Scorsese forsvarer længden på sin nye storfilm: "Giv biograffilmen noget respekt"

Over 3 timer med Leonardo DiCaprio
Billede
(© Killers of the Flower Moon / Apple TV+)

Den legendariske filminstruktør Martin Scorsese står bag film som ’Goodfellas’, ’Taxi Driver’ og ’The Wolf of Wall Street’. Nu er han aktuel med den historiske western-thriller Killers of the Flower Moon med stjernerne Leonardo DiCaprio og Robert De Niro i to af hovedrollerne. 

Filmen har en spilletid på hele 3 timer og 26 minutter – den er endda længere end den allerede lange Oppenheimer af Christopher Nolan på 3 timer, som kom ud tidligere på året. 

’Killers of the Flower Moon’ foregår i 1920’erne, hvor flere medlemmer af Osage-folket i USA bliver myrdet under mystiske omstændigheder.

I et interview med Hindustan Times forsvarer Scorsese den lange spilletid. Han udtaler: 

- Folk siger, at den er tre timer, men kom nu, du kan sidde foran TV’et og se noget i fem timer. Samtidig er der mange, der ser teater i 3,5 timer. Der er ægte skuespillere på scenen, så du kan ikke rejse dig op og gå rundt. Du giver det den respekt. Giv biograffilmen noget respekt.

Scorsese har tidligere været ude og kritisere blockbuster-franchises, og hvad de gør ved vores kultur:

- Der kommer til at være generationer, som tror, at det er det eneste, film er. Det tror de allerede, så vi må kæmpe imod endnu mere.

Han mener, at vi skal redde biograferne, og at det må komme fra filmskaberne selv, som skal arbejde på at lave nyskabende film frem for blot franchises.

En af de helt store succeser, som biograferne oplevede for nylig, var med ’Barbenheimer’ – da de to store film ’Barbie’ og ’Oppenheimer’ havde premiere samme dag og brugte hinanden som gensidige reklamesøjler.

Scorsese udtaler, at dette er med til at give håb om, at biograferne stadig lever:

- Du kunne ikke have to mere forskellige film til at arbejde sammen. Det giver noget håb om, at et anderledes filmlandskab kan bryde frem, anderledes end det har været de sidste 20 år. 

I både 2022 og 2023 var ’Killers of the Flower Moon’ nomineret til HCA Awards i kategorien ’Most Anticipated Film’. Nu er den her lige om lidt, og det internationale medie IGN giver filmen 9 ud af 10 i deres anmeldelse. 

En af de ting, der bliver omtalt i positive vendinger, er netop spilletiden: 

- Den lange spilletid har en fordel i at lade noget tungt sætte sig i din mave i længere perioder.

Læs flere anmeldelser af filmen fra premieren i Cannes.

Killers of the Flower Moon får biografpremiere den 19. oktober.

 

Anbefalet til dig