Guide: 23 animations- og familiefilm du kan glæde dig til i 2024

Med detektivedderkopper, lasagne-glade katte og kung fu-pandaer
Billede
(© SF Studios)

2023 lakker mod enden, og dermed er det blevet tid til at se fremad mod et nyt filmår med masser af gode oplevelser i vente på det store lærred!

Året byder på et bredt udvalg af familie- og animationsfilm, hvor både gamle kendinge vender tilbage, og helt nye universer startes op.

OBS: Listens titler og premieredatoer kan ændre sig, mens nye titler kan komme til og andre ryge af premierelisten. Vi opdaterer derfor listen løbende.

Inspector Sun og den sorte enkes forbandelse
(© Angel Films)

Inspector Sun og den sorte enkes forbandelse - premiere d. 11. januar

Vi starter året med intet mindre end et animeret mord-mysterie i ægte Agatha Christie-stil. 

I en verden hvor insekter og mennesker lever side om side, må edderkoppen Inspector Sun forsøge at løse en kompliceret mordgåde.

Lassie på nye eventyr – premiere d. 25. januar

Fra ét stort mysterium til et nyt. I 'Lassie på nye eventyr' skal den berømte collie opklare en stor og kompliceret sag om en masse udstillingshunde, som forsvinder på mystisk vis. 

Lassie kommer hurtigt på sporet af en landsdækkende hunde-kidnapningsring, som må sande, at man ikke sætter sig op imod Lassie. Han er dog ikke alene og får hjælp af sin bedste ven Flo og sine nye hjælpere Henri, Kleo og den lille Jack Russell terrier, Pippa.

Miniheltene - premiere d. 1. februar

Fra skaberne af Toy Story kommer nu endnu en episk animeret fortælling om et umage makkerpar.

Den opfindsomme dukke, Don, er træt af at spille narren i dukketeatret i Central Park. Han vil allerhelst være helten, og hvorfor ikke også i det virkelige liv? I jagten på heltegerninger i Central Park slår han sig sammen med den seje rappende legetøjshund DJ Vuffelivov. 

Men da Don finder ud af, at hans dukkevenner på teatret er i fare, må det umage makkerpar bevæge sig ud på deres hidtil største eventyr i storbyens gader og stræder. 

Drengen og hejren
(© Camera Film)

Drengen og hejren - premiere d. 8. februar

Selveste kejseren af animationsfilm, Hayao Miyazaki, er næste år klar med sin seneste (og måske) sidste film. 

Som vi kender fra Miyazakis film som Chihiro og heksene, Det levende slot og Min nabo Totoro byder denne nye film på animation fra allerøverste hylde, et gribende og medrivende menneskeligt drama og masser af udflugter ind i en fortryllende eventyrverden, som kun den japanske mester kan kreere dem.

Sigurd Sommerfugl - premiere d. 8. februar

Samme dag skal vi også gøre os et nyt bekendtskab. Vi skal nemlig møde Sigurd, en modig og ressourcestærk sommerfugle-teenager, der ikke kan flyve - men det skal selvfølgelig ikke holde ham tilbage!

Sigurd drømmer om at være en del af den store migration og stuver væk i en mælkeplantevogn for at få drømmen opfyldt. Men turen går ikke som planlagt, og Sigurd må se sin frygt i øjnene, tage sin unikhed til sig og sejre over modgang, mens han kæmper mod skiftende vejrmønstre, mennesker og tre onde fugle, der er ude efter hævn.

De tre Bukke Bruse i badeland - premiere d. 8. februar

Du kender sikkert eventyret om de tre Bukke Bruse. I dette morsomme twist på den klassiske historie gider de tre geder ikke gå tilbage i stalden. I år skal de nemlig til badeland!

Den glubende trold fra under broen lægger dog en plan sammen med sine snedige kragevenner. De vil forsøge at overraske gederne med alle mulige beskidte tricks. Vil det lykkes de tre geder at komme til vandlandet uden at blive spist?

Kung Fu Panda 4 - premiere d. 8. februar

Den godmodige panda Po er tilbage i et nyt eventyr i det gamle Kina og hans kærlighed til kung fu overgåes kun af hans umættelige appetit.

Jack Black står igen i front i det amerikanske stemmecast, der også består af bl.a. Angelina Jolie, Seth Rogen, Dustin Hoffman og Jackie Chan.

De raske og de rå
(© Another World Entertainment)

De raske og de rå – premiere d. 14. marts

Man skal virkelig holde på hat og briller, når det går løs i 'De raske og de rå' til marts!

En ung og lovende racerkører får pludselig chancen for at konkurrere mod den regerende mester. Med hjælp og vejledning fra en tidligere stjerne i racer-verdenen må han tackle farligt terræn, udfordrende rivaler og uventede forhindringer for at bevise, at han har det, der skal til.

Robot Dreams - premiere d. 11. april

Baseret på den prisvindene graphic novel fortæller 'Robot Dreams' en bittersød og dybt menneskelig historie om venskab, drømme og længsel.

Filmen følger en ensom hund, der en dag beslutter sig for at bygge sig en robot. En rigtig kammerat. Det umage pars venskab blomstrer, og til de nostalgiske toner af 80’er-musik bliver de uadskillelige. Men hvad sker der, når robotten engang går i stykker?

Garfield - premiere d. 14. maj

Den verdensberømte, mandagshadende, lasagne-elskende og 100% inde-kat, Garfield, står overfor sit vildeste eventyr nogensinde! 

Efter et uventet gensyn med sin for længst forsvundne far - den lidt sarte gadekat Vic - tvinges Garfield og Futte væk fra deres meget magelige liv hos Harald for at slutte sig til Vic i planlægningen af et fuldstændig vanvittigt røveri!

Inderst Inde 2
(© Disney)

Inderst inde 2 - premiere d. 13. juni

Endelig kommer den længe ventede efterfølger til kæmpehittet Inderst inde fra 2015. Riley (og hendes følelser) står overfor store omvæltninger, da hun nu er blevet teenager. Det betyder selvfølgelig, at hun bliver nødt til at håndtere de svære følelser, der følger med at være i den alder.

Efterfølgeren vil introducere helt nye følelser udover de fem (Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede), vi mødte i 'Inderst inde'.

Grusomme mig 4 - premiere d. 4. juli

Næste film i superskurke-filmserien om Gru og hans små gule Minions-hjælpere kan blive et af hans vildeste eventyr endnu. 

Filmens forgængere er samlet set en af de mest indbringende filmserier nogensinde, og den nye film er derfor en af de mest ventede på filmkalenderen. Vi ved dog ikke meget om den endnu.

En panda i Afrika - premiere d. 22. august

Po er ikke den eneste animerede sort-hvide bjørn, som kommer til at pryde de danske biograflærreder i 2024.

I 'En panda i Afrika' rejser en eventyrlysten Panda fra Kina til Afrika for at redde sin bedste ven, dragen Jielong, som er blevet kidnappet. På sin rejse opdager han en mærkelig, fantastisk ny verden af bjerge, ørkener og jungler.

Animeret Transformers-film – premiere d. 10. oktober

2024 vil se de transformerende bilrobotters første animationsfilm med biografpremiere siden 'The Transformers: The Movie' fra 1986.

Den nye film vil være en prequel til alle de Tranformers-historier, vi ellers har set på det store lærred, da den vil fortælle historien om, hvordan Optimus Prime og Megatron først blev fjender på deres hjemplanet Cybertron.

Børnene fra Sølvgade - premiere d. 10. oktober

Renee Toft Simonsen, der tidligere har skrevet bøgerne bag filmserien 'Karlas kabale' og manuskriptet til Iqbal-trilogien, står endnu en gang bag manuskriptet til en ny film baseret på hendes børnebøger, denne gang om 'Børnene fra Sølvgade'.

Filmen instrueres Mehdi Avaz, og historien handler om fire børn, der har mistet deres mor og nu prøver at klare sig selv og holde systemet på afstand.

Spermageddon - premiere d. 10. oktober

Som titlen indikerer befinder vi os langt under bæltestedet i denne norske animationsfilm, der henvender sig til hormonfyldte teenagere. 

Plottet er simpelt: Vi befinder os lige inden en ung fyr skal have sin seksuelle debut, og det sætter de små sædceller på en livsændrende opgave.

Niko 3 – premiere d. 14. november

Selv om vi knap nok er kommet forbi julen i år, kan vi allerede begynde at glæde os til julefilmene til næste år.

I 2024 vender rensdyret Niko nemlig tilbage til det store lærred! Niko er en flyvende rensdyrdreng, hvis største drøm er at blive medlem af Santa's Flying Forces. Men han bliver udfordret af en super dygtig rensdyrpige. Niko skal nu vælge mellem tillid og loyalitet.

4 dage før juleaften – premiere d. 21. november

2024 byder også på endnu et juleeventyr for hele familien. Denne gang kombineret med en anden populær filmgenre, nemlig superheltefilmen.

Mens han længes efter et vildt eventyr, får Julemanden pludselig sit ønske opfyldt, da han ved et uheld slår sit hoved og begynder at tro, at han er Superjulemanden: Den verdensberømte julefrontkæmper-helt!

Billede
(© SF Studios)

Paddington i Peru - premiere d. 12. december

Den marmeladeglade bjørn er tilbage, efter dens to første film er blevet nogle af de mest elskede og anmelderroste familiefilm i det 21. århundrede.

Denne gang kommer vi til at opleve Paddington i lidt uvante oplevelser, når han skal på eventyr i det sydamerikanske.

Mufasa: The Lion King - premiere d. 19. december

'Mufasa: The Lion King' er efterfølgeren til Løvernes Konge-genindspilningen fra 2019, der igen bygger på Walt Disneys klassiske tegnefilm fra 1994.

Simba, som er blevet konge  over Kongelsletten, er fast besluttet på, at hans unge skal følge i hans fodspor, samtidig med at Mufasas oprindelse bliver udforsket. 

Barry Jenkins (Moonlight) instruerer, og bl.a. Seth Rogen og Billy Eichner vender tilbage som stemmer.

Sonic the Hedgehog 3 - premiere d. 25. december

Syv dage senere kommer endnu en efterfølger til en filmserie om en populær dyrekarakter - nemlig pindsvinet Sonic.

Det blå, lynhurtige pindsvin er tilbage i sin tredje film, der er baseret på SEGA-spillene af samme navn. Jeff Fowler er tilbage i instruktørstolen, mens også James Marsden, Idris Elba og Ben Schwartz igen er at finde på rollelisten.

Super Charlie
(© Nordisk Film)

Super Charlie – premiere d. 25. December

Baseret på bogserien af samme navn fra den kendte svenske forfatter Camilla Läckberg, kommer nu animationsfilmen 'Super Charlie' om 10-årige Wille, der altid har drømt om at blive superhelt og bekæmpe kriminalitet sammen med sin far, der er politimand. 

Hans drøm bliver dog knust, da hans lillebror Charlie bliver født. Ikke nok med at Charlie får al opmærksomheden, men Wille opdager også, at Charlie har superkræfter.

Lotte & Totte - premiere d. 25. December

Vi slutter året af med endnu en bestseller-børnebogserie. Lotte og Totte får nemlig også deres helt egen film.

Bøgerne centrerer sig primært om små hverdagsting, som de 2-5-årige kan komme ud for. Det vides endnu ikke, hvad filmen kommer til at handle om.