Cookie- og Privatlivspolitik
Robert-nomineringer: Årets kvindelige hovedroller

Robert-nomineringer: Årets kvindelige hovedroller

Fokus på de fem nominerede skuespillerinder

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Årets Robert-nomineringer er ude, og Danmarks svar på Oscars bliver afholdt søndag d. 4. februar - et show som vi streamer live fra på aftenen her på kino.dk i samarbejde med Blockbuster. 

Flere af de nominerede film kan ses på Blockbuster.dk - og du kan også være med til at bestemme vinderen af Blockbuster Publikumsprisen! Stem her - og vind selv præmier.

I kategorien årets kvindelige hovedrolle er fem skuespillerinder på listen, bestående af både tidligere vindere og første gangs nominerede.
Vi giver her en lille introduktion til skuespillerinderne:

Sidste år modtog Amanda Collin en Robert-nominering som Årets kvindelige birolle for sin præstation i Flaskepost fra P. I filmen spillede hun en religiøs mor, hvis børn bliver kidnappet.

Hun er i år nomineret for sin rolle i den satiriske parforholdsfilm En frygtelig kvinde, hvor hun spiller Marie, der bliver kærester med Rasmus. Siden premieren i biograferne har filmen vakt stor opsigt og blusset op i kønsdebatten. Det skyldes dels, at publikum kan spejle og genkende flere af oplevelserne i filmen (både fra kvinden og mandens synspunkt), men også pga. af netops Amandas portræt af en besiderisk og manipulerende kvinde i forholdet.

Danica Curcic har før vundet en Robert-pris for sin birolle i Bille August-filmen Stille hjerte. Nu er hun nomineret for sin hovedrolle i Darling, hvor hun spiller titelkarakteren, der får sin karriere ødelagt, efter hun kommer til skade.

Skuespilleren har udtalt, at hun ønskede at levere et autentisk billede af en balletdanser, så hun gennemgik en større fysisk transformation. Udover at tilegne sig danseegenskaberne, tabte hun sig ca. 13-14 kg. og levede efter en streng kostplan i fire måneder med blendet mad.

Julie Christiansen er førstegangsnomineret i kategorien, men har tidligere modtaget en nominering for Bedste kvindelige birolle for sin præstation i ungdoms tv-serien 'Heartless'.

Julie spiller Trine i den populære Mens vi lever, som er inspireret af en autentisk begivenhed, hvor fire menneskers skæbne flettes sammen efter en tragisk hændelse.

Lene Maria Christensen har før vundet prisen for bedste hovedrolle for sin præstation som Ingerlise i Frygtelig lykkelig. Skuespillerinden har også tidligere vundet Årets kvindelige birolle for tv-serien 'Arvingerne', og i år er hun nomineret igen for en lignende "kone"-rolle.

Hun er nemlig nomineret for sin rolle i Den bedste mand, hvor hun spiller bokseren Jørgen ”Gamle” Hansens hustru Hanne. En handlekraftig karakter med ben i næsen, der hjælper og træffer de vigtigste beslutninger for familien - og mandens karriere.

Trine Dyrholm er kategoriens rekordholder ved Robert-uddelingen. Hun har således vundet prisen som Årets kvindelige hovedrolle intet mindre end 9. gange, senest sidste år, hvor hun nappede statuetten for sin præstation i Kollektivet

I år kan det altså blive tiende gang hun skal op på scenen for at modtage prisen - denne gang får sin rolle som hustruen Mia i det danske drama Du forsvinder. Trine Dyrholm er også nomineret i år for sin rolle som Gro i tv-serien 'Arvingerne'.

'Du forsvinder' blev udvalgt til at præsentere Danmark ved dette års Oscar-ceremoni, men kom desværre ikke med videre i opløbet for Bedste ikke-engelsksprogede film.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Preben

Klasse klasse! Jeg elsker tennis! Mon ikke snart der kommer en film om Padel tennis? En sport der i den grad har gjort tennis sexet igen.

2 dage siden
Trine

Nøj hvor jeg glæder mig!!!

2 dage siden
The Joker

Hold da op med at pyller! Det er en film med zombier. Det er en B-FILM FFS. Det er fiction.

3 dage siden
Jacob

Udsættelse af endnu en storfilm, samt talrige produktioner sat på ubestemt pause.

4 dage siden
Rasmus/Musen

Film er fedest i biografen, sådan er det simpelthen bare!

6 dage siden

Aktive debatter