Cookie- og Privatlivspolitik

Luftkastellet der blev sprængt

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.11.2009
| |
2 timer 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Luftslottet som sprängdes
|

'Luftkastellet der blev sprængt' følger efter filmenen 'Mænd der hader kvinder' og 'Pigen der legede med ilden', og er dermed tredje og sidste del af Stieg Larssons Millennium-trilogi.

Lisbeth Salander (Noomi Rapace) bringes hårdt såret til hospitalet efter at have overlevet et skud i hovedet, men hun må stadig kæmpe mod anklagerne om tredobbelt mord.

Mikael Blomkvist kæmper alt imens (Michael Nyqvist) en umulig kamp med at overbevise politiet og anklagemyndighederne om hendes uskyld. For med sandheden om Lisbeths dunkle fortid åbenbarer der sig en historie og en sammensværgelse på allerhøjeste plan. 

Alle jagter alle i 'Luftkastellet der blev sprængt', men ingen kan standse Salander og Blomkvists jagt på retfærdighed og sandhed.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4696 votes)
4.7
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Men selv om »Luftkastellet der blev sprængt« lider af den famøse »bog til film«-syge, er det takket være det formidable skuespil og de fandenivoldske karakterer en fryd at overvære Lisbeth Salanders nervepirrende, endelige opgør." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Løser man billet til »Luftkastellet der blev sprængt«, får man samme oplevelse som af en halvgod tv-serie." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Der er flow og drive i handlingen, hvor den ene gode spillescene leder frem til den næste og giver sig tid nok til, at en række fremragende svenske karakterskuespillere får lov at brillere." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... der er tale om driftsikkert krimihåndværk, men ud fra en rent filmisk betragtning har 'Luftkastellet der blev sprængt' ikke meget at byde ind med." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Gedigent underholdende er filmen med sin flimrende billedstil og Jacob Groths medrivende musik dog det meste af tiden, og bløde Michael Nyqvist og barske Noomi Rapace er fortsat forrygende i de to hovedroller." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Det er kun, fordi man på forhånd har fået opbygget så megen sympati for Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, at man overhovedet hænger på til den bitre ende." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Luftkastellet der blev sprængt afslutter serien med en form for dramatisk forløsning og naturlig afrunding. Som biograffilm er den ikke vellykket, men heller ikke helt mislykket, og set i umiddelbar forlængelse af sin forgænger fremstår den sidste film som en hæderlig tv-thriller." (Nikolaj M. Lassen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Meget fin afslutning filmen er klar bedre en 2 eren meget meget bedre.

CINEMANDRUP

Det endelige opgør for Lisbeth Salander skal nu stå sin gang i sin afsluttende tredje film i kampen for sandheden/retfærdigheden.

Det som trækker filmen gevaldigt op er uden tvivl karakteren af Lisbeth Salander, der med sin fandenivoldskhed sætter et tydeligt stempel for enestående skuespiller og med sin symbolske langefinger placeret til offentlig skue er synlig hele filmen igennem.

De mange løse ender skal forbindes i sidste ende, hvilket de også bliver, men grunden til at du hænger i må være den store sympati du efterhånden har opbygget for vores hovedpersoner og nu når de deres afslutning og det vil du ikke gå glip af.

Trilogien som helhed er spækket med god krimi af allerbedste slags og en mere helstøbt og fængslende god historie fordelt over tre film skal du nok lede længe efter. Det er nordisk film kunst når det er bedst og helt bestemt en filmtrilogi som vi kan være stolte af.

Stor anbefalelsesværdi og uden tvivl et must see for alle med et krimi hjerte.

Philip

Vi starter med det samme med Lisbeth på hospitalet efter hun blev skudt i slutningen af film nr. 2 (Piger der legede med ilden).
Hele sektion og bagmændene bag både sextrafficking bliver sat ind bag tremmer og Lisbeth får endelig retfærdighed efter det retsovergreb der er blevet begået imod gennem hendes liv.
Filmens afslutning med det akavet moment mellem Lisbeth og Michael passer godt til Lisbeths person, som den menneskesky hacker der altid har været alene.
Hun slutter filmen med faktisk at komme lidt væk fra hendes person og siger tak for hjælpen til Michael.
Dette viser helt klart en ændring i hende adfærd og giver filmen en god slutning.
Filmserien om Lisbeth Salander og Michael Blomkvist sluttede efter min mening rigtig godt efter de to forrige film.

Gaja

Rigtig god afslutning... lidt tv agtig men historien bærer filmen

Betinauser/120313

så var den triologi afsluttet. men det var en overraskende afslutning, når man ikke har læst bøgerne. men skuffet kan jeg lang fra sige vi var. de er super gode og virkelig spændende og suer fed de kom så hurtigt efter hinanden, så man spere den lange vente tid.

den af de bedste sammenhængende triologier, jeg længe har set.

mona

Absolut den bedste af dem

Ole

Har ikke læst bogen, så syntes at det var en super fed film...

MaWnTy

Jeg havde forventet meget mere af den. Selvom jeg ikke har læst bøgerne så lagde de andre to altså op til en super slutning på triologien. Der mangler selvfølgelig nogle scener som er vist på den udgivede udvidede dvd, men stadigvæk. Det er for dårligt.

Tineuser/882334

Meget spændende - super skuespillere !

Eriksen

God afslutning på en spændende triologi !
bedre end 2'eren, men den stikker ikke 1'eren

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.