Hella Joof afviste Hollywood-stjerne til sin danske film: "Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på"

Senere Oscar-nomineret skuespiller var til casting
Billede
(© Oh Happy Day / Fine & Mellow Productions)

Hella Joof er aktuel i de danske biografer med sin nye spillefilm Meter i sekundet baseret på Stine Pilgaards bestseller af samme navn.

I forbindelse med premieren på den nye komedie besøgte den danske instruktør vores podcast, Den varme biografstol, til en snak om karrieren bag kameraet, der indtil videre har budt på hele 9 spillefilm.

En af disse er kirkekor-komedien Oh Happy Day fra 2004, der var Joofs blot anden spillefilm som instruktør – efter succesen med En kort en lang.

På rollelisten finder man en amerikansk skuespiller i skikkelse af Malik Yoba, der var rejst hele vejen til Danmark for at medvirke i Hella Joofs film.

 

LÆS OGSÅ: Hella Joof har filmatiseret dansk bestseller: "Det må gerne være lidt for meget"

I 2004 havde Yoba medvirket i en række amerikansk film og tv-serier herunder 'Cop Land' og haft hovedrollen i serien ’New York Undercover’, der kørte i 4 sæsoner.

Men den danske instruktør afslører, at man faktisk havde en stor Hollywood-stjerne i spe og senere Oscar-nomineret skuespiller med i opløbet til rollen som Moses Jackson, der skal hjælpe det lokale kirkekor i ’Oh Happy Day’:

- Så skulle vi finde en skuespiller, som skulle spille Jackson. Alle sagde; kan I ikke prøve at finde en i England, fordi det bliver simpelthen så dyrt ellers, forklarer Hella Joof i podcasten.

- Så vi var i England og prøvefilmede, og nu skal du høre, hvem vi prøvefilmede. Chiwetel Ejiofor, som også har spillet med i '12 Years a Slave'. Han har været med i alt muligt nu. Kæmpe karriere i Hollywood. Ham havde vi til casting. 

- Jeg synes, han var for ung. Altså det kan jeg jo godt sidde og grine lidt af nu ikke, fordi han ville gerne være med. Vi havde også en anden sort skuespiller, som er lidt lysere i huden. Som, jeg tror, har været med i nogle James Bond-film.  

- Han var også til casting, og jeg var sådan ”Nej de var for unge, og de var lidt for britiske i deres energi”. Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på, men det kunne man jo ikke vide dengang, siger Joof.

 

LÆS OGSÅ: Ny dansk instruktør om udsolgt sal og stående applaus: "Jeg græd fem gange"

Chiwetel Ejiofor var allerede i starten af 00’erne i gang med at opbygge en flot karriere med optrædener i Steven Spielbergs Amistad og juleklassikeren Love Actually.

Ejiofor er sidenhen blevet et stort navn og har medvirket i et hav af storfilm fra American Gangster, The Martian og 2012 til Disney-filmene Lion King og Maleficent 2 samt Marvel-filmene om Doctor Strange. Ligesom at han i 2014 modtog en Oscar-nominering for sin præstation i 12 Years a Slave.

'Meter i sekundet' kan ses i biografen nu.

Lyt til hele vores podcast med Hella Joof herunder - eller på din foretrukne podcast-app: