Cookie- og Privatlivspolitik
11 skuespillere du havde glemt var med i Twilight-filmene

11 skuespillere du havde glemt var med i Twilight-filmene

Vampyr-romancen fylder 10 år i dag!

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Den 21. november 2008. Endelig er premieredatoen for det store teenage-brag af en film: Twilight ruller ud i USAs biografer.

Den første aften tjener filmen næsten 46 millioner kroner, kun på midnatsvisninger. Tilbage i 2008 fik 'Twilight' den bedste åbningsweekend nogensinde for en film instrueret af en kvinde.

Fænomenet 'Twilight' havde taget verdenen med storm nogle år forinden, hvor #TeamJacob eller #TeamEdward dukkede op på merchandise rundt omkring, og hvor den krig mellem vampyrer og varulve, der var blusset op i Underworld-filmene, pludselig gjorde sig gældende hos teenage publikummet.

Ti år senere er 'Twilight' stadig aktuel - det var en af de første store filmfranchises, der blev instrueret af en kvinde, og står til dato som nr. 18 i rækken af bedst indtjendende filmserier, foran The Hunger Games-filmene. 

Vi kigger tilbage på filmsagaen, ved at sætte fokus på 11 skuespillere du (måske) har glemt overhovedet var med i Stephenie Meyers' univers.

1. Rami Malek

Den biografaktuelle skuespiller, Rami Malek, var engang en vampyr. Ja, det er nogle år siden, efterhånden, men det var han. Og han var endda en af de magtfulde af slagsen som selveste Benjamin. Hvis navnet ikke lige umiddelbart siger dig noget, så er der fordi den ægyptiske vampyr kun optrådte i den sidste film, The Twilight Saga: Breaking Dawn del 2.

Benjamin var en af de vampyrer, Cullen-klanen fik bragt til deres hjem i Forks for at kunne modstå Volturi-klanens angreb. Rami Malek kunne således kontrollere både ild, vand, luft og jord.

Rami Malek er kommet langt, siden han skulle suge blod som vampyr, og er biografaktuel i kæmpehittet Bohemian Rhapsody, hvor han rocker titelrollen som Freddie Mercury. Han har også vundet en Primetime Emmy for sin rolle som Elliot Alderson i tv-serien 'Mr. Robot'. 

2. Mackenzie Foy

Den 18-årige skuespillerinde der leder slaget i den biografaktuelle Nøddeknækkeren og de fire kongeriger, var i sin tid meget tæt på Bella og Edward. Mackenzie Foy spillede nemlig datteren Renesmee, der kom med i The Twilight Saga: Breaking Dawn, afsnit 1 og 2.

Renesmee er således den biologiske datter af vampyren Edward og mennesket Bella, og er derfor en halvblodsvampyr.

Mackenzie Foy har siden spillet med i Nattens dæmoner og Interstellar, før hun nu fik tilbudt en hovedrolle iblant Keira Knightley, Morgan Freeman og Helen Mirren i Nøddeknækkeren og de fire kongeriger.

3. Jamie Campbell Bower

Hvis man er bekendt med Volturi-klanen i 'Twilight'-universet, så ved man, at det har tre overhoveder: Aro, Marcus og Caius.

Den unge Jamie Campbell Bower spillede således den sidstnævnte leder af vampyrkongehuset, Caius. Som vampyr var han kold og den ondeste af de tre ledere.

Jamie Cambell Bower er nu igen biografaktuel som en ond og kold karakter, når han spiller en ung Gellert Grindelwald i Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser. Han har også været med i The Mortal Instruments: Dæmonernes by, hvor han spillede Jace, og blev kendt for sin rolle som Anthony i musikalen Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, hvor han spillede over for Johnny Depp, hvem han portrætterer i Harry Potter-filmen.

4. Julia Jones

En af de ting Twilight gjorde godt var, at Catherine Hardwicke valgte at caste indfødte amerikanere til at spille rollerne af… ja, indfødte amerikanere.

En af de skuespillerinder der blev tilbudt en rolle var Julia Jones, der fik rollen som varulve kvinden Leah Clearwater - den eneste kvindelige varulv i universet. Lige siden Julia Jones var med i en lille håndfuld 'Twilight'-film har hun også været med i Wind River, hvor hun spillede Jeremy Renners ekskone, samt i tv-serien 'Westworld', hvor hun spillede karakteren Kohana i to afsnit.

Hun vil være aktuel igen i den amerikanske geninspilning af Kraftidioten, Cold Pursuit, hvor Liam Neeson står på rollelisten.

5. Lee Pace

Marvels næste film, Captain Marvel, har endnu en vampyr fra Twilight på rollelisten.

Lee Pace spillede nemlig vampyren Garrett, som Cullen-klanen bad om at vidne på Renesmees tilstedeværelse. Den nomadiske vampyr endte med at tilslutte sig vampyr-klanen Denali, fra Alaska, hvorever han stoppede med at drikke menneskeblod til fordel for dyreblod.

Lee Pace vil være biografaktuel til marts, når han gentager rollen som Ronan the Destroyer i 'Captain Marvel'. Vi har allerede prøvet kræfter med denne karakter i Guardians of the Galaxy, hvor han fik fingrene i en enkelt Infinity Stone. Derudover har Lee Pace også spillet elverkongen Thranduil i alle samtlige The Hobbit-film. 

6. Bryce Dallas Howard

Kan du huske at vampyren Victoria blev spillet ikke bare af en, men af to skuespillerinder? I de første to film var det Rachelle Lefevre, der fik fornøjelsen at spille den kvindelige, rødhårede vampyr.

Meeeeen, efter da filmene blev en større succes, overtog Bryce Dallas Howard. Man har måske også glemt, at hun i sin tid spillede Gwen Stacy i Spider-Man 3, over for Tobey Maguire og Kirsten Dunst.

Den amerikanske skuespillerinde var tidligere i år aktuel i Jurassic World: Fallen Kingdom, og vil til næste år være aktuel som stemme i A Dog’s Way Home, samt spille Elton Johns mor i den kommende biopic, Rocketman.

7. Gil Birmingham og Graham Greene

Det er måske nogle lidt ukendte skuespillere i første omgang, men til sammen har både Graham Greene og Gil Birmingham nogle glimrende karrierer i film man ikke sådan lige tænker på. Den canadiske Greene stammer fra First Nations stammen Six Nations og amerikanske Birmingham stammer fra stammen Comanche.

Gil Birmingham var således med på Twilight eventyret fra starten, hvor han spillede Jacobs far, Billy, der sidder i kørestol. Graham Greene spiller med i New Moon, som Harry Clearwater, der er far til Leah og Seth, to medlemmer af Quileute-varulvene.

Graham Greene er Oscar-nomineret for bedste mandlige birolle som Kicking Bird, i western klassikeren Dances With Wolves. Gil Birmingham kender vi fra The Lone Ranger, hvor han spillede Red Knee. Begge skuespillere var aktuelle tidligere i år da Wind River var på programmet.

8. Anna Kendrick

Pitch Perfect-tøsen Anna Kendrick har været med i mange film, her de sidste par år. De tre Pitch Perfect-film, A Simple Favor tilbage i September, The Accountant overfor Ben Affleck og endda Into the Woods, hvor hun spillede Askepot.

Men den amerikanske skuespillerinde startede Twilight-eventyret tilbage med den første film, hvor hun optræder som Jessica Stanley, en af Bellas veninder fra Forks High School. Jessica er en af de eneste menneskelige venner Bella har, og var sammen med vennerne Mike, Angela og Eric på gæstelisten til Bella og Edwards bryllup.

Anna Kendrick har siden sin medvirken i Twilight-serien gjort sig uundgåelig i Hollywood landskabet.

9. Michael Sheen

Det er ikke mange der kan sige, at de har spillet både en vampyr og en varulv. Men det har Michael Sheen altså. Den walisiske skuespiller spillede nemlig den oprindelige varulv Lucian i Underworld-serien, men var også den årtusinder gamle vampyr Aro i Twilight-serien.

Aro var en af de tre ledere af Volturi-klanen, og kunne gennem berøring aktivere sine telepatiske evner. Dette betød, at han kunne gennemse enhvers minder og tanker ved noget så simpelt som et håndtryk.

Michael Sheen kender vi fra mange film og tv-serier, såsom Passengers, Kill the Messenger, Midnight in Paris, og til 2020 vil han være aktuel i The Voyage of Doctor Dolittle. Til næste år vil han spille englen Aziraphale i tv-serien 'Good Omens', baseret på Neil Gaiman og Terry Pratchetts bøger af samme navn.

10. Dakota Fanning

Dakota Fanning har været et bekendt ansigt i Hollywood i mange år – lige siden hun var et barn. Hun fik sin første store rolle som 11-årig i War of the Worlds, hvor hun spillede side om side med Tom Cruise. Senere hen meldte hun sig ind i 'Twilight'-universet som vampyre Jane.

Jane er en af Volturi-klanens farligste medlemmer, da hun har evnen til at gøre folk fortræd kun med tankerne. Hendes telepatiske evne gør hende ekstrem farlig, specielt når hun sammen med sin tvillingebror Alec agerer som bøddel for Volturi-klanen.

Efter 'Twilight'-eventyret som Jane drog Dakota Fanning videre i landskabet, med film som Push, hvor hun spillede en mutant sammen med Chris Evans, eller 'The Runaways', som handler om forholdet mellem Cherie Currie og Joan Jett. I sidstnævnte spiller hun sammen med sin Twilight-kollega, Kristen Stewart.

Tidligere på året var hun aktuel som Penelope i Ocean's 8, og vil til næste år spille en af Charles Mansons følgere i Tarantino-filmen Once Upon a Time in Hollywood. Hun er således også aktuel i Netflix-serien 'The Alienist', hvor hun spiller Sara Howard.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikael

Overskriften hedder "11 skuespillere", men listen slutter ved 10. Er den sidste og 11. skuespiller en usynlig karakter fra Twillight-filmene?

Simon

Der er to personer ved punkt 7

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

8 timer siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden