Mesterinstruktør får karrierens bedste åbningsweekend

1. plads i USA
Challengers
(© Warner Bros.)

Oscar-nominerede Luca Guadagnino har længe haft anmeldernes gunst med film som Call Me by Your Name og Bones and All på CV’et. Hans nye film Challengers følger i samme velanmeldte spor, men med denne sætter han personlig rekord på det kommercielle plan også.

Således er filmen i sin åbningsweekend i USA strøget ind på 1. pladsen med 15 mio. dollars i indtjening. 

Det betyder, at den italienske instruktør har fået sin bedste åbningsweekend nogensinde, og dermed overgår filmen den hidtidige højdespringer 'Bones and All' fra forrige år.

Med superstjernen Zendaya i front og suveræne anmeldelser var der også lagt op til en flot start på tiden i biografen for 'Challengers'. Dog er der et stykke op til produktionsomkostningerne på 55 mio. dollars (og det er uden marketingbudgettet), så der er brug for et godt word of mouth for det sexede trekantsdrama.

Filmen følger tennisstjernen Tashi, der har måtte lægge sin karriere på hylden efter en alvorlig skade. Derfor lever hun i stedet et liv som træner for sin mand Art, som hun målrettet forsøger at gøre til en stjerne.

Men da Art begynder at tabe en række vigtige kampe, bliver han imidlertid bliver tvunget til at spille mod sin barndomsven og Tashis ekskæreste Patrick.

I Danmark fik filmen også premiere i sidste uge, hvor kritikerne tog flot imod den. Den åbnede som nr. 4 på biohitlisten med 11.800 billetter.

LÆS OGSÅ: "En triumf" og "en våd drøm": Danske anmeldere hylder ny, sexet film!

LÆS OGSÅ: Får Zendaya sin første Oscar-nominering for ny film? Noget tyder på det

'Challengers' er aktuel i biografen herhjemme. Køb dine billetter her på kino.dk.