Alt du skal vide om en af filmverdenens største skuespillerfamilier

Stellan Skarsgård har seks børn, der følger i hans fodspor
The Legend of Tarzan (Warner Bros.)
(© The Legend of Tarzan (Warner Bros.))

Den svenske og yderst alsidige skuespiller Stellan Skarsgård har omkring 150 film og serier samlet på sit CV.

Filmene tæller så forskellige titler som Oscar-vinderen Good Will Hunting, Abba-musicalen Mamma Mia! og Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest samt som Erik Selvig i flere Marvel-film - herunder bl.a. Thor.

Videre finder man ham i bl.a. flere af Lars von Triers film, herunder Nymphomaniac, mens listen også tæller den sort/hvide krigsfilm The Painted Bird og senest i Dune: Del 1 og den biografaktuelle Dune: Del 2 som Baron Harkonnen.

Men Stellan er ikke den eneste i Skarsgård-familien, der kan opleves i Hollywood. Faktisk har seks ud af hans otte børn arvet hans kærlighed for skuespillet.

Sønnen Bill Skarsgård kan således nu opleves i hovedrollen i actionfilmen Boy Kills Word, der har biografpremiere den 16. maj. 

Find dine billetter til 'Boy Kills World' på kino.dk her.


Vi ser nærmere på Skarsgård-familien herunder. 

Stellan Skarsgaard Mamma Mia!
(© Universal Pictures)

Stellan Skarsgård

Skarsgårds-familiens patriark Stellan er født i 1951. Han startede sin skuespillerkarriere tidligt og slog igennem som teenage-idol i Sverige med tv-serien 'Bombi Bitt och jag'.

Som nævnt øverst i artiklen har Stellan sidenhen haft en yderst succesfuld karriere og er stadig aktiv som skuespiller i dag.

The Legend of Tarzan
(© Warner Bros.)

Alexander Skarsgård 

Den ældste i Skarsgård-søskendeflokken blev født i 1976 i Stockholm. Alexander startede sin skuespillerkarriere tidligt i Sverige, hvor han spillede sammen med sin far Stellan i 'Åke och Hans Värld'.

Efter en tidlig start tog Alexander en pause fra branchen, men genstartede sin karriere i Los Angeles, hvor han fik sin første amerikanske rolle i Zoolander.

Alexander er bl.a. også kendt for sin rolle i HBO-serien 'Big Little Lies', som han vandt flere priser for.

CV'et tæller bl.a. også film som The Legend of Tarzan, vikingebraget The Northman og gyset 'Infinity Pool' samt som vampyr i serien 'True Blood' med mange flere.

Gustaf Skarsgaard Vikings
(© Take 5 Productions)

Gustaf Skarsgård

Gustaf Skarsgård er som den næstældste født i 1980 i Stockholm og viste tidligt interesse for skuespil. Han begyndte således på dramaskole som blot 6-årig.

Han brød igennem med filmen The Way Back i 2010. Han er bl.a. også kendt for roller i serier som 'Vikings' og 'Westworld'.

Gustaf har også medvirket i Oscar-favoritten Oppenheimer fra 2014. FIlmen vandt hele 7 Oscars. 

Sam Skarsgård

Sam er født den 5. juni 1982 i Sverige. Han valgte en karriere indenfor medicin ligesom sin mor, My. Trods familiens berømmelse i filmens verden anerkender skuespillerne, at My og Sams arbejde med at redde liv er det mest betydningsfulde.

Bill Skarsgaard boy kills world
(© Nthibah Pictures)

Bill Skarsgård

Bill er den fjerde søn i rækken. Han blev født i 1990 og drømte om at blive skuespiller fra barnsben. Han ønskede dog at skabe sin egen vej uden hjælp fra sin berømte familie.

Efter at have opnået succes i Sverige fik han sit gennembrud i Netflix-serien 'Hemlock Grove' i 2013.

Siden har han medvirket i flere film og serier, herunder den ikoniske rolle som dræberklovnen Pennywise i It-filmene fra 2017 og 2019. Han har også været at opleve i bl.a. John Wick: Chapter 4, mens han som nævnt ovenfor spiller hovedrollen i premierefilmen 'Boy Kills World'.

Herudover har Stellan yderligere fire børn, hvor også Kolbjörn, Ossian og Valter har valgt skuespillervejen.

Eija Skarsgård

Eija er den eneste datter i Skarsgård-flokken. Hun er født i 1992 i Sverige, og ifølge sin far nyder Eija at være den eneste kvinde i den store familie. Selvom hun dog ikke forfølger skuespillet som sine brødre og far, har hun arbejdet som bl.a. model.

Valter Skarsgård

Valter er født i 1995. Ligesom sine søskende og far har Valter kastet sig ud i en skuespillerkarriere. Han har primært optrådt i svenske produktioner, men har også medvirket i internationale serier som BBC's 'Black Lake' og Netflix-serien 'Katla'.

Ossian Skarsgård

Ossian er Stellans syvende barn. Han blev født i 2009, og selvom han stadig er teenager, er Ossian allerede trådt ind i skuespillerverdenen. Han spillede bl.a. sammen med sin ældre bror Bill i den svenske film 'Bränn Alla Mina Brev' i 2022.

Kolbjörn Skarsgård

Kolbjörn er den yngste af Skarsgård-klanen. Han er født i 2012, og ligesom sin far og de fleste af sine ældre brødre, er Kolbjörn også skuespiller. Han havde sin første rolle sammen med sin bror Bill i Netflix-serien 'Clark' i 2022.