"Trine Dyrholm er fremragende" i den gribende 'Erna i krig'

Anmelderne roser den premiereaktuelle, danske film
Billede
(© Scanbox)

Dramaet Erna i krig er den nyeste danske film, der beviser, at dansk film ejer 2020 - og ikke bare fordi, Hollywood er lagt ned af Corona, men også fordi det er en virkelig vellykket film.

Således får filmatiseringen af Erling Jepsens roman om en kvinde, der forklæder sig som mand og tager med sin søn i krig, i dag flotte ord med sig fra den danske presse.

Læs også: Trine Dyrholms 10 bedste roller.

Anmelderne giver den 5 og 4 stjerner og kalder bl.a. filmen for storslået, morbid-komisk og gribende, mens de især fremhæver hovedrollen Trine Dyrholms autoritære, indædte og sårbare præstation som filmens største styrke.

Kun Politiken er mindre tilfredse, men kalder dog stadig 'Erna i krig' for "glimrende håndværk".

Første Verdenskrigs-filmen har udover Dyrholm også Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen på rollelisten og instrueres af Henrik Ruben Genz (Frygtelig lykkelig og Gud taler ud).

Find billetter til Erna i krig:

Her er et udsnit af de danske anmeldere:

Ekko (5 stjerner)
"Handlingen rækker ud over blot at være en sensationel og flamboyant krigsfilm."

Berlingske (5 stjerner)
"Selv om vi aldrig for alvor kommer op af den mudrede skyttegrav, lykkes det at skabe en gribende fortælling om et underbelyst kapitel i den danske historie.[...] Dette er i høj grad Trine Dyrholms film, og der sker mere i hendes ansigt end på mange storslåede slagmarker."

Filmland P1 (5 stjerner)
I rollen som Erna insisterer altid suveræne Trine Dyrholm på, at det i hvert fald ikke er for sjov, at Erna drager i krig. Og hun får bundsolidt modspil af Ulrich Thomsen i rollen som den lokale landbetjent Meyer."

Information (giver ikke stjerner)
"Den er morbidt-komisk distanceret, men så pludseligt inderlig. Kvindefrigørende, men mod Anders W. Berthelsens anakronistisk moderne mandefavn."

Soundvenue (4 stjerner)
"Trine Dyrholm er som altid god, indædt og autoritær, men også sårbar og blød bag krigsmasken." 

Jyllands-Posten (4 stjerner)
"Vidunderlige Dyrholm gør Erna til en kvinde, man har lyst til at følge hele vejen til østfronten og tilbage igen."

Politiken (3 stjerner)
"Glimrende filmhåndværk. [...] Jeg har sådan set kun ét problem med "Erna i krig". Jeg har så svært ved at tro på den."

Weekendavisen (giver ikke stjerner)
""Trine Dyrholm og Anders W. Berthelsen overbeviser som fremmede, der mødes i pragmatisk elskov for en nat. [...] Til gengæld får filmen et skær af teater. "