Anerkendt instruktør om Cate Blanchett: "En kunstner som Brando, Pacino og Streep"

Interview med Todd Field og Blanchett selv
Billede
(© UIP)

Hollywood-stjernen Cate Blanchett har den altoverskyggende hovedrolle i dramaet Tár, der har modtaget hele 6 Oscar-nomineringer for bl.a. Blanchetts præstation samt Bedste film og Bedste instruktør.

Filmen følger den fiktive komponist og dirigient Lydia Tár, der er verdenskendt for sit sublime musikalske talent. Men med så anerkendt en position følger også et ansvar, som Tár snart må stå ansigt til ansigt med.

Vi mødte hovedrolleindehaveren sammen med skuespiller Nina Hoss og instruktør Todd Field til en snak om deres biografaktuelle film. Og her kunne Field også fortælle, at rollen som Lydia Tár er skrevet til Blanchett - og kunne under ingen omstændigheder gå til en anden skuespiller. Se hele interviewet øverst.

 

Læs også: Kåret til verdens bedste: "Vi forstod det ikke helt selv"

Cate Blanchett har med sin præstation i Tár opnået sin ottende Oscar-nominering og er en af favoritterne til at tage statuetten med hjem i år.

Begrundelsen for, hvorfor Tár-rollen fra start var hendes, var for Field ganske enkel... og magisk.

- Udover det åbenlyse, som at der kun er én kunstner som hende i sin generation, og at hun er en vigtig kunstner og har nogle bestemte færdigheder, som ikke mange kunstnere har.

- Hun er en skelsættende kunstner som [Marlon, red.] Brando, [Al, red.] Pacino og [Meryl, red] Streep.

- Hun har nogle magiske evner, som ikke mange har.

Det er altså i den helt høje liga, Field sætter sin stjerne overfor de største og mest anerkendte skuespillere nogensinde.

'Tár' kan ses i biografen nu - køb billetter her.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)