Christopher Nolan 'ville elske' at lave én bestemt type film

Instruktøren ser mange muligheder i genren
Billede
(© Alamy)

Den prisvindende instruktør Christopher Nolan er kendt for en bred vifte af titler, blandt andet science-fiction filmen Interstellar, superhelte-fortællingen The Dark Knight og senest den autentiske Oppenheimer, der til dette års Oscars er nomineret i hele 13 kategorier. 

Ser man nærmere på hans katalog af film, har han foruden de tre ovenstående været igennem en hel del forskellige genre, som han alle må siges at være lykkedes med.

Dog er der én specifik genre, der ikke er at finde på hans CV – gyserfilm. Nolan virker ved første øjekast måske ikke som den oplagte gyserfilms-instruktør, men hvis man spørger ham, ville han elske at kaste sig ud i genren. 

I et interview med Variety ved dette års BAFTA udtaler han: 

- Jeg ville elske at lave en gyserfilm, hvilket han supplerer med: 

- Jeg syntes det er en meget interessant genre, set fra et filmisk synspunkt […] det er film der indeholder meget dysterhed og abstraktion. De har mange kvaliteter, som Hollywood generelt set har modvilje mod at putte i film, men i den genre er det tilladt.

Netop det abstrakte i film er Christopher Nolan særligt kendt for, heriblandt i film som Inception og Tenet. Det ser dog ud til vi må vente lidt på et gyser-forsøg fra den mesterlige instruktør, da han ikke vil besøge genren for enhver pris. Selv udtaler han: 

- En virkelig god gyserfilm kræver en virkelig god ide […] Jeg har ikke fundet en historie, der kan lede til det endnu.

Christopher Nolan er i øjeblikket aktiv med førnævnte Oppenheimer, der foruden de mange Oscar nomineringer, netop har vundet hele syv priser ved årets BAFTA.

Du kan se alle årets BAFTA vinderne her.