Cookie- og Privatlivspolitik
Anbefalinger til CPH:DOX 15

Anbefalinger til CPH:DOX 15

5 dokumentarfilm du skal se

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Dokumentarfilmfestivallen CPH:DOX 15 starter i dag, hvilket betyder, at adskillige københavnske biografer og andre alternative steder sætter fokus på dokumentargenre.

Redaktionen har derfor valgt at anbefale 5 dokumentarfilm som inspiration til dette års festival.

Læs mere om filmene og køb billetter ved at klikke på overskriften. Du kan også få overblik over festivalforestillinger og bestille billetter.

The Wolfpack
Årets Sundance-vinder handler om de seks Angulo-brødre, der har været indespærret i en lejlighed i New York hele deres barndom. Deres eneste kontakt til omverdenen har været gennem filmmediet, indtil den dag den ene bror undslipper og møder virkeligheden.

Ronaldo
Sportsikonet Cristiano Ronaldo lader for første et filmhold følge ham gennem interviews og via en omfangsrigt arkivmateriale. Fans kan få hele historien om, hvordan den lille dreng fra Santo Antonio blev en sand fodboldhelt.

Chuck Norris vs. Communism
Humoristisk dokumentar om Rumæniens sorte VHS-marked, der eksploderede i 80erne og især dyrkede film af kung fu-legenden Chuck Norris. 

Listen to Me Marlon
Legenden Marlon Brandos dramatiske livshistorie oprulles igennem arkivmateriale og tilført skuespillerens egen stemme. Et lydmæssigt portræt, der viser nye sider af Hollywood-stjernen.

Based on a True Story: The Return of True Crime
Tabloid-genren har fået et gedigent comeback med tv-serien 'The Jinx' og podcasten 'Serial'. CPH:DOX har inviteret podcast-skaberen Phoebe Judge (Criminal) og instruktør Gabriel London (The Mind of Mark Defriest) til et seminar om det detektiv-agtige arbejde med genren.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Erik F

Som den kombi bogorm/filmnørd jeg er, er der flere interessante tilbud på CPH:DOX-festivalen, der starter i dag. Ud over den omtalte film om jalousimordet på Christian Kampman: "Det han gjorde", skal jeg se dokumentarfilmen om forfatteren Jacob Ejersbo, der desværre døde alt for ung. I filmen "Den sidste rejse" får han sit sidste ønske opfyldt nemlig at få spredt sin aske fra Kilimanjaro-bjerget i Tanzania, hvor han voksede op.

Katja*

Under mit praktikforløb hjalp jeg til på 'Det Han Gjorde' - som er en meget personlig fortælling om kærlighed, jalousi og drab - så derfor vil jeg også lige slå et slag den dokumentar i denne tråd ;)

Handling: I 1988 slog Jens Michael Schau sin kæreste gennem 13 år, den populære forfatter Christian Kampmann, ihjel i jalousi. Nu fortæller Schau for første gang sin historie i en ny dansk dokumentarfilm. Jens Michael Schau blev idømt 10 års fængsel og afsonede dommen på psykiatrisk hospital. Han blev løsladt efter syv år og lever i dag en stille tilværelse uden kontakt til gamle venner fra den gang.

https://www.facebook.com/events/685454781591198/

Go' CPH:DOX til alle!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ruth

Invitation til Seх Сlub -> http://kissia.club

0 sek. siden
Ruth

Hej! Jеg inviteгег dig til Seх Сlub > http://kissia.club

9 minutter siden
Ruth

Jeg ledеr еfter sex, mеn vil du? Коm ind hеr --> http://kissia.club

9 minutter siden
Ruth

Нej! Venligst stеm рå mine егotisкe fotos рå min sidе - http://kissia.club

10 minutter siden
Ruth

Lокalе mødгe hаr bгug foг anonym SЕХ!
Bare besкеd оg bedе оm at kneррe!

http://kissia.club

11 minutter siden

Aktive debatter