Marvel starter stor eftersøgning: Vil fange gerningsmand bag manuskript-afsløring

'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' er blot det nyeste offer
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
(© Marvel Studios / Ant-Man and the Wasp: Quantumania)

Marvel har sat jagten ind efter den person eller gruppe, der en hel måned inden premieren på deres nyeste titel, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, offentliggjorde 63 siders dialog fra filmen.

Superheltegiganten har indgivet en stævning mod netværkshjemmesiden Reddit, hvor lækket fandt sted. Heri vil de have Reddit til at oplyse alle identificerende oplysninger på brugeren "u/MSSmods" samt alle andre brugere, der har været ansvarlige for at opretholde det lækkede indhold i tråden "r/MarvelStudiosSpoilers subreddit".

Tråden er nu lukket, men det lækkede indhold forsvinder selvfølgelig aldrig fra internettets afkroge. Spekulationerne lyder på, at siderne med dialog skulle bruges til oversættelse af undertekster.

 

Læs også: Lars Mikkelsen om sin skøre Marvel-casting: "Fuldstændig vanvittigt" 

En talsperson for Reddit har udtalt til Variety, at virksomheden forpligter sig til at beskytte dens brugeres privatliv, og at de har stringente, juridiske processer på plads til at gøre indsigelse, når der er brug for det. Talspersonen ville dog ikke fortælle om, hvorvidt de vil opfylde Marvels krav om informationsdeling.

Det er langt fra første gang, at Marvels superhelteindhold er sluppet ud på forhånd. Det er faktisk nærmere undtagelsen end reglen, at en Marvel-film får premiere uden et eneste læk.

Bl.a. kunne en optagelse af traileren til Spider-Man: No Way Home ses før den officielle udgivelse, mens lækket om Andrew Garfield og Tobey Maguires medvirken også havde spredt sig langt før filmens premiere.

Vi talte fornyligt med Evangeline Lilly, der medvirker i netop 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania', der fortalt, at Marvel flere gange har været efter hende, når stjernens tweets åbenbart har afsløret for meget. Se interviewet her.

'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' kan ses i biografen nu.