Cookie- og Privatlivspolitik
Lars von Trier har givet sit sidste interview

Lars von Trier har givet sit sidste interview

Instruktøren tager konsekvensen af naziudtalelserne

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Da Lars von Trier i maj tidligere på året ved at pressemøde i Cannes omkring filmen Melancholia kom til at sige, at han "forstår Hitler", havde han næppe regnet med, at det ville have så vidtrækkende konsekvenser, som det er tilfældet.

Ikke desto mindre står Trier et halvt år senere over for en politiundersøgelse. Han fortæller, at fransk politi er ved at undersøge, om han skal anklages for forherligelse af krigsforbrydelser.

Han er også blevet afhørt af Nordsjællands Politi, der dog ikke mener, at der er en sag.

Alligevel udtaler Lars von Trier, at han ikke længere vil tale med pressen:

"På baggrund af denne alvorlige sigtelse må jeg forstå, at jeg ikke ejer evnen til at udtrykke mig utvetydigt. Jeg har derfor besluttet, at jeg fra i dag afholder mig fra enhver offentlig udtalelse. Jeg vil fra nu af koncentrere mig om mine film"

Det er dog ret usandsynligt, at den evige provokatør kan blive ved med at holde sit taleforbud, selvom hans producent og mangeårige partner i Zentropa Peter Aalbæk Jensen faststlår, at Triers tavshed ikke er et mediestunt.

De udenlandske kritikere ser dog bort fra den kontroversielle instruktørs aktuelle problemer og roser 'Melancholia', der i Tysklands Der Spiegel kaldes et mesterværk og i Englands Empire kvitteres med topkarakteren fem stjerner.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Robert

Mennesrettighederne

Artikel 19: Enhver har ret til menings- og ytringsfrihed. Denne ret omfatter frihed til at hævde sin opfattelse uden indblanding og til at søge, modtage og meddele oplysning og tanker ved et hvilket som helst meddelsesmiddel og uanset landegrænser.

Grundloven

§77: Enhver er berettiget på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingen sinde på ny indføres.

Christian

Manden har en form for gemt genialitet inden i sig, ja. Men det er stadig pisse ligegyldigt. Han fyrer så meget pis af, at det halve kunne være nok! Det er en overflod at tyndskid han fyrer af uhyggeligt meget af tiden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mickey

Udover Rogue One, så har Disney's Star Wars været én kæmpe skuffelse.

11 timer siden
Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

12 timer siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

17 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

17 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

18 timer siden

Aktive debatter