Cookie- og Privatlivspolitik
Lars von Trier har givet sit sidste interview

Lars von Trier har givet sit sidste interview

Instruktøren tager konsekvensen af naziudtalelserne

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Da Lars von Trier i maj tidligere på året ved at pressemøde i Cannes omkring filmen Melancholia kom til at sige, at han "forstår Hitler", havde han næppe regnet med, at det ville have så vidtrækkende konsekvenser, som det er tilfældet.

Ikke desto mindre står Trier et halvt år senere over for en politiundersøgelse. Han fortæller, at fransk politi er ved at undersøge, om han skal anklages for forherligelse af krigsforbrydelser.

Han er også blevet afhørt af Nordsjællands Politi, der dog ikke mener, at der er en sag.

Alligevel udtaler Lars von Trier, at han ikke længere vil tale med pressen:

"På baggrund af denne alvorlige sigtelse må jeg forstå, at jeg ikke ejer evnen til at udtrykke mig utvetydigt. Jeg har derfor besluttet, at jeg fra i dag afholder mig fra enhver offentlig udtalelse. Jeg vil fra nu af koncentrere mig om mine film"

Det er dog ret usandsynligt, at den evige provokatør kan blive ved med at holde sit taleforbud, selvom hans producent og mangeårige partner i Zentropa Peter Aalbæk Jensen faststlår, at Triers tavshed ikke er et mediestunt.

De udenlandske kritikere ser dog bort fra den kontroversielle instruktørs aktuelle problemer og roser 'Melancholia', der i Tysklands Der Spiegel kaldes et mesterværk og i Englands Empire kvitteres med topkarakteren fem stjerner.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Robert

Mennesrettighederne

Artikel 19: Enhver har ret til menings- og ytringsfrihed. Denne ret omfatter frihed til at hævde sin opfattelse uden indblanding og til at søge, modtage og meddele oplysning og tanker ved et hvilket som helst meddelsesmiddel og uanset landegrænser.

Grundloven

§77: Enhver er berettiget på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingen sinde på ny indføres.

Christian

Manden har en form for gemt genialitet inden i sig, ja. Men det er stadig pisse ligegyldigt. Han fyrer så meget pis af, at det halve kunne være nok! Det er en overflod at tyndskid han fyrer af uhyggeligt meget af tiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kim
Kim

Det kan være den ikke er helt ny, men hvor er den god!

Qkim
https://detsundesind.dk/

23 timer siden
Jacob

Man kunne også forestille sig at Jurassic World vil udvide til serieformatet ligesom Lucasfilm gør i stor stil med Star Wars.

2 dage siden
Jonas user/950929
Jonas user/950929

Normalt ville man kunne finde en ting eller to positivt om en hver film, men dette b films projekt ligner noget lavet af en 3 klasse.

3 dage siden
Thomas

Allermest glæder jeg mig bare til at komme i Biffen igen. Det har jeg ikke været siden 1917... havde premiere.

4 dage siden
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jonas. Biografen er under ombygning, så den forventes først åben til juli.

Mvh.
Hartvig, kino.dk

4 dage siden

Aktive debatter