Her er den store guide til biografernes mange film i påsken

Der er noget for absolut enhver smag i biografen
Ghostbusters: Frozen Empire
(© SF Studios)

Påskeferien står for døren, hvilket bestemt er en passende lejlighed til at tage en tur i biografen. Heldigvis er der mange skønne film i biografen, der vil glæde både store og små.

Det betyder alt fra episk science fiction, romantisk komik og fortryllende animation til drønhed action, eftertænksomt drama og et vådt gys.

Listen herunder er blot et udvalg af de film, som biograferne viser. Se det fulde program for biografer på kino.dk her.

Klik på titlerne for mere information, trailers og billetter.

Dune: Del 2
(© Warner Bros.)

Dune: Del 2 (i biografen nu)

Science fiction-filmen 'Dune: Del 2' er efterfølgeren til Dune: Del 1 fra 2021. Vi følger atter den unge hertug Paul Atreides, når han her genforenes med Chani og fremen-folket på ørkenplanet Arrakis.

Paul Atreides er på hævnens krigssti mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. Nu kommer han således til at står overfor flere skæbnesvangre valg for at forhindre en frygtelig fremtid.

Rom (i biografen nu)

I det danske og romantiske feel-good drama med Bodil Jørgensen og Kristian Halken spiller de ægteparret Gerda og Kristoffer, der tager på en forlænget weekendtur til Rom, hvor Gerda som ung gik på kunstskole.

De er afsted for at fejre deres bryllupsdag og et langt ægteskab, men turen går dog ikke som forventet. Parret møder nemlig Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes, der spilles af svenske Rolf Lassgård. 'Rom' er en del af Biografklub Danmarks program.

De raske og de rå (i biografen nu)

Her er tale om en sød og sjov animationsfilm fra producenten af Shrek. Man møder her en ung og lovende racerkører, der pludselig får chancen for at konkurrere mod den regerende mester.

Med hjælp fra en tidligere stjerne i racer-verdenen må han tackle farligt terræn, udfordrende rivaler og flere forhindringer for at bevise, at han har det, der skal til!

Drengen og hejren
(© Camera Film)

Drengen og hejren (i biografen nu)

Den japanske animationsmagiker Hayao Miyazaki har med 'Drengen og hejren' lavet sin måske sidste film. Hvis det er tilfældet, er det et fortyllende punktum på en imponerende karriere, der bl.a. tæller Chihiro og heksene, Min nabo Totoro og Det levende slot.

I den Oscar-vindende 'Drengen og hejren' får man en eventyrlig fortælling om en dreng hvis vej i livet fører ham om bag den virkelighed, der viser sig at rumme en hel verden bag sig.

Kung Fu Panda 4 (i biografen nu)

Animationsfilmen er det nyeste kapitel i filmserien om kampsportspandaen panda Po, der efter mange strabadser opfordres til at tage en slapper. Det er dog lettere sagt end gjort. Po ender nemlig med atter at stå over for sin del af udfordringer, hvor bl.a. forbryderen Kamæleonen er på spil.

Jack Black lægger atter stemme til Po, mens stemmecastet bl.a. også består af Angelina Jolie, Seth Rogen, Dustin Hoffman og Jackie Chan. Filmen vises både med engelsk og dansk tale.

Kalak (i biografen nu)

'Kalak' er baseret på Kim Leines selvbiografiske debutroman fra 2007. I filmen følger man Jan, der som ung blev misbrugt af sin far. Senere i livet bor han nu i Grønland med sin hustru og to børn. 

Fortidens mørke plager fortsat Jan, der forsøger at finde sin plads i livet og Grønland. Instruktør Isabella Eklöf har tidligere stået bag den anmelderroste Holiday.

Jeg er morderen!
(© Jeg er morderen! / Another World Entertainment)

Jeg er morderen! (i biografen nu)

Mesterinstruktøren François Ozon er tilbage! Denne gang med en komedie, der handler om skuespiller in spe Madeleine, der står anklaget for mordet på en berømt filmproducent. Men hvad er nu egentlig op og ned i sagen? 

François Ozon har tidligere stået bag film som Selv i de bedste hjem, Ung og smuk og Sommeren '85. På rollelisten finder man bl.a. altid seværdige Isabelle Huppert.

The Beekeeper (i biografen nu)

Der er fuld fart på action, når Jason Statham leder an i 'The Beekeeper'. Han tager i rollen som Adam Caly på et hævntogt og opgør med en kriminel organisation. 

For selvom han havde trukket sig tilbage til en rolig tilværelse, trækkes han nu ind i en verden af skuddueller, eksplosioner og slåskampe.

Night Swim (i biografen nu)

I gyseren gemmer uhyggen sig under vandoverfladen, når en lille familie flytter til et nyt hus med en stor og lækker swimmingpool. Men en mørk hemmelighed hviler over huset, og fortiden truer med at udløse en ondsindet kraft.

Filmen er produceret af Blumhouse, der står bag en længere række af gyserhits, bl.a. Sinister og Insidious.

Bob Marley: One Love
(© Bob Marley: One Love / UIP)

Bob Marley: One Love (i biografen nu)

I denne biografiske film tegnes et portræt af reggae-legenden Bob Marleys liv, der bød på både store opture og nedture. Det er en hyldest til musik-ikonet, som inspirerede flere generationer med sit budskab om kærlighed.

For første gang kommer historien om Bob Marley på det store lærred, hvor publikum kan opleve historien om de mange udfordringer, som musikerens revolutionære musik affødte.

All of Us Strangers (i biografen nu)

Det rørende romantiske drama følger Adam, som møder den gådefulde Harry i boligblokken, hvor de begge bor. Harry vender op og ned på Adams hverdag og et forhold spirer snart mellem dem.

Adam er dog svært optaget af fortidens minder og drages tilbage til sit barndomshjem i forstæderne.

Smoke Sauna Sisterhood (i biografen nu)

Dokumentaren foregår i en varm sauna i midten af en skov, hvor en gruppe kvinder deler deres mest personlige historier om sex, skyld og skam, der blander sig med både latter og tårer.

Filmen har bl.a. vundet for bedste dokumentar ved European Film Award. 'Smoke Sauna Sisterhood' er en del af Filmportens program.

Io Capitano (i biografen nu)

I dette stærke drama får man et dramatisk indblik i de udfordringer, som migranter står over for i deres søgen efter et bedre liv. 

Man følger her to unge senegalesiske drenge, der begiver sig ud på en rejse fra Vestafrika til Italien. Det, der starter som et eventyr, udvikler sig dog til afpresning, udnyttelse og død.

Ghostbusters 4: Frozen Empire
(© Ghostbusters 4: Frozen Empire / SF Studios )

Ghostbusters: Frozen Empire - biografpremiere den 21. marts

I denne efterfølger til Ghostbusters: Afterlife følger man atter Ghostbusters-holdet af gamle og nye medlemmer, der er tilbage til, hvor det hele startede, nemlig i New York, hvor en ny ondskab snart truer freden. 

Legenderne Peter Venkman (Bill Murray), Winston Zeddemore (Ernie Hudson) og Ray Stantz (Dan Aykroyd) er tilbage med bl.a. også Paul Rudd, Finn Wolfhard, Mckenna Grace og Carrie Coon på rollelisten.

Past Lives - biografpremiere den 21. marts

Det hjerteskærende drama handler om de dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung, der årtier efter at være blevet splittet fra hinanden nu genforenes, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, længsel og kærlighed.

Nora spilles af Greta Lee fra serier som 'The Morning Show' og 'Girls'. Overfor hende finder man bl.a. Teo Yoo (Decision to Leave). 

Jagtsæson 2: I medgang og modgang
(© Andreas Bastiansen)

Jagtsæson 2: I medgang og modgang - biografpremiere den 21. marts

Mille Dinesen, Stephania Potalivo og Lærke Winther er alle tilbage som veninderne Eva, Bella og Marlene i denne danske komediefortsættelse. 

Eva har mistet sit job og har det i det hele taget nederen. Til gengæld er Marlene blevet forfremmet, mens Bella skal giftes med Evas eksmand. Gisp! Men så øjner Eva muligheden for et nyt job ved at arrangere Bellas polterabend. Det ender naturligvis ikke helt efter planen.

Harepatruljen: Det store æggekup - biografpremiere den 21. marts

I denne animationsfilm møder vi Max, der har opnået sit livs drøm: Han er den første storbyhare, der nogensinde er blevet valgt til mester-hare. Nu må han sammen med sine venner finde sin helt egen superkræft, så han kan beskytte påsken. 

Men så sker det utænkelige: Påskeharernes magtfulde og magiske Guldæg bliver sort - hvilket betyder, at påsken er i fare! Leo, som er lederen af en bande storbyharer, ønsker nemlig at afskaffe påsken, og han narrer en rævefamilie til at stjæle alle påskeæg.

Godzilla x Kong: The New Empire
(© Warner Bros. / Godzilla x Kong: The New Empire )

Godzilla x Kong: The New Empire - biografpremiere den 27. marts

Opfølgeren til Godzilla vs. Kong fra 2021 byder igen på de to giganter, hvor man denne gang dykker ned i de legendariske titaners oprindelseshistorie og andre mysterier om Skull Island. 

Brian Tyree Henry kan igen ses som Bernie Hayes, mens Rebecca Hall vender tilbage i sin respektive rolle som Ilene Andrews.

Perfects Days - biografpremiere den 27. marts

Man følger i dette tankevækkende drama den midaldrende Hirayama og hans liv som rengøringshjælp på Tokyos offentlige toiletter.

Hirayama lever et liv med rutiner og mange små glæder i hverdagen, der rummer stor skønhed gennem hans øjne. Der sker måske ikke meget i denne tålmodigt fortalte film, men den er både bevægende og smuk. Filmen var nomineret til en Oscar og er instrueret af Wim Wenders (Himlen over Berlin).

Se det aktuelle filmprogram i biografer på kino.dk her.