'Dronningen' bliver genindspillet: Se hvem der skal overtage fra Trine Dyrholm

Den danske succesfilm får et encore
Dronningen
(© Rolf Konow / Nordisk Film)

Dronningen blev i 2018 en massiv succes i biografen med 323.204 solgte billetter, et hav af priser og ikke mindst det højeste anmeldergennemsnit for en dansk film i kino.dk’s historie.

Nu står filmen med Trine Dyrholm til en genindspilning, men det bliver ikke som normalt amerikanerne, der står bag. Derimod bliver det franske Catherine Breillat, der instruerer remaket med titlen ’Inavouable’. Det skriver Les Inrockuptibles.

Instruktøren er kendt for film med nuancerede kvindekarakterer, ofte med et seksuelt præg, der bl.a. kunne ses i 'The Last Mistress' fra 2007. Derved er det ikke svært at se, hvad der har tiltalt Breillat ved May El-Toukhys danske film.

Trine Dyrholms karakter Anne skal spilles af fransk-italienske Valeria Bruni Tedeschi, der er kendt fra Human Capital fra 2014, som hun modtog flere priser for.

Human Capital

Valeria Bruni Tedeschi i 'Human Capital'. © Loris T.Zambelli

Hvis man ikke har set 'Dronningen', så kommer her et kort handlingsreferat. Trine Dyrholm spiller Anne, der på overfladen lever det perfekte liv med en stor karriere og et lykkeligt ægteskab med manden Peter og deres to døtre.

Det hele ændrer sig dog drastisk, da Anne indleder en affære med sin 17-årige stedsøn Gustav, og langsomt bliver viklet ind i et spind af løgne og bedrag.

Derved risikerer Anne alt, hvad hun har kært. Men hvor langt er hun egentlig villig til at gå? Hun må gøre op med sig selv, hvilket slags menneske hun er - og tage de fatale konsekvenser.

Inavouable går i optagelse til sommer og forventes at få premiere i 2022.