Hvilken Avenger er mest i fare for at dø?

Kvalificerede gæt før premieren…
Billede
(© Walt Disney Pictures)

Glem alt om Agent Phil Coulsons død i The Avengers fra 2012. Mage til ligegyldig bortgang, der blev dyrket uforholdsvis meget, skal man kigge længe efter. I hvert fald i det filmiske superhelte-universet, hvor heltene jo som grundregel ikke dør.

Men det laves der muligvis om på nu, hvor den næstsidste Avengers-film, Infinity War, står for døren, med lovning om bål, brænd og en mulig afsked med en eller flere af de væsentligste karakterer fra universet.

Instruktør-duoen bag, Russo-brødrene, har ikke direkte bekræftet et kommende dødsfald, men der er blevet lagt i ovnen med diverse vage udsagn. Et casting-opslag, der ledte efter begravelses-deltagere til Avengers 4, en censur-beskrivelse, samt strenge anråb her før premiere om, at publikum ikke må spoile noget.

Og nej, vi på redaktionen skal da heller ikke spoile noget med dagens gætterier. Vi aner jo lige så lidt som jer andre, men her kommer de: Vores fem kvalificerede bud på, hvilken Avenger der stiller træskoene i ’Infinity War’.

Nyheden indeholder selvsagt spoilers om de foregående MCU-film. 

5. THOR
Torden-guden vil eftersigende få mere skærmtid end nogen af de andre helte i ’Infinity War’, hvilket kunne være for at bygge ham yderligere op, før den almægtige Odin-arvtager ofrer sig for at redde universet. En passende opgave for en guddommelig karakter, da modstanden jo kommer i form af den langt fra menneskelige Thanos.

Men, men, men, Thor har netop haft karrierens fedeste solofilm via den helt igennem originale tredje film, Ragnarok, og at dræbe ham efter så flot et comeback virker som et spild af potentiale.

4. LOKI
Til gengæld har Thors dobbeltsidede bror, Loki, flere gode grunde til at sige farvel og tak. ’Ragnarok’ bød også på en energisk og drillesyg Loki, men karakteren er muligvis ved at være udtømt. Han er hverken god eller ond, og vekselvirkningen mellem de to indre poler kan ikke fortsætte for evigt.

I menneskehedens øjne, vil han også altid være skurken, der angreb New York i ’Avengers’, så han bliver næppe benådet. Selvom han måske slås imod Thanos i ’Infinity War’… hvilket han sikkert ikke gør, for når først Thanos vifter ham om næsen med de magtfulde sten, er det sandsynligt, at antihelten igen-igen skifter side.

Det ville så lægge op til en dejlig tragisk finale, hvor Loki igen-igen-igen skifter side og ofrer sig for menneskeheden… også selvom han altid har følt sig ufattelig meget bedre end os.

3. VISION
Det føles næsten for oplagt – og ærligt talt kedeligt – hvis det er Vision, der skal forlade universet. For det første fordi han altid har levet på lånt tid, siden han dukkede op i ’Age of Ultron’ og fik den såkaldte Mind Gem inkorporeret i sit ”kranie”… og ja, man ser ham få den hevet voldsomt ud i traileren til ’Infinity War’. For det andet ville hans dødsfald være et let familievenligt et af slagsen. Han kan jo trods alt sikkert eksistere videre uden sin krop - sådan startede han da mere eller mindre ud.

2. CAPTAIN AMERICA
Den ene grund til at Captain America er i farezonen er, at Chris Evans allerede har udtalt, at han er færdig med universet efter ’Avengers 4’. Men der er flere gode grunde.

Steve Rogers er blevet en af seriens absolut fedeste karakterer ved at være splittet mellem den spejder-agtige bannerfører og den antiautoritære selvtægtsmand.

Ej at forglemme at Rogers ikke nyder tilværelsen som gammeldags helt i moderne omgivelser. Hans livs kærlighed er for længst død og borte. Hans kammerater er blevet hans modstandere. Hans arbejdsgiver viste sig at være i ledtog med det onde. Og hans bedste ven ryger ind og ud af koma. Også er han tudsegammel indeni. 

Captain America ville få en ærefuld død. Ingen tvivl om det. Og der ville ikke være et øje tørt i salen.

1. IRON MAN
Robert Downey Jr.’s legendariske karakter er dog alligevel den mest oplagte at sige farvel til. Som et punktum for 10-års-jubilæet for premieren på Iron Man (2008), der vel og mærke startede det hele, og samtidig som en 53-årig skuespillers retræte fra den rød-guld-farvede jernuniform.

Tony Stark-karakteren har også forsøgt at gå på pension i sine solo-film, og det kække geni har siden angrebet i 2012 været en mærket mand, der endte med at kaste sig ud i en borgerkrig med halvdelen af holdet.

At den rastløse Stark er emotionelt investeret i Pepper Potts gør en potentielt dødsfald endnu mere væsentligt. Han har simpelthen noget at miste. Og det samme har vi som publikum. Ligeledes kan hans dødsfald virker som en katalysator for hans superhelte-kadet, Spider-Man, og den kommende film om edderkoppe-drengen.

Iron Man er muligvis den mest elskede af alle Avengers-heltene, så en afsked med Stark ville være… i mangel af bedre ord… episk.

Men det var bare vores bud... hvad er dine?

Infinity War får premiere den 25. april – husk INGEN SPOILERS derude!