Cookie- og Privatlivspolitik

Source Code

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.06.2011
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Source Code
|

I 'Source Code' vågner den dekorerede soldat kaptajn Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) op i en ukendt mands krop.

Colter opdager han, at han er en del af en mission, som skal finde en bombemand, der har sprængt et Chicago passagertog i luften.

Det er en usædvanlig opgave ganske ulig noget, han har prøvet før, og han finder ud af, at han deltager i et eksperiment kaldet ”Source Code”, et program som sætter ham i stand til at bytte identitet med en anden person de sidste 8 minutter af dennes liv.

Colter må opleve ulykken igen og igen for at opdage nye spor, der kan gøre ham i stand til at finde personen, som står bag, i tide til at stoppe et nyt angreb, der vil dræbe millioner.

Instruktøren af 'Source Code', Duncan Jones, debuterede i 2009 med 'Moon'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (149 votes)
4.3
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det kræver et ekstremt fokus at få dette plot til at gå op og etablere sin egen realisme. Det lykkes i 'Source Code', hvor scenerne på toget er så realistiske, at man føler, man sidder i kupéen." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Børsen

  "... begavet, original og velsmurt..." (Morten Dürr)

 • Jyllands-Posten

  "Her hjælper actionmættede scener og Gyllenhaals empatiske spil med at sluge de usandsynlige fremtids-fortidsforviklinger, men det får ikke hele plottets gumpetunge afslutning til at glide ned." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en rodebunke af nonsens, der smagløst blander amerikansk patriotisme med en forvrøvlet science fiction-fortælling..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Source Code kan varmt anbefales. Den fungerer både som spændingshistorie og kærlighedsfilm, og den vil stadig sætte tanker i gang, når man genser den uden at være i tvivl om, hvor det ender. Det lykkes Duncan Jones at skabe varme karakterer med autentiske reaktioner." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Setup’et med at en person gennemlever de samme hændelser igen og igen har man set før. Heldigvis gør Source Code det på en helt ny og spændende måde. Der er både tvists omkring hovedpersonens eksistens, og der er parallelverdener, som måske/måske ikke findes i "virkligheden".

Vældig interessant historie, og Jake Gyllenhall tilfører filmen realisme via sit overbevisende og meget intense spil. Den mangler dog lige det sidste for at komme op på 5 stjerner. Det er dog alligevel en klar must-see film for science fiction fans.

jonas

En interresant er særdeles original Sci-Fi Thriller. Ligesom vores hovedkarakter bliver vi selv smidt in i et univers uden at vide noget. Instruktør Duncan Jones er enormt god til at give langsomt mere og mere information omkring vores hovedperson, og fortælle mæssigt fungere filmen godt, da man hele tiden for nye informationer der hjælper en til langsomt at kode det hele sammen. Filmen er enormt intens og spændende, og så hjælper det også med en god og troværdig skuespilpræsentation fra Jake Gyllenhaal. Slutningen falder dog en smule flat, og den store episke slutning filmen lægger op til, kommer aldrig rigtigt. Dog en absolut seværdig film, hvor man skal holde hovedet koldt undervejs for at følge med.

droklen

Mit syn på Source Code er en fantastisk film med et meget syg realistisk blik på hvordan teknologien kan ændre på døden, fortid og fremtid. En romantisk dog spændende og komedie fyldt film som rammer et bredt publikum. Sproget er dejlig nemt at forstå og udover filmens plot følger man hovedpersonen Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) og hans kreativitet og hvordan han tackler sine udfordringer.

Samtidig hjælper det under en film som denne at være åben overfor de mindre puzzlespil som kan være irrelevante i denne film, såsom hvordan Colter endte sammen med folkene bag Source Code, vi ved hvad der skete inden og hvad han skal efter, men vi finder meget sent ud af hvad der cirka er sket, men får dog aldrig et konkret svar på hvordan havnede hos Source Code, samtidig bryder slutningen med Dr. Rutledges (Jeffrey Wright) forklaring på at han ikke kan ændre fremtiden.

Dette afsluttende twist giver tankerne en masse stof at arbejde med og et smil på læben da den på trods at de afsluttende tegn på en trist død for helten Colter alligevel ender med et liv foran sig, redder alle passagerer og indbyggere i Chicago og ender med den skønne Christina Warren (Michelle Monaghan),

Kan klart anbefales: 4 ud af 6 stjerner

Lars Michael

Filmen kommer aldrig rigtig igang , lige når man tror den er ved og komme igang går den tilbage, for mange af de sammen scener hvor man bare tænker kom nu videre.

Frank

Fremragende Science Fiction Thriller

Wayne

Man har en ide om hvor det ender, allerede tidligt i filmen. Ideen er rigtig god, og man er godt underholdt. Absolut en film som godt kunne havne i filmsamlingen derhjemme.

Nanse

Source Code er ikke en af de bedste film jeg har set, men det betyder bestemt ikke at jeg ikke ville se den igen...jeg synes det var en speciel og underholdene film, men jeg kunne ikke lade være med at tænke på Deja Vu, jeg synes der var flere ting som mindede om hinanden...bortset lige fra at ham her var nærmest død og alligevel ikke og så nogle andre ting..
Hvis man ikke har set den, så synes jeg sagtens man kunne sætte sig ned og afspille den, for det er en god film hvis man søger noget film underholdning på en hverdag, for den varer ikke særlig lang tid..

Nadineuser/13852

Synes den har den mærkeligste start, ligesom ham bliver vi smidt ind i universet uden at vide hvad fanden (ja undskyld) der foregår.

Følte mig toturet igennem filmen pga. min medfølelse overfor Kaptajn Colter Stevens. Fik så meget medlidenhed med at han skulle gentage den pine fulde oplevelse uden at vide hvem han var eller hvor osv.

Vil ikke afslører for meget for dem som ikke har set den men må sige mit hjerte bristede til sidste da man finder ud af hele sandheden bag programmet.

Det ikke min bedste anmelde, det jeg klar over men jeg siger dig SE DEN.... den kan klart anbefales!

droklen

Hvis dette ikke er din sidste film du ser, vil du sikkert blive udsat for de samme faktorer som du ikke har nydt i denne film.

At blive smidt ind i filmens univers på den måde som vi ser i Source Code er en god metode man kan bruge hvis budgettet er begrænset eller forhistorien er for lang eller den normale introduktion vil virke for langtrukne.

Alt i alt er jeg enig i dig at det er en god film som klart kan anbefales.

Nadineuser/13852

Jeg forstår ikke helt din kommentar til min anmeldelse?!

"Hvis dette ikke er din sidste film du ser, vil du sikkert blive udsat for de samme faktorer som du ikke har nydt i denne film." - med hensyn til hvad?

Hvem har sagt jeg ikke nyd filmen? Jeg pointerede blot at jeg følte med hovedpersonen, hvilket reelt kun er en god ting, da det jo pointerer at det er en gribende film hvis den kan påvirker mig som beskrevet.

Endvidere er jeg uenige med folk der vil forklarer mig om hvorfor filmen er lavet som den er med en kommentar til min anmeldelse. Der ikke nogen der har sagt jeg ikke er klar over det du har skrevet omkring den måde hvorpå filmen starter. Men det nu engang min måde at skrive anmeldelser på. Og mine holdninger til filmen.

Foruden hvis jeg kunne tilbage og rette mine stavefejl så ville du opdage jeg pointere han bliver smidt ind i et univers og ikke man.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.