Nyt mordmysterie med et humoristisk twist rammer biograferne

Var det butleren? Med rørtangen? I drivhuset?
Jeg er morderen!
(© Jeg er morderen! / Another World Entertainment)

En genre, der altid har gjort sig godt på film, er mordgåder. Muligvis fordi de i særlig grad giver seeren mulighed for at kunne gætte med undervejs i mysteriet. 

Og lige netop mysterium kan vi også se frem til, i den nye biografaktuelle komedie og "hvem gjorde det?"-film Jeg er morderen!.

Du kan se traileren i bunden af artiklen:

Historien udspiller sig i Paris i 1935, hvor vi følger den unge, men desværre også talentløse skuespillerinde, Madeleine, der bliver mistænkt for mord. 

Mere specifikt bliver hun anklaget for mordet på den yderst berømte filmproducent Pauline, der samtidig også er Madeleines bofælle.

Sagen bliver påtaget af en forsvarsadvokat uden nogen klienter, og dette bliver starten på et nyt liv fyldt med berømmelse og succes, lige indtil sandheden kommer frem…

Filmen er instrueret af den mesterlige François Ozon, der bl.a. er kendt for Selv i de bedste hjem, Ung og smuk, Sommeren '85 og Swimming Pool.

Med 'Jeg er morderen!' præsentere Ozon slapstick-humor samt livlige replikker, men også et feministisk manifest, der peger på spørgsmål om kvinders rettigheder, kvindehad, patriarkatet og retssystemet.

På rollelisten finder man den anerkendte skuespiller Isabelle Huppert, der er kendt for sine roller i film som Elle og Pianisten.

Kan du bare ikke få nok af mordgåder, har vi samlet en liste på 4 film, du kan se før eller efter 'Jeg er morderen!' - se listen her.

'Jeg er morderen!' har premiere den 14. marts, og du kan købe billetter herunder: