørgsmål om sammenligningen mellem de to skuespillere gav Ulrich Thomsen et dejligt konkret svar på:

- Jeg tror mest af alt, at det er udseendet. Jeg har min naturlige timing og måde at bevæge mig på. Og Nikolaj har sin. Jeg har kigget på de fire andre film og har da stjålet, hvad jeg kunne fra Nikolaj. Han er skidegod i dem.

Noget specifik, du stjal?

- Noget humor. Han lægger noget humor ind i rollen. Det kunne jeg godt lide. Noget med pauserne. Det er en god karakter.

De fire foregående film har været kæmpe succeser med billetsalg i omegnen af 700.000. Var det angstprovokerende at overtage sådan en stor franchise?

- Næ… Det er da klart, at man vil gerne have, at det går. Man har jo ikke lavet en film for, at det er den første, der er 10 mennesker, ser. Man vil jo gerne op og ligge blandt de andre.

Hvorvidt Thomsen får sit ønske opfyldt, vides ikke endnu, men alle sejl er sat i søen for at videreføre Jussi Adler-Olsens univers på bedste manér.

I næste uge kan du i øvrigt se vores interview med to andre, nye ansigter i den danske krimi-filmserie, nemlig Zaki Youssef, der spiller Assad, og Anders Matthesen som den svedende erhvervsmand Teis Snap.

Marco effekten får premiere den 27. maj.