Cookie- og Privatlivspolitik
15 multi-franchise skuespillere

15 multi-franchise skuespillere

I anledning af Oscar Isaacs rolle i X-Men: Apocalypse

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Nogle skuespillere har ikke nok i én profitabel filmserie, men optræder i flere af de største franchises. Oscar Isaac er seneste skud på stammen af stjerner, som nu kan se frem til roller i hele to fantunge filmunivser, nemlig Star Wars og X-Men.

Ifølge Variety er Isaac blevet valgt til rollen som titelskurken i X-Men: Apocalypse, hvilket betyder, at Tom Hardy, som ellers har været på tale, ikke får rollen som den egyptiske mutant med de manipulerende superkræfter.

Dermed får den 34-årige guatemalaner roller i to af filmverdenens mest signifikante franchises, da han også skal spille med i Star Wars: Episode VII - The Force Awakens til næste år.

Oscar Isaac er dog blot seneste eksempel på skuespillere, der medvirker i flere nyere franchises.

Her er et udpluk af de mest prominente rangeret efter en totalt uvidenskabelig, subjektiv vurdering af deres franchise-værdi. Og lidt efter, hvor cool vi synes, de er.

Jeremy Renner

Jeremy Renner $$
Hawkeye i The Avengers og efterfølger samt agentroller i Mission: Impossible - Ghost Protocol og The Bourne Legacy har gjort Renner til en action-stjerne i Superligaen.

Sam Claflin

Sam Claflin $$$
Det mindre gennembrud kom i Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, mens det helt store er kommet med rollen som Finnick Odair i de to seneste Hunger Games-film.

Christopher Lee

Christopher Lee $$$
Først spillede han skurk i James Bond-filmen The Man with the Golden Gun og Dracula i Hammers klassiske gyserfilm. Så fik han den imposante rolle som troldmanden Saruman i Ringenes Herre- og Hobbitten-filmene. Og ja, han spiller såmænd også Count Dooku i to Star Wars-film.

Liam Neeson

Liam Neeson $$$
Ireren har medvirket som vis Jedi-mester i Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, som Batmans vise læremester i Christopher Nolans The Dark Knight-trilogi, og endelig som stemmen bag den vise løve, Aslan, i Narnia-filmene. Derudover deler han øretæver ud i Taken-filmene.

Ralph Fiennes

Ralph Fiennes $$$$
Lord Voldemort i Harry Potter-filmene har også spillet med i Hannibal Lecter-thrilleren 'Red Dragon' og scorede senest en rolle i 007-filmen Skyfall med kommende efterfølgere.

Vin Diesel

Vin Diesel $$$$
Muskelbundtets roller i The Fast and the Furious-serien og de tre Riddick-film er i sig selv en bedrift. Han tilføjede dog ekstra til franchise-cv’et tidligere dette år ved også at lægge stemme til Groot i Marvels Guardians of the Galaxy.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson $$$$
Den produktive franchise-shopper kan både opleves i Die Hard: With a Vengeance, i den nye Star Wars-trilogi og som Nick Fury i rækken af Marvel-superheltefilm.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence $$$$
Verdens største kvindelige Hollywood-stjerne er hyppig deltager i franchises. I The Hunger Games-serien spiller hun hovedrollen Katniss Everdeen, og i X-Men-filmene er hun Mystique.

Gary Oldman

Gary Oldman $$$$
Den dygtige brite har bestemt ikke ligget på den lade side, når det kommer til ikoniske filmserier. Med roller i The Dark Knight-trilogien, Harry Potter-filmatiseringerne, Hannibal Lecter-filmen Hannibal og senest Abernes planet: Revolutionen kan han vist snildt kaldes en franchise-ekspert.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. $$$$
Tidligere var han gift for filmselskaberne. Så kom han på afvænning og scorede rollen som Tony Stark i Iron Man- og Avengers-filmene. Nu er han blandt Hollywoods mest værdifulde, og med rollen som Sherlock Holmes oveni samtidig en multi-franchise-skuespiller.

Andy Serkis

Andy Serkis $$$$$
Mesteren af motion capture er muligvis den største af alle franchise-skuespillere. Han overbeviste alle om sit talent i rollen som Gollum i Ringenes Herre og siden Hobbitten: En uventet rejse. Samtidig er han Caesar i de nye Abernes planet-reboots, Haddock i Tintin-serien, og endelig har han fået roller i både Avengers: Age of Ultron og 'Star Wars VII'.

Hugo Weaving

Hugo Weaving $$$$$
Hvis ikke Andy Serkis er kongen af franchises, så må det være Hugo Weaving, der kan lade sig krone. Skuespilleren med den dybe røst og den helt særlige diktering slog sit navn fast som Agent Smith i Matrix-trilogien og senere som elveren Elrond i Ringenes Herre og Hobbitten. Men Weaving kan også opleves i Captain America: The First Avenger og som stemmen bag Megatron i Transformers-filmene.

