Se og hør Viggo Mortensen som dansker

Klip fra den Cannes-aktuelle 'Jauja'
Billede
(© 4L)

Der er på alle måder tale om en speciel film, men det skal ikke forhindre os i at bringe det første klip fra 'Jauja'. Klippet er fra starten af filmen, hvor Viggo Mortensen fører en samtale med sin datter, der spilles af Viilbjork Mallin Agger.

Filmen, om en far og datter i Argentina omkring slutningen af 1800-tallet, kan bedst beskrives som et meditativt drama, og den har fået fine ord med på vejen af flere internationale medier. Det medgives dog, at dens kunstneriske og sparsomme form kan være en udfordring for de fleste.

- En skrøbelig og gådefuld refleksion over arven fra den europæiske imperialisme, skrev The Hollywood Reporter med reference til titlen 'Jauja'. Navnet på en inka-by der i en periode var hovedstaden i Peru.  

I Cannes blev filmen modtaget med bragende bifald, men om det skyldes instruktøren Lisandro Alonso og Viggo Mortensens tilstedeværelse i salen er uvist. 

'Jauja', der også har Ghita Nørby på rollelisten, er endnu ikke købt hjem til dansk biografdistribution. I Cannes deltager den i sidekonkurrencen Un Certain Regard.