Dansk-iraners nye film om Donald Trump kan vinde hovedprisen i Cannes

Ali Abbasis 'The Apprentice' er i konkurrence på filmfestivalen
The Apprentice
(© APPRENTICE PRODUCTIONS ONTARIO INC. / PROFILE PRODUCTIONS 2 APS / TAILORED FILMS LTD. 2023)

Den dansk-iranske filmskaber Ali Abbasi havde for to år siden stor succes med sin seriemorderfilm Holy Spider, der var udtaget til hovedkonkurrence og modtog prisen for Bedste skuespiller (Zar Amir Ebrahimi) på filmfestivalen i Cannes.

Nu vender Abbasi tilbage til den prestigefyldte, sydfranske filmfestival, når han igen dyster i hovedkonkurrencen om Guldpalmen. Denne gang med filmen The Apprentice.

Filmen er en dansk-canadisk-irsk co-produktion og handler om den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og skildrer hans vej til magten gennem en djævelsk pagt med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske problemknuser Roy Cohn.

Sebastian Stan, kendt fra Marvels superheltefilm som The Winter Soldier, har hovedrollen som en ung Trump, mens Jeremy Strong, stjernen fra 'Succession' og i øvrigt bosat i København, spiller den berygtede advokat Roy Cohn, der blev mentor for Donald Trump. 

I rollen som Trumps ekskone Ivana Trump ses den Oscar- og Golden Globe-nominerede bulgarske skuespiller Maria Bakalova. Hun fik sit gennembrud i Borat Subsequent Moviefilm.

Filmens manuskript er skrevet af journalist og manuskriptforfatter Gabriel Shermann, som har dækket begge Donald Trumps amerikanske valgkampe og har skrevet og produceret den prisbelønnede amerikanske tv-serie 'The Loudest Voice'.

Ali Abbasi har foruden 'Holy Spider' instrueret afsnit af successerien 'The Last of Us' og den opfindsomme troldefilm Grænse, som sikrede ham instruktørprisen Un Certain Regard i Cannes.

'The Apprentice' kommer bl.a. til at dyste med den danske film 'Pigen med nålen', der også er udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes, og som har Trine Dyrholm i hovedrollen. Læs mere her.

Desuden kan man også finde en anden dansk koproduktion på filmfestivalen, nemlig 'Everybody Loves Touda' af Nabil Ayouch (Den blå kaftan), der bliver vist i Cannes Premiere-sektionen.

'The Apprentice' har endnu ikke en fastlagt biografpremieredato.

LÆS OGSÅ: Dansk instruktør har lavet den "vilde" sæsonfinale på stor, ventet amerikansk serie

LÆS OGSÅ: Hovedrollen i ny dansk seriemorder-film får dagligt dødstrusler