Mads Mikkelsen vinder den europæiske Oscar

Stjernen dedikerer sejren til en særlig person
'Bastarden'
(© 'Bastarden' / Foto: Henrik Ohsten (Nordisk Film))

For anden gang i karrieren kan Mads Mikkelsen kalde sin Europas bedste skuespiller!

I weekenden blev European Film Awards afholdt - det europæiske svar på Oscar-uddelingen - og her vandt Mads Mikkelsen prisen som Bedste Mandlige Skuespiller for sin præstation som Ludvig Kahlen i Bastarden.

Showet løb af stablen i Tysklands hovedstad Berlin lørdag aften. Den danske stjerne kunne ikke selv deltage, men var med på en direkte forbindelse fra Tokyo, hvor han dedikerede prisen til én særlig person. Se takketalen nederst i artiklen.

Efter at have takket sin familie, medspiller og holdet på 'Bastarden', var der en særlig person, som Mads Mikkelsen fremhævede. Nemlig instruktør og medforfatter på filmen Nikolaj Arcel.

Mads Mikkelsen og Arcel arbejdede første gang sammen på En kongelig affære tilbage i 2012. Og i sin sejrstale lagde den danske stjerne vægt på, at Arcel ikke behøvede at vente 10 år igen før, han ringede med en ny rolle.

Vil du høre mere om Arcels samarbejde med Mads Mikkelsen - og hele projektet omkring 'Barstaden'? Så lyt til vores podcast-interview med instruktøren fra tidligere på året herunder - eller på din foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Mads Mikkelsen har i alt været nomineret fem gange til den fornemme pris for sine roller i Efter brylluppet, Flammen & Citronen, Jagten og Druk - sidstnævnt vandt han ligeledes for i 2020.

Skuespilleren var faktisk ikke den eneste dansker, som snuppede en pris for 'Bastarden'. Fotograf Rasmus Videbæk og kostume Kicki Illander havde nemlig forinden vundet i deres katogier til Excellence Awards, der blev uddelt før showets start.

'Bastarden' er ligeledes Danmarks Oscar-bud - og den 21. december finder vi ud af om den kommer med på den såkaldte Oscar-shortlist, hvilket tager den et skridt tættere på en nominering.

'Bastarden' kan stadig ses i flere biografer landet over. Find biletter her.

 

 

Se Mads Mikkkelsens takketale herunder: