Følte sig forrådt efter 'Iron Man': "Det knuste mig en smule"

Allerede efter første film blev skuespilleren skiftet ud
Iron Man / Marvel Studios
(© Marvel Studios)

Når det kommer til Marvels film, så vil de fleste nok give os ret i, at der kun findes én rigtig person til rollen som Iron Man - den nyligt Oscar-vindende Robert Downey Jr. (Oppenheimer).

Nu viser det sig imidlertid, at Downey Jr.' vej til den ikoniske rolle, måske faktisk skyldes en tjeneste fra Terrence Howard (Empire), som spiller karakteren James "Rhodey" Rhodes i Iron Man fra 2008. 

En tjeneste som Robert Downey Jr. efter sigende ikke gengældte, da Howard efterfølgende blev fyret fra filmserien og erstattet af Don Cheadle (Crash). 

Udtalelsen kommer i forbindelse med Howards medvirken i podcasten 'The Joe Rogen Experience' og er altså udtalelser fra ham selv. 

Ifølge Howard ville man nemlig, grundet Downey Jr.' kontroversielle fortid, faktisk slet ikke lade ham gå til audition på filmen.

Det ændrede sig dog, da Howard - meget gavmildt - tilbød filmens producer Avi Arad (Spider-Man: Across the Spider-Verse) at frasige sig hele én million dollars (!) af sin egen løn for til gengæld at lade Downey Jr. gå til audition.

En gestus som Howard udtaler, at Downey Jr. skulle have været meget taknemmelig for, hvilket er forståeligt, når man tager hans eftermæle i betragtning. 

Men som nævnt tidligere fik Terrence Howard til gengæld aldrig lov til at gentage sin rolle som Rhodes, da man - efter et fejlagtigt forsøg på at skære i hans løn - i stedet valgte helt at fyre ham.

I et forsøg på at stoppe sin fyring rakte Howard ud til Downey Jr., men kunne trods gentagende forsøg tilsyneladende ikke få fat på skuespilleren.

- Jeg ringede til ham 27 gange og efterlod en besked. Jeg ringede til hans assistent. Jeg sagde: "Jeg har brug for den hjælp, jeg gav jer". Jeg hørte ikke fra ham før tre år senere, udtaler Terrence Howard og tilføjer:

- På det tidspunkt havde jeg 'Empire', eller hvad det nu var, og da jeg kom tilbage, sagde han "Åh, men alt endte jo godt for dig". Det knuste mig en smule. 

Robert Downey Jr. er ellers kendt for at stå bag sine medskuespillere, eksempelvis da han truede med at forlade MCU, medmindre hans medskuespillere fik en mere fair kontrakt.

Robert Downey Jr. har i skrivende stund ikke kommenteret på historien.