"Jeg er hjertet i 'Prometheus'"

Noomi Rapace fortæller om sin rolle i Alien-prequelen
Ridley Scott instruerer Noomi Rapace
(© Twentieth Century Fox)

Siden rollen som Lisbeth Salander i Millennium-trilogien er det gået hurtigt for Noomi Rapace. I december er hun aktuel i Sherlock Holmes 2: Skyggespillet, og til næste år spiller hun med i Ridley Scotts 'Prometheus', der er en prequel til hans Alien (1979).

I 'Prometheus' spiller hun Elizabeth Shaw, der sammen med et hold opdagelsesrejsende er på sporet af menneskets oprindelse. En rejse der fører dem til verdensrummets mørkeste afkroge.

I et interview med Collider fortæller hun om sine oplevelser på optagelserne.

"Jeg kan huske, da jeg først kom på settet og blev blæst helt væk. Jeg blev åndeløs ved at se måden, hvorpå de havde skabt kulisserne. Vi havde ikke green screen. Jeg tror, vi brugte det to gange. De byggede det hele. Det føltes som magi."

Hun fortæller også om sin karakter, at:

"Jeg føler, at min karakter er hjertet i filmen. Du følger hende, og hun forandrer sig. Til at begynde med er hun troende. Hun tror på Gud, og hun han en meget stærk tro. Hun er en forsker og en arkæolog. Hun er på denne her mission og fuld af håb. I midten af filmen sker der en masse, og hun udvikler sig til i højere grad at være en kriger."

Noomi Rapace understreger, at det har været en meget intens oplevelse for hende:

"Da vi afsluttede optagelserne i Island, føltes det nærmest som om, at jeg kom tilbage til Jorden, fordi jeg havde været på et rumskib, og jeg havde været ude på denne underlige planet."

Vi glæder os også til at besøge den underlige planet, når Prometheus får premiere den 31. maj 2012.