Cookie- og Privatlivspolitik
McConaughey & Steve Carell er Oscar-værdige fædre i Toronto

McConaughey & Steve Carell er Oscar-værdige fædre i Toronto

Kino.dk på filmfestival

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

TORONTO. Op til flere film, der omhandler ”misbrug” set ud fra en forældres bekymrede perspektiv, spiller på filmfestivalen i Toronto, hvor vi har base den næste uges tid.

I dag har vi set to af filmene.

Beautiful Boy
I en af festivalens mest hypede titler ses komet-stjernen Timothee Chalamet (Call Me by Your Name) som en decideret junkie. Han spiller nemlig Nic Sheff, der på trods af en god balast allerede i en ung alder kommer ud i et massivt stofmisbrug med omfattende effekt på sin familie anført af Steve Carell som faren David.

Filmen bygger på en autentisk historie, der blev til en Rolling Stones-artikel, en bog med titlen ’Beautiful Boy’, og nu et stort anlagt drama instrueret af Felix Van Groeningen (ham med den ligeledes rørende The Broken Circle Breakdown).

Hypen holder. Dramaet ånder og lever pga. den knugende følsomhed, som Carell og Chalamet leverer. To vidt forskellige præstationer. Nics deroute er en højlydt, tårefuld og fysisk smertefuld rejse, mens farens indre kaos holdes inde det meste af filmen pga. situationens behov for styrke og ro. Begge spiller fremragende, og der venter med garanti Oscar-nomineringer i bi- og hovedrolle-kategorien.

For pokker, hvor er Carell altid god, når han spiller dramatiske roller.

 

White Boy Rick
En anden far-søn-film er Yann Demanges (Bag fjendens linjer) drama om et stykke amerikansk historie, hvor virkeligheden i dén grad overgik fiktionen. Vi befinder os i 80ernes Detroit, en af USA’s fattigste byer og hjem til den 14-årige Rick, der bor sammen med sin far og søster.

Farmand er en ussel hustler, der lever af at sælge ulovlige skydevåben, og allerede som teenager er Rick dybt involveret i husholdets forbrydelser. Da FBI truer Rick med at anholde hans far, hvis han ikke arbejder for dem, bliver drengen involveret i kvarteret organiserede stofhandel som undercover. Kort derefter er Rick i en alder af 16 ikke bare meddeler for FBI, men også en af byens største narkohandlere.

Fortællingen om byens forfald, ordensmagtens uortodokse udnyttelse af et barn og våben samt narkoens indflydelse på samfundet er store emner. Men de står i skyggen af filmens centrale historie om en far med et hjerte af guld, der er så desperat for at overleve fattigdommen, at han fejlagtigt opdrager sine børn i egne fodspor.

Matthew McConaughey giver en af karrierens bedste præstationer som undermåleren, mens han får modspil af den debuterende (som i første skuespil-job nogensinde) Richie Merrit, der ER rollen. Den autenticitet, som Merrit leverer, smitter af på den garvede McConaughey - og det klæder ham!

 

Boy Erased & Ben is Back
Resten af festivalen byder på to yderligere film om forældre og ”fortabte” børn. Nemlig ’Boy Erased’ og ’Ben is Back’.

I ’Boy Erased’ sendes en teenager, hvis far er præst, afsted for at deltage i et kirkeprogram, der forsøger at omvende hans homoseksualitet. Skuespilleren Joel Edgerton instruerer og medvirker. Lucas Hedges (Manchester by the Sea) spiller hovedrollen overfor Russell Crowe og Nicole Kidman som hans forældre.

’Ben is Back’ har selvsamme Lucas Hedges som titelkarakteren, der i fortiden har bøvlet med misbrug, og derfor overrasker alle – især sin mor spillet af Julia Roberts – da han pludseligt dukker op ud af det blå.

Følg os også på Instagram  og Twitter for opdateringer fra festivalen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

1 dag siden
Laila Finderup

Den film, jeg venter mest på, er helt klart Mortal Kombat. Som skulle have premiere i denne uge.

1 dag siden
Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 dage siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

1 uge siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden

Aktive debatter