Se den rørende scene: Anthony Hopkins i autentisk genforening i ny 2. Verdenskrigsfilm

'One Life' får biografpremiere til sommer
One Life
(© Nordisk Film)

Vi har tidligere set traileren fra den kommende film One Life, og den autentiske fortælling gav allerede her en klump i halsen. 

Nu er det første klip fra filmen kommet, og her bekræftes vi i, at der er tale om en virkelig rørende oplevelse.

Se klippet nederst i artiklen.

Scenen viser det øjeblik, hvor Sir Nicholas "Nicky" Winton (Anthony Hopkins) for første gang præsenteres for et af de børn, som han 50 år forinden reddede ud af de nazistiske rædsler i Tjekkoslovakiet og videre til England. 

Det hele udspiller sig live i BBC-programmet 'That’s Life', hvor tusinder af seere ser med hjemme fra stuerne, heriblandt Nickys egen kone, Grete Winton (Lena Olin).

Filmscenen er baseret på det originale klip fra BBC-programmet fra 1988, hvor Nickys historie hurtigt blev landskendt i England, og TV-klippet er siden hen gået viralt på internettet.

Anthony Hopkins har efter en årrække i film som Transformers: The Last Knight, Red 2 og Marvels Thor-film vendt blikket mod mere rolige, indholdstunge film. Det gav pote i The Father fra 2020, hvor han modtog en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle, og med 'One Life' kunne man sagtens forestille sig, at flere prisnomineringer er på vej.

Filmen er baseret på bogen 'If It's Not Impossible...', der er skrevet af Nicky Wintons datter Barbara Winton, som blev udgivet i 2014 i anledning af hendes fars 105 års-fødselsdag.

Johnny Flynn portrætterer den unge version af Nicky Winton, mens rollelisten også byder på bl.a. Helena Bonham Carter og Jonathan Pryce.

'One Life' får biografpremiere den 20. juni og er en del af Biografklub Danmarks program.