Efter 10 år: Christiane Schaumburg-Müller skulle finde sin indre, flirtende kat frem

Aktuel som Kitty Fløjlspote i 'Den bestøvlede kat og ønskestjernen'
Billede
(© UIP)

Den bestøvlede kat er en af de mest kendte og elskede karakterer fra Shreks eventyrlige univers, og lige nu er den kække mis aktuel i sin anden solofilm, Den bestøvlede kat og ønskestjernen.

I filmen har vores helt fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske "Sidste Ønske" og få genskabt alle sine ni liv.

Filmen vises herhjemme både med original tale, hvor Antonio Banderas er tilbage i titelrollen, og med dansk tale. På dansk leveres stemmen til en anden kattekarakter, Kitty Fløjlspote, af Christiane Schaumburg-Müller, der fortalte os om sin oplevelse. Se videoen fra vores Instagram nederst i artiklen.

- Kitty Fløjlspote, som jeg spiller, hun har et had-/kærlighedsforhold til den bestøvlede kat, så man kan aldrig rigtig finde ud af, hvad det er, der forgår imellem dem, om de er komplet uvenner, eller om der er nogle undertoner af kærlighed mellem dem. Men hun går altså også efter ønskestjernen, hun er en meget egoistisk kat, og hun vil bestemt ikke hjælpe den bestøvlede kat, hun går efter sit eget ønske, eller gør hun? 

LÆS OGSÅ: Guide: 20 animations- og familiefilm du kan glæde dig til i 2023

Den første film, hvor Den bestøvlede kat måtte klare sig uden Shrek, udkom i 2012, og dengang var Schaumburg-Müller også med som Kittys stemme. Og som hun selv siger, så krævede det lidt at komme tilbage i rollen:

- Det er svært når man skal finde sin indre kattestemme frem, især fordi jeg lavede den første film, som blev lavet for 10 år siden. Så da jeg skulle finde min kattestemme, så skulle jeg jo høre hvordan jeg talte for 10 år siden, og jeg har fået en meget dybere stemme, men hun er sådan meget flirtende, hun er jo lidt español. Men jeg gik tilbage i gemmeren for at finde stemmen. 

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan det kan se ud i indspilningsboksen, når der lægges stemme til animationsfilm, så giver Christiane Schaumburg-Müller et meget godt billede på den fysiske del af stemmeskuespil.

- Så er der virkelig mange ’hi, ha,ho, ahhhhh’. De falder enormt meget, og de slås enormt meget. Der er man altså nødt til at bruge sin gestik. Sådan med arme og stemme og det hele, man skal bruge sin fysik.

Den bestøvlede kat og ønskestjernen er aktuel i biografen – find dine billetter her.

 
 
 
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af kino.dk (@kinodk)

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)