Brad Pitt vil ikke kæmpe for sin Oscar-nominering

Trods prisværdige præstationer i 'Hollywood' og 'Ad Asta'
Billede
(© 20th Century Fox)

Brad Pitt er tilbage med fuld kraft dette år, hvor han har leveret roste præstationer i både Once Upon a Time… in Hollywood og denne uges premiereaktuelle Ad Astra, der begge regnes for at være blandt de bedste i karrieren.

Find billetter til Ad Astra her:

I 'Once Upon a Time... in Hollywood' spiller Pitt den smarte, ubekymrede stuntmand Cliff Booth side om side med Leonardo DiCaprio, hvor hans karakter i rumfilmen 'Ad Astra' er lysår (bogstavelig talt) fra den ubekymrede attitude og snarere kæmper med livets store spørgsmål.

Begge roller har kørt stjernen i stilling til en Oscar-nominering, men i et interview med Entertainment Weekly har Pitt netop udtalt, at han ikke har til hensigt at køre en Oscar-kampagne: "Åh, mand, jeg kommer til at afstå," udtaler skuespilleren.

Med "kampagne" hentydes der til de promveringsture, der ofte sætter en skuespiller i fokus hos akademiet med frokoster, præsentationer og diverse medie-stunts.

Pitts grund til ikke at kaste sig ud i en sådan tur er, at det efter hans mening gør filmene en bjørnetjeneste decideret at jagte priserne i stedet for at lade værkerne tale for sig selv. Sådan Brad!

En anden af efterårets stærke Oscar-kandidater er Joaquin Phoenix med den alternative superheltefilm, Joker, og her kan man vist godt formode, at den nototrisk sky Phoenix heller ikke vil "kampagnere" for sin hæder.

Både 'Once Upon a Time… in Hollywood' og 'Ad Astra' har da også høstet stor ros fra anmelderne, så det bliver spændende at se, hvilken indflydelse Pitts beslutning får.

Ad Astra får dansk premiere den 19. september.