Det var først i klipperummet, at Nolan forstod, hvilken genistreg hans hovedrolle havde begået

Interview med Oppenheimer-instruktøren
Christopher Nolan
(© kino.dk)

Denne artikel er blevet genudgivet i forbindelse med den store Oscar-sejr til 'Oppenheimer', der vandt 7 statuetter til uddelingen 2024.

Christopher Nolans storfilm Oppenheimer handler om videnskabsmanden J. Robert Oppenheimer, der i sin samtid blev døbt atombombens fader.

I titelrollen ses Cillian Murphy, der måske giver sin karrieres allerbedste præstation - og blev belønnet med en Oscar for rollen. Det er sjette gang, at skuespilleren samarbejder med Nolan. Et samarbejde, der startede for 20 år siden med Batman Begins.

Men ’Oppenheimer’ er Murphys første hovedrolle for mesterinstruktøren. En rolle som han gik dybt ned i – læs mere om, hvordan skuespilleren bl.a. sultede sig selv her.

UIP havde inviteret os til London i forbindelse med premieren på 'Oppenheimer' i juli 2023 for at møde Christopher Nolan, og i den forbindelse spurgte vi ham selvfølgelig ind til hans hovedrolle, fordi hvad overraskede egentlig Nolan mest ved Murphys præstation som Oppenheimer?

- Totaliteten af det hele overraskede mig. Jeg vidste, at jeg havde brug for at, at han tog publikum med ind i Oppenheimers sind. Han har den her empatiske evne til at åbne sine tanker for os – at åbne sine følelser overfor os, forklarer Nolan og fortsætter:

- Hver dag så jeg ham arbejde på settet, og jeg var meget glad for, det han gjorde. Men det var ikke før, at jeg kom ind i klipperummet og fik sat det hele sammen, det var der, hvor genistregen i hans præstation blev tydelig for mig. Den fantastiske ark, lagene. Det var langt vildere, end hvad jeg forstået. 

- Og det er magien ved at arbejde med en dygtig skuespiller. De gør ting, som du ikke engang rigtigt kan se, når du sidder overfor dem, indtil du ser det på film, når du ser det sat sammen i den rigtige rækkefølge. Jeg synes, at det er en bemærkelsesværdig præstation, afslutter instruktøren.

Se hele vores video-interview med Christopher Nolan herunder.

’Oppenheimer’ kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig