Prisvindende dansk instruktør fuldender sin filmtrilogi

Frelle Petersens 'Hjem kære hjem' er gået i optagelse
Hjem kære hjem
(© Rolf Konow)

Frelle Petersens to film Onkel og Resten af livet er lidt af nogle sensationer i dansk film. De to familiedramaer er nemlig så langt fra storbyens pulserende liv og uden store, kendte navne på rollelisten, at de skiller sig markant ud fra store dele af de titler, der rammer biograferne herhjemme.

Begge film foregår i Sønderjylland med ægte dialekt, og hvor 'Onkel' i særdeleshed gik sin sejrsgang i Japan med hovedprisen på Tokyo International Film Festival, blev 'Resten af livet' hædret med en Bodil for Årets bedste film herhjemme.

Nu er Frelle Petersen klar til at fuldende sin sønderjyske trilogi med filmen Hjem kære hjem, der netop er gået i optagelse. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Filmen handler om Sofie, der netop er startet som hjemmehjælper og som skal balancere det krævende job og hverdagen med sin datter. 'Hjem kære hjem' beskrives som en varm og autentisk fortælling om, hvad der sker, når man ikke kan yde omsorg overfor de mennesker man elsker.

- Jeg vil gerne undersøge, hvordan vi mennesker reagerer, når vi bliver presset i forhold til at skulle yde omsorg både gennem vores job, som det er tilfældet med vores hovedkarakter Sofie, og overfor vores familie, når overskuddet er mindst, udtaler Frelle Petersen i pressemeddelelsen.

Hovedrollen som Sofie spilles af Bodil-nominerede Jette Søndergaard, der også var med i 'Onkel' og 'Resten af livet', udover en række nye ansigter medvirker også blandt andre Ole Sørensen, Lasse Lorenzen, Ole Caspersen og Karen Tygesen, som man vil kunne genkende fra flere af Frelle Petersens tidligere film.

'Hjem kære hjem' får premiere til efteråret 2025.

LÆS OGSÅ: Frelle Petersen har lavet en film om dem der (måske) vælger at blive tilbage

LÆS OGSÅ: Ny dansk film finder det livsbekræftende i sorgen: "Man skal dosere det tragiske med det morsomme"