The Northman

Censur 15
13. Apr 2022
136 min
UIP
The Northman
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
6.0 / 6
Brugere (1)
4.0 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'The Northman' udspiller sig vikingetiden, hvor vi møder kongesønnen Amleth, der som dreng så sin far blive myrdet i koldt blod.

Nu flere år senere begiver han sig ud på et blodigt hævntogt for at gøre det af med sin fars morder, der ikke aner uråd, da han lever i troen om, at Amleth er død.

Vil det lykkedes Amleth at hævne sin far og sikre hans ære? Vil han kunne redde sin mor, dronning Gudrún? Og vil han mon selv kunne sætte sig på tronen efter sin far?

Her er temaer i spil som netop hævn og ære samt skæbne, når Amleth går blodigt bersærkergang i mudder og med blod på næverne.

'The Northman' har Alexander Skarsgård i rollen som Amleth. Han er bl.a. kendt fra andre film som The Legend of Tarzan og Godzilla vs. Kong.

Rollelisten byder endvidere på en række andre stjerner, så som Ethan Hawke, Nicole Kidman, Willem Dafoe og Anya Taylor-Joy, mens danske Claes Bang ses i en vigtig rolle.

Det er instruktøren Robert Eggers, der står bag den barske film. Han brød igennem med sin debutfilm The Witch, som han fulgte op med den Oscar-nominerede The Lighthouse. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

6,0

1 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: