Mads Mikkelsen om sin Hollywood-karriere: Derfor er jeg altid skurk

Danskeren med en lille stikpille til amerikansk film
Billede
(© Warner Bros.)

Mens vi her i Danmark mest er vant til at se Mads Mikkelsen i mangefacetterede hovedroller, har hans udenlandske karriere gang på gang ladet ham spille det onde modstander til de hæderlige Hollywood-helte.

Fra Le Chiffre i 2006’s Casino Royale over Kaecilius i 2016’s Doctor Strange til senest Dr. Jürgen Voller i Indiana Jones and the Dial of Destiny denne sommer. Danskeren har prøvet at skulle spille skurkagtig i næsten alle af de største filmserier på planeten.

For nylig delte den 58-årige skuespiller sin teori i forhold til, hvad han mener, begrundelsen bag netop den tendens kan være.

Mikkelsen optrådte nemlig på filmfestivalen i Marrakech i Marokko, hvor han deltog i en såkaldt masterclass-session. 

Her blev han blev stillet spørgsmål om en række emner af håbefulde skuespillere og filmskabere. Da emnet om Mikkelsens typecasting som den slemme fyr i Hollywood-film dukkede op, sagde han følgende ifølge Deadline:

- Det er ret simpelt. Det er den sjove accent. Så simpelt er det. Det plejede at være tyskere, så var det briter; så russerne, og så blev de af en eller anden grund forelskede i den danske accent. Det er bestemt en del af det.

LÆS OGSÅ: Rygte: Mads Mikkelsen er blevet tilbudt ny mega Hollywood-rolle

Mikkelsen tilføjer dog, at han er heldig at have optrådt i så mange ikoniske franchises, men nævnte også, hvordan vores film i Danmark adskiller sig fra Hollywoods produktioner.

- Jeg har været så heldig at lave forskellige skurke i forskellige universer. Der er stor forskel på Marvel og James Bond... men jeg tænker aldrig for meget over det. I Danmark deler vi det ikke op i "onde" og "gode", vi har en tendens til at se på mere komplekse karakterer.

Han får hermed også sendt en subtil svirp til den amerikanske filmbranche, hvor karaktererne tilsyneladende ikke er komplekse i Mikkelsens optik. Heldigvis tager han med mellemrum hjem til Danmark og folder talentet ud, senest i Bastarden, der er Danmarks store Oscar-håb i år.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen med spydigt svar til dansk reporter i Venedig: "Du kan selv svare på det spørgsmål"

Dog bliver hans navn ved med at blive nævnt i forskellige drømmecastings på Hollywood-skurke. Senest har det været rygter om, at han er en af de stjerner, der overvejes til rollen som Doctor Doom i den kommende Fantastic Four-film, hvilket ville se ham vende tilbage til Marvel-universet efter 'Doctor Stange' i 2016. Dette er dog kun rygter for nu.