Cookie- og Privatlivspolitik
Alt vi ved om 'Avatar 2: The Way of Water'

Alt vi ved om 'Avatar 2: The Way of Water'

James Camerons kommende storfilm indtager biografen senere i år

Stem op!
37
Stem ned!
0
(reset)

Vi skal helt tilbage til 2009 for at finde premieredatoen på James Camerons storslåede science fiction-film Avatar. Nu mere end 10 år senere kan vi glæde os til den 14. december, hvor fortsættelsen i form af Avatar 2: The Way of Water har biografpremiere.

Vi ved dog allerede en del om den kommende sequel. Vi har herunder således forsøgt at samle alt, vi ved om 'Avatar 2: The Way of Water'.

Hvad handler 'Avatar 2: The Way of Water' om?

Allerede i kølvandet på den første 'Avatar' har der været sat ord på handlingen i fortsættelsen. Bl.a. har James Cameron udtalt, at 'Avatar 2: The Way of Water' vil have tematikker som ikke mindst familie i spil.

Avatar-produceren Jon Landau har desuden i et interview løftet sløret for handlingen i mere konkrete vendinger. Bl.a. vil filmens handling tage et spring i tid fra den første film til 'Avatar 2: The Way of Water'.

Vi kommer således bl.a. igen til at følge Sully-familien, hvor Jake (Sam Worthington) og Neytiri (Zoë Saldaña) nu er blevet forældre. Deres lille familie består af bl.a. Na'vi-børnene Neteyam, Lo'ak og Tuktirey.Parret har dertil adopteret menneskebarnet Miles Socorro, som går under kælenavnet Spider. På et billede af Spider ser man ham iført dykkermaske og dreadlocks. Spider er født på en militærbase på planeten Pandora, men da han var for lille til at returnere til Jorden, er han vokset op i junglen hos Jake og Neytiri.

Det idylliske liv afbrydes dog, da RDA-mineselskabet vender tilbage til Pandora, hvilket tvinger Jake til at finde et nyt sikkert sted for sin familie ude ved revet:

- Når de kommer ud til revet, er der en klan, som vi kalder Metkayina, fortæller Landau og fortsætter:

- Sully-familien er ikke længere i miljøet, som vi kender, regnskoven. De bliver de fremmede [fish out of water, red.]. De føler sig udenfor, både når det kommer til det kulturelle og bare miljøet.

Produceren Landau, der også var ombord på den første 'Avatar', fortæller hos Empire om Spiders rolle følgende:

- Jake tog ham til sig, men Neytiri har altid set ham som en af dem, der ødelagde hendes hjem og slog hendes far ihjel. Så der er en del dynamikker i spil.

Den nye film lover at byde på masser af dybe dyk ned i Pandoras have samt de imponerende kampscener, man forventer af en James Cameron-film. Der kommer også til at være netop familiedrama samt noget genkendeligt blandt alle de fantastiske verdener, fortæller Landau videre:

- Jake kommer fra en menneske-verden og Neytiri fra Na'vi-verdenen. Så de er som et moderne 'mixed-race'-par med børn, som måske føler, at de hverken hører til det ene eller det andet sted.

Den første trailer til 'Avatar 2: The Way of Water'

I godt en uge kunne man kun se filmens trailer i biograferne før forestillingerne af Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Siden er den dog også sluppet løs online. Se den herunder.

Traileren bruger mest tid på at fremvise den eventyrlige verden, der kendetegner Avatar-universet, nok fordi mange trods alt lige skal tilbage i Pandora-stemning efter 13 års fravær.

Hen imod slutningen siges trailerens få ord, hvor sammenholdet mellem Jake og Neytiri igen er centralt.

Hvem er med i 'Avatar 2: The Way of Water'?

Filmens rolleliste er ganske omfattende og byder på både nye og gamle skuespillere i universet. Man finder blandt filmens største stjerner bl.a. navne som:

- Kate Winslet som Ronal
- Michelle Yeoh som Dr. Karina Mogue
- Zoe Saldana som Neytiri
- Sigourney Weaver som Dr. Grace Augustine
- Sam Worthington som Jake Sully
- Jemaine Clement som Dr. Ian Garvin
- Giovanni Ribisi som Parker Selfridge
- Stephen Lang som Miles Quaritch
- Edie Falco som General Ardmore

Bl.a. introduceres Kate Winslet i franchisen som en ny karakter, der er en del af vandfolket eller revfolket (Sea People).

Der er dog også kendinge fra 2009-filmen bl.a. i skikkelse af Sigourney Weaver som Dr. Grace Augustine, mens Zoe Saldana igen er Neytiri, Sam Worthington igen er Jake Sully og Stephen Lang atter indtager rollen som skurken Miles Quaritch.

Listen med skuespillere fortsætter, så hvis man er interesseret i at se den fulde liste, kan man gå på opdagelse på filmdatabasen IMDb, hvor man også kan se det øvrige hold bag filmen.

Optagelserne til 'Avatar 2' har været vanvittige

Optagelserne har ifølge Kate Winslet været vanvittige. Skuespillerinden har nemlig delt et par vilde detaljer om produktionen.

Ifølge Winslet måtte hun lære at fridykke i så professionel en grad, at hun endte med at holde vejret i intet mindre end 7 minutter og 14 sekunder (!). Bedriften skete ved hjælp af intens træning og et tæt samarbejde med elitedykkere.

Winslet var dog ikke den eneste, der endte med imponerende resultater. Sigourney Weaver kom op på imponerende 6 minutter uden luft!

Zoë Saldaña har set de første 20 minutter: "Jeg var rørt til tårer"

Zoë Saldaña har været ude og forberede publikum på, at det bliver en følelsesladet affære at se 'Avatar 2: The Way of Water'.

Den 43-årige stjerne, der vender tilbage i rollen som Neytiri, har nemlig fortalt, at hun efter blot at have set de første 20 minutter af filmen var rørt til tårer. Til Screenrant fortæller hun:

- Jeg kan få en klump i halsen af bare at tale om det, fordi jeg havde muligheden for at se de første 20 minutter af den anden film i slutningen af sidste år. Og jeg var målløs, og jeg var rørt til tårer.

Noget tyder på, at det ikke kun er Saldaña, der er blevet berørt af filmen. I interviewet fortæller hun nemlig grinende, at også James Cameron har meget let til tårer.

Hvad med alle Avatar-fortsættelserne?

Avatar-fortsættelserne har været lang tid undervejs. For selvom vi altså i denne artikel fokuserer på 2'eren, skal det nævnes, at der i alt er hele fire efterfølgere i støbeskeen.

Men hvad kommer fortsættelserne til at hedde? BBC News skulle for en håndfuld år siden have fået fat i informationer om de mulige titler på Avatar 3-5. De er som følger:

- 'Avatar 3: The Seed Bearer'
- 'Avatar 4: The Tulkun Rider'
- 'Avatar 5: The Quest for Eywa'

James Cameron har dog været ude og bekræfte, at det blot er potentielle titler, som altså kan nå at ændre sig.

En visuel smagsprøve på 'Avatar 2: The Way of Water'

Hvordan mon bl.a. planeten Pandora kommer til at se ud i fortsættelsen? Udover filmens trailer har vi fået et kig på det i form af bl.a. koncept-tegninger. Vi får således her flere bjergtagende kig på Pandora og dens farverige fauna:Der er endvidere landet endnu flere billeder fra filmen. Se fire øvrige herunder:

Hvorfor skal vi vente så lang tid på 'Avatar 2: The Way of Water'?

Produceren af 'Avatar 2: The Way of Water', Jon Landau, har forklaret i et interview, hvorfor det har taget så lang tid, inden vi får fortsættelserne, hvilket bl.a. er grundet historierne:

- Manuskripterne er vores grundplan, som vi arbejder ud fra. Så en stor del af vores tid er gået til at skrive... med den udfordring, at hver af de fire manuskripter skulle have en individuel konklusion, som fører til en stor følelsesmæssig forløsning

- Men når du kigger på dem som et stort hele, er alle historierne i de fire film knyttet sammen til en endnu større episk saga.

Udover at tiden er gået på at udfærdige filmenes manuskripter, så har der også været sin del af problemer med teknologien bag, navnlig undervandsoptagelserne og performance capture-visualiseringen har forsinket projektet ad flere omgange.

'Avatar 2' har biografpremiere den 14. december 2022.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.