Efter forvirring: 'Far til fire' fortsætter

Nordisk Film giver en opdatering
Billede

Vi kunne tidligere her på Kino.dk dele, at der ikke bliver produceret flere film i Far til fire-filmserien, da det ikke er lykkedes at skaffe støtte fra Det Danske Filminstitut. 

Historien kom fra Filmmagasinet Ekko, som havde interviewet Henrik Møller-Sørensen, der er direktør for ASA Film - selskabet bag produktionen af franchisen siden dens begyndelse.

Men selvom ASA Film har produceret filmene, er det faktisk Nordisk Film, der i en længere årrække har haft filmrettighederne til 'Far til fire', og hos Nordisk Film er man bestemt ikke færdig med den ikoniske familiefilmserie.

I en opfyldende artikel fra Ekko, fortæller Katrine Vogelsang, der er administrerende direktør i Nordisk Film Production, at de faktisk er i gang med at udvikle nye film i serien, der skal produceres af Nordisk Film selv udenom ASA Film.

- Vi har en stor ambition på Nordisk Film om at bringe næste generation i biografen. Familiefilm er fuldstændig fantastiske til at give de nye biografgængere en magisk oplevelse sammen med deres familie. 

- 'Far til fire' er et af de stærkeste familiefilm-brands, vi har i Danmark, som vi udvikler for tiden med den ambition at højne relevansen for formatet i vores samtid uden at miste det folkelige fundament.

Hvis det lykkes Nordisk Film at få en Far til fire-film i produktion selv, vil det blot være anden gang i historien, at et andet selskab end ASA Film gør det. 

I 1971 prøvede Panorama Film at lave en filmversion af Kaj Engholms tegneserier. Den er dog stadig den dårligst sælgende af de 21 hidtil udgivne film om Lille Per og co.

Tiden må vise, om Nordisk Film kan løfte opgaven.