Se første klip: Trine Dyrholm er dansk seriemorder i ny film

'Pigen med nålen' kæmper om Guldpalmen i Cannes
Pigen med nålen
(© Lukasz Bak / Nordisk Film)

Den danske film Pigen med nålen bliver vist i denne uge ved filmfestivalen i Cannes, hvor den er med i opløbet om at vinde den prestigefyldte Guldpalme.

Filmen bygger på den sande historie om Dagmar Overby, som i 1918 foretog såkaldte "arrangerede adoptioner" af uønskede babyer. Nu er det første klip fra filmen udkommet via amerikanske Variety

Se klippet nederst i artiklen.

Klippet sætter stemningen for den sort-hvide film, der foregår i et fattigdomsramt Danmark i Første Verdenskrigs sidste år. Vi møder den unge Karoline (Vic Carmen Sonne), der er blevet gravid med et barn, hun ikke ønsker at beholde. 

Nu opsøger hun Dagmar Overby, som hun tidligere har mødt og fået at vide, kan hjælpe hende med at finde et godt sted til barnet hos en plejefamilie. Men tingene er ikke, som de ser ud til.

Overby beskrives af DR som danmarkshistoriens største seriemorder - og i virkeligheden blev hun dømt for at have myrdet otte spædbørn.

Da Trine Dyrholm besøgte vores podcast i anledning af den biografaktuelle Birthday Girl, var vi selvfølgelig nødt til at spørge hende ind til det ventede projekt. Her er, hvad hun kunne fortælle:

- Jeg kan ikke afsløre så meget. Jeg kan bare sige, at det er et vildt projekt. Det er en meget spændende instruktør...

- Jeg har ikke set noget. Jeg skal lave eftersynkronisering om lidt. Jeg er meget spændt på den film. Det var en meget speciel oplevelse at lave det og udfordrende på alle mulige måder, men også utroligt inspirerende og spændende.

At filmen virker som et vildt projekt får man bestemt fornemmelsen af i klippet, der ikke ligner andet, vi kan opleve i biograferne normalt.

'Pigen med nålen' får biografpremiere herhjemme til efteråret.

Se klippet herunder: