Toronto: Se vores 8 bedste videoer og billeder fra filmfestivalen

Rød løber, pressemøder og masser af Hollywood-stjerner
Billede
(© kino.dk)

I søndags sluttede Nordamerikas største filmfestival i Toronto, og vinderen af hovedprisen, People's Choice Award, blev Anden Verdenskrigs-komedien Jojo Rabbit.

For andet år i træk var kino.dk med til Toronto International Film Festival, TIFF, og det er der kommet en række artikler og SoMe-opslag ud af.

Her er de bedste videoer og billeder, vi hapsede på festivalen:

Stjernestøv over Toronto
Den røde løber var i brug over hele byen, og Hollywoods største stjerner var med til at præsentere filmene over for publikum. Billetterne til disse gallavisninger var svære at komme i besiddelse af, så det lykkedes kun at få til en fem-seks film. Til gengæld er her en række billeder og videoer fra vores sociale medier, der opsummerer, hvad der skete i byen i sidste uge.


The Cave Foto: kino.dk

Dokumentar får store bifald
Vi havde fået plads i salen til gallapremieren på den danskproducerede dokumentar The Cave, og instruktøren Feras Fayyad var til stede for at sige et par ord om baggrunden for filmen. Den ydmyg filmskaber var tydeligt påvirket af de flotte bifald, publikum gav efter visningen af hans seneste værk. Den syriske instruktør har en personlig vinkel på begivenhederne, der finder sted i den sønderbombede by, Ghouta, i Syrien. Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig fra bombardementerne. Filmen følger lægen Amanis arbejde på et hospital, hvor der gang på gang ankommer slemt tilredte krigsofre, ofte helt unge børn og babyer. Den rystende film fik People's Choice Award i dokumentarkategorien og ligger derved lunt i svinget til en Oscar-nominering.

The Cave afventer dansk premieredato.

J-Lo er stadig populær

 
 
 
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk) den 11. Sep, 2019 kl. 1.45 PDT

Det var ikke engang gallapremieren, men alligevel dukkede selveste Jennifer Lopez op for at introducere sin film Hustlers. Det skete til intense klapsalver fra den propfulde Ryerson Theatre, der beviste, at den 50-årige musik- og filmstjerne stadig har mange fans. Filmen er i øvrigt et comeback til Lopez med bl.a. en 87 % score på Rotten Tomatoes.

Hustlers får ikke dansk biografpremiere.

 

Spot Scarlett Johansson 

Scarlett Johansson (Foto: kino.dk)

På vej hjem fra visningen af Hustlers faldt jeg over en menneskemængde foran Princess of Wales Theatre. Årsagen var gallapremieren på Jojo Rabbit, som jeg desværre ikke havde mulighed for at skaffe billetter til, men på den røde løber var selveste Scarlett Johansson i færd med at tale med de fremmødte journalister. Det er ikke det mest tydelige billede, men jo, det er hende.

Jojo Rabbit får biografpremiere den 16. januar 2020.

 

Sydkoreansk mester 

Den sydkoreanske komedie Parasite blev ikke beskrevet i mine tidligere indlæg, fordi min kollega allerede så den på Cannes, hvor den modtog Guldpalmen. Dengang var der kun roser til overs for Joon-ho Bongs sprudlende, vanvittige og uforudsigelige film, og jeg kan kun tilslutte mig koret af fans. Ved gallapremieren i Toronto mødte instruktøren og et par af hovedrollerne op, og selvom det ikke var den store show-performance fra Bong (primært grundet en tolk, der skulle oversætte alt, hvad han sagde), sydede salen af forventning. Plottet, om en familie af svindlere, der langsomt infiltrerer en velhavende familie, er så skarpt skruet sammen, at man sidder på kanten af sædet og klukker af grin hele vejen igennem de 2 timer og 12 minutter.

Parasite får dansk premiere den 25. december 2019.

 

"Så mødte jeg ham her, og vi forelskede os" 

Indrømmet, jeg deltog primært i gallavisningen af Netflix-filmen 'The Laundromat' for at se den imponerende række stjerner, der er med i filmen. Meryl Streep, Gary Oldman og Antonio Banderas i en film af Steven Soderbergh er alligevel for fristende for en filmelsker, og Instagram-videoen ovenfor viser et af de guldkorn, der kan komme ud af så seje filmfolk.

The Laundromat får ikke dansk premiere.

3 pressemøder: Just Mercy, The Goldfinch og Blackbird
Som journalist er det overraskende let at komme ind til pressemøderne på TIFF, men det skyldes bl.a., at de finder sted SAMTIDIG med pressevisningerne af selvsamme film. Det er lidt skørt og gør, at man må prioritere det ene eller det andet. Ved et par lejligheder valgte vi således at deltage i pressemødet uden at have set filmen, blot for at se girafferne (læs: stjernerne).

Huskværdigt og dybfølt

Just Mercy var en af de film, jeg ikke fik set, men pressemødet var i sig selv en huskværdig oplevelse. Filmen er baseret på virkelige hændelser om advokaten Bryan Stevenson, der tager sager, som ingen andre vil røre med en ildtang. Sagerne drejer sig om sorte amerikanere, der er blevet uretfærdigt behandlet i et retssystem styret af forudindtagede, hvide dommere og juryer.

På pressemødet var Stevenson selv mødt op samt hele holdet bestående af instruktøren Destin Daniel Cretton og skuespillerne Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson, O'Shea Jackson Jr., Tim Blake Nelson og Rob Morgan.

Temaet gjorde pressekonferencen til en usædvanligt dybfølt en af slagsen, og skuespillernes beundring af Stevenson og hans store arbejde for sorte amerikanere var ikke til at tage fejl af. Jamie Foxx' historie om, at hans stedfar har siddet i fængsel i syv år for besiddelse af en smule hash (som i øvrigt er lovligt i den pågældende stat nu), var tankevækkende og gav skuespilleren en personlig vinkel på projektet.

Just Mercy får biografpremiere den 16. januar 2020.

Nicole Kidman og Co.

Ligesom Just Mercy var undertegnedes deltagelse i pressemødet på 'The Goldfinch' et udtryk for, at der var store stjerner at komme efter. Nicole Kidman, Ansel Elgort og Luke Wilson deltog alle i filmatiseringen af Donna Tartts roman om en drengs liv, efter hans mor er død i et terrorangreb. Det var ikke muligt at få set filmen, der er produceret til Amazon Prime, og som i øvrigt fik en hård medfart af kritikerne. Men et par fine billeder blev det da til.

The Goldfinch får ikke dansk biografpremiere.

 

Amerikansk genindspilning af dansk drama 

Blackbird pressemøde (Foto: Kino.dk)

Bille August-filmen Stille hjerte er blevet genindspillet med Susan Sarandon og Kate Winslet på rollelisten. Førstnævnte var med ved pressemødet sammen med medspillerne Sam Neill og Rainn Wilson, hvor hun bl.a. talte for aktiv dødshjælp i visse situationer. Samtidig talte Sam Neill om ikke at ville se originalen, fordi han helst ikke vil sammenlignes med den oprindelige skuespiller (Morten Grunwald).

Blackbird afventer dansk premieredato.

Følg kino.dk på Instagram for at få filmopdateringer, konkurrencer samt sjov og spas direkte i dit feed.