Dansker klippet ud af stor Hollywood-film: "Inderst inde ved jeg jo, at jeg var med"

Rollelisten tæller Brad Pitt og Margot Robbie
Billede
(© Babylon / UIP)

Sidste år kunne vi afsløre, at den danske skuespiller Thomas Ernst havde scoret sin hidtil største Hollywood-rolle i storfilmen Babylon med Margot Robbie og Brad Pitt af den Oscar-vindende instruktør Damien Chazelle (La La Land)

Nu har filmen ramt de danske biografer, men danskeren må man kigge langt efter i den endelig version af 'Babylon'. Thomas Ernsts rolle røg nemlig i klipperummet.

Kino.dk har som det eneste danske medie snakket med den 33-årige skuespiller om oplevelsen med at lave 'Babylon', hvem han spillede, optagelserne på det vilde set, nedturen over at være klippet ud, og hvordan han har rejst sig.

Du kan høre hele samtalen i vores podcast herunder – eller på din foretrukne podcast-app -  hvor Thomas, der har været bosiddende i Los Angeles siden 2018, også fortæller om sin Hollywood-drøm og jagten på de amerikanske roller:

I vores podcast fortæller Thomas Ernst, at han i ’Babylon’ spiller den nordiske filminstruktør Olaf Ludvigsen, der prøver at slå igennem i 1920’ernes Hollywood. Danskeren optog sine scener over tre dage, hvor han både improviserede og var imponeret over det spektakulære set.

Nyheden om, at han var klippet ud, fik han selv i november måned:

- Jeg havde hele tiden fået at vide, at jeg ikke måtte sige noget. Jeg havde jo ikke set filmen selv. Jeg får en privat mail fra Damien Chazelle [instruktøren, red.], som meget beklagelig, ked af det nærmest, måtte skrive, at filmen desværre var blevet for lang. Og at min rolle desværre var røget i final cut.

- Men han ville virkelig gerne have mig i tankerne til næste gang, og han syntes, at min performance var helt fantastisk. Jeg måtte også gerne få scenerne til min show-reel.

- Det første man tænker er, at man har lyst til at stikke hovedet i jorden. Man har ikke lyst til at snakke med nogen. Man er ked af dette. Men når jeg så det lidt på afstand, så var jeg jo enormt stolt.

 

LÆS OGSÅ: Se billedet: Dar Salim hygger sig med Hollywood-stjerne i ny actionfilm

- Jeg kunne langsomt vende det her til noget positivt. Prøv at høre her, en af de største instruktører i verden huskede mig. Han er glad for det, jeg har lavet. Og jeg må ligesom få materialet til at komme videre herfra.

- Det var det med at tage den danske viking-mentalitet på, og nu gør vi det her til en stærk oplevelse i stedet for, fordi hvor har jeg været glad og heldig over at arbejde med de her mennesker. Det er jo bare enormt beklageligt, at resten af verden ikke kan få lov til at se det. Men inderst inde ved jeg jo, at jeg var med, og det var noget som rykkede. En enorm stor milepæl i min karriere.

- Så der er selvfølgelig mange tanker som vender sig inde i én, når man får sådan en besked, fordi det er første gang, at jeg har prøvet at blive klippet helt ud. At det så lige skulle være det her projekt, det kan jeg desværre ikke gøre noget ved. Men det handler om at se fremad, og nu er der andre projekter, jeg skal i gang med.

I november sidste år var Thomas Ernst vært på Ekkos Shortlist Awards, og der valgt han selv at afsløre nyheden for publikum i salen:

- Jeg afslørede det også selv oppe på scenen til Ekko Shortlist, hvor jeg nævnte det over for folk, så ordene kom fra min egen mund i stedet for, at de skulle komme fra et medie.

I podcasten fortæller Thomas, at han har flere spændende projekter på vej, bl.a. en rolle som skandinavisk gangster i en ny amerikansk serie.

'Babylonkan ses i biografen nu.