Cookie- og Privatlivspolitik
Love, Simon "rammer en perfekt balance mellem hjerteskærende, sjov og sød"

Love, Simon "rammer en perfekt balance mellem hjerteskærende, sjov og sød"

Vores brugere er vilde med den nye ungdomsfilm

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Ugens premiereaktuelle ungdomsfilm, Love, Simon, udkom i USA for tre måneder siden til sensationel begejstring og flotte billetsalgstal.

Hvorfor? Fordi fortællingen om en ung fyrs (Nick Robinson) kejtede måde at springe ud på er et tiltrængt bidrag til mainstream-filmens håndtering af homoseksuel kærlighed som andet end en sidehistorie eller en årsag til konflikt. 

Faktisk er det den første film fra et af de store Hollywood-studier, der fokuserer på en homoseksuel teenage-romance. Hvor vanvittigt det end lyder i disse Carol, Moonlight og Call Me by Your Name-tider. 

Det er med andre ord en ventet titel, der endelig lander i de danske biografer.

Anmelderne i udlandet har blåstemplet ungdomsfilmen og sammenlignet den med den legendariske instruktør, manusforfatter og producent John Hughes, der i 80erne skabte flere af genrens hovedværker som 'Sixteen Candles', The Breakfast Club, 'Ferris Bueller's Day Off' og 'Pretty in Pink'.

Men hvad siger danskerne til filmen? Vi viste ’Love, Simon’ på en #kinotur tilbage i maj, og de tæt på 100 % positive reaktioner kan du læse et udsnit af her: 

Nanna:
”Super god film! 'Love, Simon' er fuld af humor, men også virkelig rørende på samme tid: denne film kan virkelig få en til at grine og græde.”

Marie:
”Ens følelsesregister kom ud på den store rutsjebanetur, da det var op til flere gange, hvor det var svært at holde tårerne og latteren tilbage. Det er en virkelig varm og vigtig fortælling, og jeg vil varmt anbefale dem til folk, der kan lide film som 'Juno', 'Wonder' og 'Paper Towns'.”

Mathilde:
”Jeg havde glædet mig rigtig meget til at se filmen, og mine forventninger har været tårnhøje - og jeg er slet ikke blevet skuffet. Faktisk var filmen endnu bedre, end jeg havde forstillet mig (…) Det er ekstremt dejligt og fantastisk, at der endelig er en film, der omhandler det at være ung og homoseksuel samt hele “coming-out“ processen.” 

Ole:
”En film til dig, som er i gang med spring ud-fasen - tag dine forældre med, og de vil måske bedre kunne forstå dig. Og til dig der vil smile og have lyst til at springe ud af dit sæde og danse eller blot vil have din date med i biffen. Tror alle vil kunne få noget ud af denne film.” 

Johanna:
”En konstant rutsjetur følelsesmæssigt, mellem at gemme ansigtet i hænderne af bare pinlighed, tårer der triller ned ad kinderne og latterkramper - altså en forstærket og forkortet udgave af hvordan det er at være teenager.” 

Lærke:
”'Love, Simon' er en ungdomsfilm ud over det sædvanlige. Der går ikke 5 minutter, hvor filmen bliver kedelig eller man mister interesse.” 

Karo:
”En let, rørende og overraskende sjov film, der kunne gå hen og blive en moderne klassiker i teenage-film-genren á la John Hughes. De eneste ulemper er et par sukkersøde klichéer, men selv dem kan man alligevel blive rørt af. 5 stjerner herfra.” 

Augusta Bo:
”Det hænder yderst sjældent at jeg griner højlydt i biografen, men ’Love, Simon’ fik virkelig det gode humør frem, og kun halvvejs igennem filmen har jeg igen anelse om, hvornår jeg sidst har grint så meget til en lettere clichéfyldt teenfilm. Jeg er altid kritisk over endnu en film om kærlighed, men denne er ikke mindst dejlig men også relevant!” 

Miranda:
”Kan helt klart anbefale den til alle, som elsker John Hughes’ film og generelt hans humor, da den minder meget om hans ungdomsfilm.” 

Astrid:
”'Love, Simon' er helt klart min nye yndlingsfilm!!! Og jeg vil utrolig gerne se flere film som den i fremtiden.”

Julius:
”'Love, Simon' har en gravitas, meget få dramaer overhovedet kunne drømme om at komme i nærheden af, og det resulterer i en både vanvittigt morsom og utrolig rørende film.” 

Helene:
”Filmen rammer en perfekt balance mellem hjerteskærende, sjov og sød. Det er rart endelig at se LGBTQ+ historier portrætteret på samme måde som heteroseksuelle. Det giver også de klassiske rom-coms et friskt pust. Jeg synes, det var en helt fantastisk oplevelse at se filmen, jeg græd, grinede, græmmede mig, og da jeg forlod biografen, kunne jeg ikke stoppe med at smile.”

Love, Simon får dansk biografpremiere den 21. juni.

Billetknap

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ALEX

Dejligt at hører at det havde været sådan en succes :)! Det er jo trods alt det vigtigeste ved en tur i biografen.

ALEX

men hvis man som publikum nødig vil være skuffet, så skru lige ned for hypen på et realistisk niveau. 'Love, Simon' er en meget god film, men lad nu værd at forvent at det er den ultimative nye helt perfekte film. Jeg ytrer selvfølgelig bare min egen holdning. Men jeg stikker nu altså bare en kæp i hjulet på denne her overdimensioneret hype, for at flest mulige får en god oplevelse med filmen. Den er god, men ikke perfekt. Jeg synes det er ærgerligt hvordan der kan blive skabt en overdrevet hype til film, og hvordan det kan ødelægge biografoplevelsen.

Så se filmen i biografen, men det er ikke en perfekt film :)

Stine Teglgaard

Tak for din kommentar. Du har jo egentlig ret, for der er en del, der reagerer modsat på hype, så ja måske man skal skrue lidt ned for forventningerne :-)

Vi oplevede dog, at reaktionerne fra publikum var over al forventning - tror faktisk aldrig vi har haft SÅ positiv en #kinotur før :)

MVH Stine
kino.dk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

5 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter