Cookie- og Privatlivspolitik
Marvel-stjerne var tæt på at spille Snape i Harry Potter

Marvel-stjerne var tæt på at spille Snape i Harry Potter

Det kunne have været meget anderledes

Stem op!
6
Stem ned!
-1
(reset)

I Harry Potter-bøgerne og -filmene var Severus Snape en ofte ret så modbydelig karakter. Eliksirprofessoren mobbede aktivt flere af sine elever og var specielt ondskabsfuld overfor Harry, men kun fordi han var forelsket i Harrys mor og hadede hans far. Man endte da også med at få sympati for den tragiske karakter, som ender med at blive en helt i selv Harrys øjne.

Det er ikke mange skuespillere, der kan balancere alt det, men den nu afdøde Alan Rickman kunne næsten ikke have portrætteret karakteren bedre i Harry Potter-franchisen. Det er da også svært at forestille sig nogen anden i rollen. Men det kunne være endt meget anderledes.

Før de landede på Rickman, gik producenterne nemlig næsten i en helt anden retning for karakteren. Casting kan være en vanskelig proces, og det er ikke ualmindeligt, at skuespillere kommer tæt på roller og senere dropper ud. Det er, hvad der skete med Snape, før Rickman påtog sig rollen.

 

LÆS OGSÅ: Alan Rickman hadede en af de vigtigste og mest ikoniske scener i Harry Potter

Oprindeligt var den britiske skuespiller Tim Roth i forhandlinger om at spille eliksirprofessoren. Roth er nu mest genkendelig for at spille Emil Blonsky (alias Abomination) i The Incredible Hulk (og senere i serien 'She-Hulk') i Marvel-universet og sine roller i Tarantino-film som Pulp Fiction og Reservoir Dogs.

Men før det var han Warner Bros.’ førstevalg for Snape. På trods af at han udtrykte interesse for rollen som Severus Snape i Harry Potter-filmene, afviste Roth det i sidste ende. Han indså, at hvis han skulle tage rollen, ville det være det, han blev mest husket for.

Han forklarede således i et afsnit af TV-programmet There's Something About Movies:

- Jeg tænkte bare: "Jeg vil være på alle madpakker, eller hvad det nu er. Jeg vil blive kendt for den rolle".

I en såkaldt "Reddit Ask Me Anything" sagde Roth, at han ikke fortryder sit valg og gik så langt som til at sige, at "den bedre mand til jobbet klarede jobbet".

Selvom rollen i sidste ende gik til Rickman, som spillede den fænomenalt, rejser situationen stadig spørgsmålet om, hvad Roth ville have gjort med Snapes karakter, hvis tingene var endt anderledes. Ganske vist er han en mere end dygtig skuespiller, men ingen to skuespillere ville spille en rolle på nøjagtig samme måde. Og i tilfældet med Snape kunne det ændre mere end blot karakteren. Med så meget af historien på Snapes skuldre kunne selv en marginalt anderledes skildring have gjort en enorm forskel for hele Harry Potter-filmserien.

The Incredible Hulk / Marvel Studios

Tim Roth i 'The Incredible Hulk' © Marvel Studios

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.