Bemærkede du den ”hemmelige” stjerne i storfilmen 'Bastarden'?

Instruktøren bag fortæller om den sjove optræden
'Bastarden'
(© 'Bastarden' / Foto: Henrik Ohsten (Nordisk Film))

Den nye danske storfilm ’Bastarden’ kan ses i biografen nu – og det har næsten 100.000 danskere allerede gjort!

Hvis du er en af dem, bemærkede du måske en sjov lille gæsteoptræden. Mikkel Boe Følsgaard er nemlig med – dog kun som en stemme.

Mikkel Boe Følsgaard fik sit store skuespillergennembrud i En kongelig affære i 2012. Instruktør bag Nikolaj Arcel – og det er selvsamme Arcel som også står bag kameraet på 'Bastarden'. Den lille optræden er således en direkte reference til deres tidligere samarbejde.

Da Nikolaj Arcel besøgte vores podcast, fortalte han nemlig følgende om Mikkel Boe Følsgaards rolle i 'Bastarden':

- [Det er] et easter-egg, som jeg troede var meget mere hemmeligt. Men alle kan høre, at det er ham, siger Arcel med et smil.

- Det er fordi, at i 'En kongelig affære' spiller han Christian den 7., og i denne film, er der en konge som er Christian den 7.'s far, og derfor var det sjovt, at han spillede sin egen far.

Hør hele podcasten med Nikolaj Arcel herunder - eller på din foretrukne podast-tjeneste (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Filmen 'Bastarden' bygger på bogen 'Kaptajnen og Ann Barbara' af Ida Jessen og fortæller den sande historie om kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark - en kamp om naturen, kærlighed, ondskab, store ambitioner og ofre.

I 1755 er det Frederik den 5.'s største ønske at kolonisere og civilisere den jyske hede, derfor begiver den fattige kaptajn Ludvig Kahlen sig afsted for at opdyrke heden.

Det viser sig dog at være en større udfordring, da jorden er gold, og både ulve og lovløse hærger landet. Han får sig desuden hurtigt en fjende i den frygtindgydende godsejer Frederik de Schinkel, der forsøger at tvinge Kahlen væk.

Da Schinkels husholderske, Ann Barbara, løber væk og søger tilflugt hos Kahlen, formes der et stærk bånd mellem de to, og sammen tager de kampen op.

'Bastarden' kan ses i biografen nu - køb billetter her.

Anbefalet til dig