 Harrison Ford / Ian McKellen

Harrison Ford $$$$$
Han Solo eller Indiana Jones? Fans kan diskutere deres favorit fra nu til Dommedag, men Harrison Ford kan egentlig være ligeglad. Han spiller nemlig begge karakterer i Star Wars- og Indiana Jones-serierne.

Ian McKellen $$$$$
Hvis du både er Magneto og Gandalf, så har du altid det sidste ord. Bare spørg Ian McKellen, der har begået sig i X-Men-franchisen samt Peter Jacksons seks Tolkien-filmatiseringer.

Og nej, vi har ikke glemt Stallone, Schwarzenegger, Mel Gibson og Patrick Stewart, men man skal jo stoppe et sted.

Hvilken franchise-skuespiller er din favorit?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Thomasuser/117955

Respekten skal da lyde herfra til de forskellige skuespillere som har medvirket i diverse film, serier og talefilm (Transformers : Megatron bla.), men kun en kan med rette kalde sig for den bedste franchise ! Og det er Mr. Weaving. Han deltaget i intet mindre end 6 film fra 1999 til 2003... Og det er ikke små film vi snakker om her. Starter med Matrix og slutter med Lord of the Ring : Return of the King !!! Hvis det ikke er verdensklasse at kunne jonglere med 6 film på så kort tid, så må i alle kalde mig Mads !!! Hvilke andre skuespillere har haft en udfordring/opgave af den karakter på så kort tid ?

Kris

Zoe Saldana kan godt ende med at true ham. Hun har p.t. gang i (mindst): Avatar 1-4, Guardians of the galaxy 1-2 og Star Trek 1-3.

Samtidig må jeg også konstatere, at jeg er imponeret af Bruce Willis, selvom det ikke er franchises, men nu spurgte du jo, hvilke andre skuespillere, som har jongleret med 6 så gode film på så kort tid.
Fra 1997 til og med 2001 lavede Willis bl.a.: The fifth element, Sjakalen, codename Mercury, Armageddon, the sixth sense, ni fod under og Unbreakable. Også et meget hæderligt CV.

Thomasuser/117955

Hvordan kunne jeg glemme den gode Bruce Willis ??? Han er jo en ligeså travl en mand som Hugo Weaving. Men træk du bare Zoe Saldana tilbage indtil videre ;) Kredit til dine skarpe øjne for at kunne huske Bruce Willis :)

Morten

undskyld. Men for mig er den bare generelt Heeelt væk.
Flere ting, såsom at Liam Neeson i Batman trilogien (pludselig - jeg troede kun han var med i én). Bliver fremstillet som læremester og ikke som den skurk, han jo spiller...
Hugo weaving har også spillet/lagt stemme til V i V for Vendetta. Som vel er lige så væsenlig som transformers.
Og John Travolta..? Som har kørt fra Grease til Pulp Fiction til hairspray... Hvor er han
Floooot liste Kino. Det er godt at se, at jeres 17-årige kollegaer også får lov, at skrive lidt.

Sørenuser/124708

Prøv at slå begrebet "franchise" op.

Rasmus/Musen

Det var faktisk meget fedt at se disse imponerende franchise-skuespillere. Der er bestemt også nogle af dem, som jeg er ekstra meget imponeret over, men jeg kan godt lide rigtig mange af dem. Vi kan sikkert også se meget mere fra dem i fremtiden, fordi det er bestemt, som vi godt kan lide at se. Det er altid sjovt, når man får øje på en skuespiller i en film, som man mener at have set et eller andet sted før. Så bare blev ved med at gøre det, fordi det er også noget af det, som vi bare godt kan lide ved film.

Kris

Synes nu egentlig at Zoe Saldana fortjener en plads på listen. Hun har pt. gang i Avatar, Star Trek og Guardians of the galaxy.

Harmonicauser/926845

Hobbitten, Star Trek og Sherlock - selvom den sidste indrømmet er en tv-serie.

Mon ikke han dukker op i flere?

Harmonicauser/926845

Hvis Tarantino film var en "franchise", så er han også med der...

Benji Blaakilde

I har glemt en! Orlando Bloom har både Pirates Of The Caribean, Ringenes Herrer og Hobitten på CV'et. Fortjener måske en plads på listen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

1 dag siden
Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

1 dag siden
Carl
God

Dygtig skuespiller!

1 dag siden
Carl

Har ventet længe på denne dag!

1 dag siden
Kim
Kim

Det er hverken "nogensinde" eller "1951-2020". Listen er baseret på salget af billetter til danske film i perioden 1976-2020.

2 dage siden

Aktive debatter