Stjerneregn over ny film fra Sideways-instruktør: "Smuk og vanvittigt velspillet"

'The Holdovers' kan ses i biografen nu
The Holdovers
(© UIP)

I dag er der biografpremiere på den nyeste film fra den anerkendte filmskaber Alexander Payne, der tidligere har stået bag film som The Descendants og Nebraska

I filmen, der har fået titlen The Holdovers, genforenes Payne med skuespilleren Paul Giamatti, der også spillede hovedrollen i hans prisvindende film Sideways fra 2004. 

Giamatti indtager denne gang rollen som den gnavne kostskolelærer, Paul Hunham, der over julen 1970 former et usædvanligt venskab med skolens køkkenchef og en ung, vred elev, der står på kanten af bortvisning.

Ved dette års Golden Globes-uddeling, der løb af stablen natten til mandag, blev både Paul Giamatti og Da'Vine Joy Randolph belønnet med priser for deres præstationer i filmen.

De danske anmeldere har her på premieredagen udtrykt stor begejstring for filmen, der har modtaget 5 ud af 6 stjerner fra alle kritikerne. Læs mere og se flere anmeldelser her.

Berlingske, Thomas Brunstrøm, 5 stjerner

"Paul Giamatti er fremragende som sortsynet, stivnakket og bedrevidende professor i Alexander Paynes 'The Holdovers'. Selvom filmen får premiere i januar, kan den sagtens erstatte 'Love Actually' som den film, man ser hver jul"

Filmmagasinet Ekko, Wendy Ide, 5 stjerner

"Instruktøren bag 'Sideways' har skabt en virkelig morsom, rasende intelligent og uendeligt længselsfuld film om en ensom kostskolelærer i 70’erne."

Jyllands-Posten, Katrine Sommer Boysen, 5 stjerner

"En sort, sørgende kvinde, en bitter kostskolelærer med akademisk mindreværd og en vred, ung mand danner et umage venskab i 'The Holdovers'."

Kristeligt Dagblad, Per Juul Carlsen, 5 stjerner

"Hele det enorme katalog af menneskeviden, af individer med store indre slagsmål, af karakterer med mange lag og kamre, i et land opdelt i klasser og racer, folder sig ud for øjnene af os i løbet af kun to timer og 13 minutter."

Politiken, Kim Skotte, 5 stjerner

"Alexander Payne har taget sig god tid siden 'Sideways'. [...] ...med 'The Holdovers' har han atter ramt den hårfine tragikomiske balance, som man genkender fra 'Sideways', men her med mere tragisk tryk på julehjertet."

Soundvenue, Luna Ehlers, 5 stjerner

"Med 'The Holdovers' har Alexander Payne skabt en smuk og vanvittigt velspillet film om det at være menneske."

'The Holdovers' er aktuel i biografen nu. Find dine billetter herunder.